Поздрав до сите браќа Mакедонци

• Креатор на темата Креатор на темата paradigm
  • Време на започнување Време на започнување
Прво цитирај каде јас спомав дека мразам некого , не треси зелени без врска:nenene:

А шо се толку замараш? сам си кажа дека не можат да ти сменат мислење и шо сеа? орле зорле ќе го тупиш да полемизираме до сабајле?

Горазд, како што кажа LadyD, сите овде се чувствуваме како Македонци и никој не пробува да те убеди во нешто друго. Не е поентата дали ги сметаш околните народи како соседи или како браќа, тоа е твое право и воопшто не е важно, но не мора да имаш толку гнев во тебе.

Горазд, како што кажа LadyD, сите овде се чувствуваме како Македонци и никој не пробува да те убеди во нешто друго. Не е поентата дали ги сметаш околните народи како соседи или како браќа, тоа е твое право и воопшто не е важно, но не мора да имаш толку гнев во тебе.

токму така, мислам дека на целиот мак.народ му е доволно омраза, гнев и немири!

Горазд, како што кажа LadyD, сите овде се чувствуваме како Македонци и никој не пробува да те убеди во нешто друго. Не е поентата дали ги сметаш околните народи како соседи или како браќа, тоа е твое право и воопшто не е важно
Точно така , мое право , и тука завршува дискусијата , ти и другаркати со свое , јас со мое , ниту на тебе ниту на нејзе не ви оспорив ништо , му дадов мислење свое на соседот бугарин , вие не бевте спомнати , па сега кој го тупи , нека му стои .

Точно така , мое право , и тука завршува дискусијата , ти и другаркати со свое , јас со мое , ниту на тебе ниту на нејзе не ви оспорив ништо , му дадов мислење свое на соседот бугарин , вие не бевте спомнати , па сега кој го тупи , нека му стои .

токму така, кој го тупи нека му стои!

и да му стои.. убаво ќе му стои :):smir: :smir: :smir: :smir:

Za slogata.

Gledam deka prvicniot tekst se `izmrda` i dojde do sporadicni,pa pocesti prepukuvanja pomegju makedoncite na forumov na relacija koj e pogolem i polojalen drzavjanin na nasata R.Makedonija.
A toa e...taka pogubno.
Site nie sme Makedonija.
Ja nosime vo srceto i ja sakame,se gordeeme so nea,najmnogu se raduvame na uspesite i najmnogu ne bolat porazite koi sto pak nie gi dozivuvame.
Drugite-okolni ili ne-stranci pred se-mozat i trebaat da bidat pocituvani,i tuka e krajot na prikaznata.

Makedonija sakal nekoj da go priznae sme site nie.
I nie resavame za nasata dobrobit.
Makedonija e i Trnot,Bratot,i Serpico,i onoj Intel...
I jas,RUMZ,bloody alboz...i concrete,divajn.
I ABC,Zote, Acid,Pearl...i southpark...

Toa e nasata i samo nasa drzava.
Raznolikost od sudbini i entiteti koi sto funkcioniraat pravilno samo ako igraat i imaat zaednicka kauza.
Neli ja sproveduvame-:toe: -stanuvame mnogu ranlivi na podli udari odnadvor.
I pocnuvaat beskrajnite,nesrekni i neperspektivni podelbi-bogati i siromasni-cisti i `necisti` makedonci-hristijani i muslimani-starosedelci i doslaci i pitaj Boze uste koja druga slicna koja sto samo ne oslabuva i podriva od vnatre nas...zitelite na R.Makedonija.

Obratete vnimanie drugari,i gledajte sekogas da bideme cvrsti i edinstveni.I najdete gi dopirnite tocki-ne razlikite.
Zatoa sto tie ne obedinuvaat.:wink: :back:

неам коментар, само ова. и јас се изјаснувам и чувствувам во срцето како МАКЕДОНКА, ама не мразам никого.
ќе ти покаже времето на тебе... има лек и за такви како тебе.

не се карајтееееее

неам коментар. Само ова. И јас сум Македонка во срце и документи ама не мразам никого...
Туку ќе ти покаже времето на тебе... и за такви како тебе има лек...

добро е ова...

Е стварно ми е криво шо за такви како вас, нема да има лек :\
Preispitajte se prvo vie, и после елајте сакајте се, прво нас, не трчајте ко прле пред магаре по срби и болвари :shame:

мало објаснување за БЛУБЕРИ
болвар = ‘‘бугар‘‘

и да му стои.. убаво ќе му стои :):smir: :smir: :smir: :smir:
што ти значи това,не го разбрах баш добре?
Инако на коментарите на Мартин и на Горазд немога да се с'рда,оти знам че и в Б'лгарија ги има такива като тех.Това са в голјамата си част хора,кој под влијание на разностранна пропаганда реагират импулсивно и емоциите при тех надделјават на разума,демек тие не ги обмислјат убаво нештата и в повечето случаи си прават грешни заклјученија.
За израза брат не с'м мислил да засегна никој,аз ги чувствам близки македонците,па затова и така се изразих.Ама нека и така да е,ето пак поздрав за братјата македонци и за МАртин и Горазд(мојте нај-добри соседи):wink:

I jas sakam da pozdravja site Makedonci(brakja ili sosedi te si rehsvat) i dano novata godina im donese samo hubavi neshta - EU, NATO pobedi na futbolnija vi otbor i kakvoto vseki si pojelae! A za nekoi hora na foruma shte kaja edno - lesno e da mrazish trudno e da obichash!

да да, лесно е да напикаеш пода, трудно е да посереш тавана. о.0

Се разбира дека треба да бидеме пријатели и на многу начини сме, но додека е официјалниот став на Бугарија дека македонската нација и јазик не постојат секако нема да ги сфатиме сериозно вашите повици за пријателство. Дури кога ќе стигне признанието ќе можеме да се обединиме против нашиот вистински непријател, а тоа е Грција
Многократно повтарам на форумов дека Б'лгарија нема никак'в официален став дали има или нема МК нација и јазик ! Ако некој пронајде ваков д'ржавен документ на БГ, да ми се јави .... То си е ваша работа од која нација се изјаснувате и ние немаме гајле за това !
Нации и јазици со декрети се не признават !
Факт е дека БГ п'рва призна Р. Македонија како независна д'ржава ! :smir:

Не сметам дека Грците са ни все уште врагови .... Тава са стари работи и мора да гледаме во иднината .... А проблемот со името ке го средите некак си со нив ....

Поздрав за сите ! :helou:

Повече жени трјабва да има в'в форума
Свалјам шапка на дамите тука :)
по умни и разумни са от нас м'жете мај :kesa:
А кој брат кој сват, мислја че Парадигм с'всем истински без нјакакво лицемерие ви нарича братја :)
Ето и аз с'м от едно селце до Рилскија Манастир и от всички с'седи на Б'лгарија кои да са ми нај-близки - Г'рците ли, Рум'ните или с'рбите - разбира се че това може да са единствено македонците, та баба и дјадо бог да ги прости, говореха почти като вас.
Никој от нормалните хора в БГ нјама амбиции к'м Македонија, да става част от нас, нито п'к нјакој иска да ви прави б'лгари. Но има едно нешто, което е в д'ното на цјалата работа, и което, мислја с'здава негативиз'м у нјакои от вас - факт'т, че всеки б'лгарин вјарва и знае че с вас имаме обшта историја, обшти корени (не искам сега да ме отрупвате с нјакакви книжлета и документи убеждавајки ме в противното) - аз вјарвам единствено на това което виждам, чувам и усештам. В един момент от историјата си сме били заедно, след това за добро или лошо п'тиштата ни са разделили и днес вече вие сте си отделен народ и нација и никој не може да го промени. Грешки в историјата е имало и ште има, но те са с'здадени от определни хора, заемашти определени високи места, обикновенијат човек нјама ништо обшто с това. Повјарвајте ми - отношението на нормалните б'лгари к'м македонците не прочетено от нјакаква читанка и не е набивано в главите ни насила с пропаганда - просто хората тук от поколенија си живејат с това чувство к'м вас - нека прод'лжи да е с'штото, да не се губи заради глупавата мнителност на едните и нјакои болни амбиции на другите
С'рдечни поздрави - братја или с'седи, (кој как'вто се чувства) :smir:

Имав едно бугарче работеше со мене пред 5-6 години.Поздрав до Тодор од Пловдив,супер чоече.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom