- Член од
- 31 јули 2006
- Мислења
- 2.537
- Поени од реакции
- 702
- Локација
- Hidden in the Kalunga
- Веб-сајт
- www.retrocreamsperfume.etsy.com
Кон болтуваното, по редослед.
- „добро против лошо„ е ептен добар пример за мешање баби и жаби- христијанството НЕ ПОЗНАВА таков дуализам ниту познава дуализам воопшто. Доброто е СОЗДАДЕНО а злото нема своја егзистенција-злото е НЕПОСТОЕЊЕ на доброто на не некаков антипод на доброто;
-злото доаѓа од сатаната, а лошите луѓе се под негово непсосредно влијание. Родот човечки не е створен како зол, а од друга страна „..виде Бог дека е тоа добро...„ само по себе говори дека Бог не го создал злото.
- за тебе сатаната не постои? Е ако бе, па и тој самиот вели дека не постои...кој е сега тука повеќе во право: ти или тој?
- а што тебе ти дозволува совеста?
како тоа христијанството не познава дуализам, кога цели ваши прикаски што ги попувате се за Сатаната и за Бог? Му давате на Сатаната сила и моќи - го претварате на тој начин во битие. Ако во вашите верувања имавте само Бог, тогаш е тоа монотеизам.
А за луѓе под влијание на Ѓаволот, морам да се изнасмејам.....многу е привлечно да се каже дека Ѓаволот ме натера, а не дека ја сум згрешила. Забораваат одговорност за свои постапки.
Што ми дозволува мене совеста? Еве го моето мото - Do as ye will, but harm none.