Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.175
Ај нетуку ми зборувајте за постот, тоа е далечна тема за вас. Него земи прочити го мојот линк 2-3 поста погоре за многуте богови/религии.
Твојот пост е како мали Џокица го замислува постанокот на религиите.Батали ти што има антрополози кои тоа го изучуваат, битно е ти што мислиш, тоа е вистината.Пфффффффффф

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ај нетуку ми зборувајте за постот, тоа е далечна тема за вас. Него земи прочити го мојот линк 2-3 поста погоре за многуте богови/религии.
Тоа е само твој пост и твое лично мислење.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Како може постара религија да копира од помлада, дај објасни ми го ова, жити мене!
Можам, ама нејќам оти и за тоа веќе имам пишувано, ама изгледа тогаш си бегал од форумов.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Тоа е само твој пост и твое лично мислење.
Па за разлика од вас, кои терате низ разни веб страни и слично, јас размислувам со своја глава, и си вадам заклучоци. Така препорачувам, да го разгледате, да не гледате на се скептично и од атеистичка перспектива.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Имаш сериозен проблем.
Кога некој мене ќе ме праша колку се 2+3 јас можам да му одговорам корен од 25 или 10 минус 5, одговорот е точен, во секој случај. Ништо не е извртено, одговорот е само преставен на поинаков начин.
.
Убо, почни сега со тројни инеграли..Сите ќе Те разберат!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па за разлика од вас, кои терате низ разни веб страни и слично, јас размислувам со своја глава, и си вадам заклучоци. Така препорачувам, да го разгледате, да не гледате на се скептично и од атеистичка перспектива.
Како да не. Тие прикаски на друго место. Ништо не размислуваш. Препишано ти е.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.485
Поени од реакции
5.190
Да де, Светов веќе е преполн со поединци кои се на мнение дека „знаат„...

А, у стари, што знаеш?
Дека Бог не ја создал Земјата, вселената, човекот и се друго.
Знам дека ако постои некоја интелегенција што не создала, нема да бара од нас одредени услови за некоја ветена вечност.
Знам дека прашањата за тоа како настанал овој прекрасен свет и природа не се одговараат толку лесно со една реченица.
Знам дека бескрајната вселена крие многу тајни кои допрва треба да бидат откриени, а не некој да ни ги шепни...
Знам уште нешто.... се ближи крајот на религиите... уствари, сигурен сум во тоа.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Абе тоа египќаните биле напредна нација,

Можеби, а можеби лукавиот им дошепнал за египќаните за тоа каква ќе биде вистинската вера Христова, па египќаните подраниле и си напраиле своја-идолопоклоничка, , која наликува на Христовата. И така, подоцна, се јавил некој мангуп и открил дека у ставри, египќаните ја „октриле„ вистинската вера оти биле „постари„ од рисјаните, а рисјаните се тешки идолопоклонци, оти ги ископирале египќаните....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Епа одлучи се. Ако е препишано, значи не е мое лично мислење.
Нема што да одлучувам. Погледни си го постот што го посочуваш. Првиот пасос ти е препишан од Библијата. (Прикаската за Ное) а Другите ти се безвезни наклапања на тема, можда било или можда не било.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.485
Поени од реакции
5.190
Убо, почни сега со тројни инеграли..Сите ќе Те разберат!
Доволно е да знаат за да ме разберат.
За тие што не знаат толку.... постои и друг начин да им се даде одговор.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Уште да кажеше од кај го знаеш тоа. Па ако кажеш со еден пост ќе ги уништиш религиите, и сите ќе станеме атеисти.

се ближи крајот на религиите... уствари, сигурен сум во тоа.
John Lennon, is that you?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Воа е некоја Твоја „куќна„ контенплација која ја „истураш„ вака, јавно, на форум!??? А од кај знаеш дека Бог не ја создал Вселената? Ти текна? Ти се сони? Се сети? Како!?

Kajgana Shop

На врв Bottom