Повраток на ДДВ за физички лица? (Мој ДДВ)

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Дали ако во третиот месец преминам 600 денари остатокот ќе се префрли во вториот месец од тромесечието?

Ме интересира дали некој знае бидејќи неможев да најдам да прочитам во правилата за Наградната Игра, дали сметката откако ќе се скенира ќе треба да се чува? Фала

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кај се парите!?
До кога роковите нема да се запазуваат. Еднаш да речат до тогаш ќе биде готово и да завршат на време. Па илјадници луѓе се вработени таму, по двајца тројца за секое работно место и пак ништо не сработуваат.

И ова наградната игра по список од штаб ли ќе ги делат наградите. Верувам дека е наместена 100%

1.161,00 MKD ..за 7,8 и 9
толку е и на мојДДВ
а нели државата на ова Данок ќе одбиеше или тоа накнадно ???

стварно никаде не кажаа дали овие средства добиени од мојддв се ослободени од персонален данок? ако на овие пари удрат данок тогаш ептен педери се

Ја вака идам у продавница - му давам пари и за тоа зимам роба. Толку. Картици никад и никако не користам.
Не ме интересира никаква фискална, ни ништо. Кога државата ќе почне да води сметка за своите обврски кон граѓаните, тогаш и мене ќе ме интересира дали даночната обврска ја исполнува тој у продавница или не.
Најсмешно ми беше кога имаше некаква уредба за да можат да те казнат на незнам колку метри од продавница ако те фатат со стока, а без фискална. Тоа беше убер неуставно, бидејќи не може никако даночните обврски на давателот на услугата да бидат грижа на примателот.

A вие, ако сте виделе некаква рачуница од скенирање, океј, do it.

стварно никаде не кажаа дали овие средства добиени од мојддв се ослободени од персонален данок? ако на овие пари удрат данок тогаш ептен педери се
Како може да плаќаш данок за поврат на данок? Дај не тропајте бе... :))

Ok е досега, како што имав на апликацијата ДДВ вратено, толку и пуштија УЈП на мојата трансакциска сметка... 1563 ден.
Нека тера вака, засега сум задоволен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom