Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
SAD kolku presedani imaat napraveno, ne se ni brojat povekje. Edinstvena drzava koja ne ja ispocituva odlukata na megjunarodniot sud na pravdata, ne da ja zabosoti tuku otvoreno da reci deka ne ja priznava. Tuka idi onaa narodnata sila boga ne moli. Posebno ako drugite velesili nemaat nekoj interes da se zamaraat.Само ако веќе ја земаш Сирија како пример, пази го и овој момент: САД се влезени во Сирија без никаква покана од Сиријската влада, дали тоа прави претседан за евентуално Руско влегување во Карабах без Азербејџанска покана?
Во сите размислувања и анализи мора да се земе во предвид Русија која секако ќе ги брани своите интереси (кои во моментов се поклопуваат со ерменските).
Што имаат врска мафијашите на власта со намалувањето на бројот на албанците во јужна Србија?И да се намалува тоа е одкако стана Косово независно и тоа е заради тоа што бегаат од бедата што им ја приредија мафијашите на власта.
Ako ne si vo tek ili ti e preslozena diskusijata ne znaci deka odma treba so placenje. More kolku osetlivi ste stanale, ko zeni vo pms.Некој модератор да ја зачисти темава од оф топик мислења, влегуваш да прочиташ за Нагорно оно за Косово раправаат.
1991 - 34,992Процентот на Албанци во јужна Србија се зголемува, исто како процентот на Албанци во западна Македонија. Каурите, под систематски притисок, ги напуштаат тие територии и процентот на Албанци се зголемува.
Во Баку, истото се случи со Ерменците.
Мислев збориш за Косово. Иначе од Јужна Србија ако гледаш бројката на Србите се намалува многу понагло, отколку на Албанците. Или ако сакаш паралела, процентот на Србите во Јужна Србија и процентот на Ерменците во Накчивиан се намалува со исто темпо од после 1918.Што имаат врска мафијашите на власта со намалувањето на бројот на албанците во јужна Србија?
Процентот на Србите насекаде се намалува, не само во јужна Србија, природно им се намалува во ниво на држава, додади на тоа иселување, мигрирање по поголеми градови.Мислев збориш за Косово. Иначе од Јужна Србија ако гледаш бројката на Србите се намалува многу понагло, отколку на Албанците. Или ако сакаш паралела, процентот на Србите во Јужна Србија и процентот на Ерменците во Накчивиан се намалува со исто темпо од после 1918.
Абе знам дека на секој можен начин го релативизираш етничкото чистење на србите во Косово... Уствари како и све друго.Процентот на Србите насекаде се намалува, не само во јужна Србија, природно им се намалува во ниво на држава, додади на тоа иселување, мигрирање по поголеми градови.
Добро, другиот пат ќе ти потенцирам со големи букви дека за јужна Србија и општо за Србија зборев.Абе знам дека на секој можен начин го релативизираш етничкото чистење на србите во Косово... Уствари како и све друго.
Тоа значи дека признаваш дека Албанците прават етничко чистење на Косово?Добро, другиот пат ќе ти потенцирам со големи букви дека за јужна Србија и општо за Србија зборев.
Не знам, или ова прашање е да или не?Тоа значи дека признаваш дека Албанците прават етничко чистење на Косово?
Никаде не зборев за бројот на Албанци или Срби.1991 - 34,992
2002 - 31,098
2011 беше бојкотиран од албанците заради очогледни причини, следната година ќе видиме.
Значи бројот на албанците се намалува иако наталитетот е значително поголем од србите.
И не само во јужна Србија, насекаде се намалува бројот на албанците.
Мислиш на енклавата Нахичеван?Mozi treba da si kupis ponov globus. Turcija ima kopnena granica so Azerbejdjan.
Наталитетот - am i a joke to you?Никаде не зборев за бројот на Албанци или Срби.
Бројот на Албанци или на Срби не ме интересира. А ниту пак Албанците ги интересира.
Тоа што е битно е процентот, кој вели дека во последните децении Македонците од реони како Полог или Србите во Косово, се намалува во вкупното учество. А процентот на Албанци се зголемува.