- Член од
- 7 декември 2019
- Мислења
- 5.527
- Поени од реакции
- 10.197
Што носел овој у ПМ?Урнат Азерски хеликоптер. Силна експлозија после падот. Тоа сигурно не е дрон.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што носел овој у ПМ?Урнат Азерски хеликоптер. Силна експлозија после падот. Тоа сигурно не е дрон.
VideoСпоред Ерменциве Азериве гаѓале со ЛОРА балистичка ракета. Овој мост е спојка помеѓу Ерменија и Арцак. Некако не само што Турција и Азербејџан ја навлекуваат Ерменија на одговор, туку и во самата Ерменија има расположение за војна кај народов.
![]()
Video ( ova bese odgovor za TOCHKA ispalena deneska od strana na ermen spored azer izvori)
To the #ATTENTION of the #International #Community! From the territory of Armenia Tochka-U tactical missiles fired to Sabirkend settlement of Shamkir/Azerbaijan.
Никој не вика дека УЧК ќе ја победеше Србија, сакаа да прават покољ, и правеа, над 10000 илјади убиени, и скоро цел народ избркан од домовите не е малку и за блискоисточни стандарди.Па не е до мадињата, туку до фактите, воено Србите беа надмоќни за УЧК, и за волја на вистината, да сакаа можеа покољ да направат на Косово, во размери x100 од тоа што направија, и војуваа против најмоќниот сојуз на денешницата и во тоа време, НАТО. Ерменците од друга страна, добро се држат против надмоќен противник, без ничија официјална помош, и тоа против Турција и цела исламистичка интернационала, кои ви се браќа по вера.
Еднаш се споредуваше со Израелците, сега со Ерменците , ако ништо повеќе имаш добра смисла за хумор.
Не се сите албанци на страната на Азербејџан, ниту сите македонци се на страната на Ерменија, ама тие албанците и македонци кои навиваат за Азербејџан односно за Ерменија немаат свој став, туку навиваат заради верата на нациите инволвирани. Да ги прашуваш истите за Косово и Србија одма ќе сменат ставови.Еве и да речеме така е, сепак вие сте на страната на Азербејџан затоа што они се муслимански браќа, нели?
Јас оваа работа никогаш нема да можам да ја разберам.
Значи одредени муслимански нации се мрзат крајно, ама кога се работи за некаков конфликт на христијани против муслимани, тогаш вие заборавате и да ви ја ебеле мајката и застанувате на негова страна само заради тоа што сте иста вера.
Уште малце и со астеките ќе најдеш сличности...Никој не вика дека УЧК ќе ја победеше Србија, сакаа да прават покољ, и правеа, над 10000 илјади убиени, и скоро цел народ избркан од домовите не е малку и за блискоисточни стандарди.
Не гледам сличности заради воената моќ, ниту пропорцинална моќ, туку заради сличноста на случајов и односот на големите сили.
Слична судбина имаат Израелците со Албанците, ама далеку послична со ерменците, баш со нагорно карабах човек ќе мисли дежаву ми се случува.
Автоматски споено мислење:
Не се сите албанци на страната на Азербејџан, ниту сите македонци се на страната на Ерменија, ама тие албанците и македонци кои навиваат за Азербејџан односно за Ерменија немаат свој став, туку навиваат заради верата на нациите инволвирани. Да ги прашуваш истите за Косово и Србија одма ќе сменат ставови.
Што знам, можеби тоа е чувство на ниска вредност.
Еве колку се слични.Реториката во Србија е да ги избркаат буквално Албанците од Косово, да ја исчистат територијата. Во Нови Пазар на пример веќе нема Албанци. Како за илустрација како идело чистењето, пред балканските војни броеле над 50000, а денеска нема за лек, а а веќе во 1992 нема Ерменци во Баку и воопшто нигде во Азербехџан......
Убаво што покажа....Еве колку се слични.
Се зголемува? Сериозен си?Убаво што покажа....
Сега една друга паралела, во Србија живеат Албанци на југот. Никој не ги брка и нивниот број се зголемува
Во Косово се бракаат Срби и нивниот број се намалува.
Ако Србите ја чистат сопствената територија, зошто не ја исчистат Јужна Србија.. Ако Албанците се жртви, зошто ја чистат својата територија ?
Извини, можеби само со еден народ можам да најдам сличности, не ги знам сите правила во форумов, јебига.Уште малце и со астеките ќе најдеш сличности...
И да се намалува тоа е одкако стана Косово независно и тоа е заради тоа што бегаат од бедата што им ја приредија мафијашите на власта.Се зголемува? Сериозен си?
Не не, не те ограничувам, слободно продолжи. Не е на одмет доза на хумор во овие мрачни времиња.Извини, можеби само со еден народ можам да најдам сличности, не ги знам сите правила во форумов, јебига.
Процентот на Албанци во јужна Србија се зголемува, исто како процентот на Албанци во западна Македонија. Каурите, под систематски притисок, ги напуштаат тие територии и процентот на Албанци се зголемува.Се зголемува? Сериозен си?
Ti kako da imash oficijalni statistiki za ova ili taka od gjuture znaesh.Процентот на Албанци во јужна Србија се зголемува, исто како процентот на Албанци во западна Македонија. Каурите, под систематски притисок, ги напуштаат тие територии и процентот на Албанци се зголемува.
Во Баку, истото се случи со Ерменците.
Ti mesas pravdina i pravo. Pravdina e subjektivna rabota. Primer nie mislime deka Goce e nas, Bugarite deka e nivni. Za nas ako se proglasi za bugarin ke bidi nepravdina, za niv obratno. Za nas uste milion primeri ke ti nabrojam za izvrsena nepravdina sprema nas, no.....Ок заклучивме, Азербејџан и Турција се во право. Е сега и студентите кога паѓаат викаат професорот е крив јас бев во право, а уствари не се спремни.
Јебига не сите што се во право победуваат... Уствари годините после војната кога се воспоставил некаков ред кажуваат дека воопшто победуваат тие што се силни, а не тие што се во право... за тоа е доказ цела поствоена историја... Ете, имаа 26 години да се спремат да го вратат Нагорно Карабах. Ете, се спремиле и сега го враќаат. Дали, како, што, ќе ти каже еве горе @akto, тој ми изгледа за стручњак за воени прашања.
Mozi treba da si kupis ponov globus. Turcija ima kopnena granica so Azerbejdjan.Турција може да влезе во Карабах само ако влезат/надлетаат преку Грузија, значи со грузиска покана и дозвола... Пошто не смеат да навлезат преку ерменска, иранска или руска територија.