и кај мене е овааака, ама фискалните се само во дневен извешај, веројатно од утре ќе се рефрешира... на ПЦ-то ќе треба наново инсталирањена мобилен си е ок најверојатно ке се ажурира
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и кај мене е овааака, ама фискалните се само во дневен извешај, веројатно од утре ќе се рефрешира... на ПЦ-то ќе треба наново инсталирањена мобилен си е ок најверојатно ке се ажурира
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мислам дека токму тоа е поентата на апликацијава, да ги врзат сметките со профилите на УЈПЗа 2020та се само во дневен на мобилен. Во месечен и тримесечен пишува нула сметки. На пц исто, нула. За 2019та веднаш се покажуваа.
Не сакам да верувам дека се до толку способни да не направиле генерирање на извештаи за 2020та.
Уште помалку сакам да верувам за ова што Ејсид го праша за згрешени броеви на сметки, не им е поврзана базата со онаа на трансакциски сметки, за апликацијата да не дозволи погрешен трансакциски број или профил без број.
Сигурно имаат пристап до сметките ујп, апликации ќе измислувале за тоа. А еден граѓанин може во секоја банка да има сметка, така да за една сметка не им дошло.Мислам дека токму тоа е поентата на апликацијава, да ги врзат сметките со профилите на УЈПДа ги имаа, немаше да ги бараат воопшто.
Телефонски или на шалтер си се обидел? Инаку електронска порака стигнува за отворање сметка за Годишна даночна пријава (епдд), а колку што се сеќавам за отворање сметка на апликацијата Мој ДДВ мислам дека не доаѓа е-маил туку пополнуваш одредени податоци, адреси и шифри.Значи од Јули па навака едно 20 пати ја проверив трансакциската и точна била од старт... И не добив никакво известување на емаил.Али ете повторно ја назначив истата сметка со надеж дека ќе се ажурира во нивниот систем.Неспособници
Да, не е доволно електронски да се регистрираш ако не ти удрат печат на пополнетиот формулар...Телефонски или на шалтер си се обидел? Инаку електронска порака стигнува за отворање сметка за Годишна даночна пријава (епдд), а колку што се сеќавам за отворање сметка на апликацијата Мој ДДВ мислам дека не доаѓа е-маил туку пополнуваш одредени податоци, адреси и шифри.
Телефонски или на шалтер си се обидел? Инаку електронска порака стигнува за отворање сметка за Годишна даночна пријава (епдд), а колку што се сеќавам за отворање сметка на апликацијата Мој ДДВ мислам дека не доаѓа е-маил туку пополнуваш одредени податоци, адреси и шифри.
Да, не е доволно електронски да се регистрираш ако не ти удрат печат на пополнетиот формулар...
Е сега за 2020 не ми ги прифати фискалните што ги скенирав на 01,01,2020 ( а беа со датуми од 25 до 31.12)..
Денес пробав повторно една голема фискална од 25,12, ми вика Алреади си ја скенирал а не го прифаќа ДДВ то од нејзе..
А ја има во Даилу известие за 01,01,2020 ам аза 2020 ми прифаќа само фискални од денес... ( немам фискална издадена од 01,01.2020 да пробам..)
Директно во Ујп најдобро и јас го имам истиот проблем како тебе планирам да им одам следната недела само дури накај 9-10 заради празниците.Не дигаат телефон веќе 3 дена, маил никако...Има некој предлог за решение како да постапам да одам таму директно во ујп или?
Директно во Ујп најдобро и јас го имам истиот проблем како тебе планирам да им одам следната недела само дури накај 9-10 заради празниците.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk