Divider
Seraphim
Токму така, но согласно тоа како Бог заповедал во своите заповести.Правете го она што го проповедате, секој ден во секој миг!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Токму така, но согласно тоа како Бог заповедал во своите заповести.Правете го она што го проповедате, секој ден во секој миг!
Ако богот на сон ви заповеда „убивајте“, богот го заменивте со демон од најдлабоката бездна на вашето постоење! Не бидете деца на демони!Токму така, но согласно тоа како Бог заповедал во своите заповести.
Ако може Богот и Демонот да коваат заговори со човештвото, можете и Вие!
Како не кови? Ти сакаш да веруваш дека не кови, а јас не одам по методот верувам и се ми е ок!
Како не кови? Ти сакаш да веруваш дека не кови, а јас не одам по методот верувам и се ми е ок!
Не е толку страшен судот, не се плашете од богот. Зарем синот се плаши од таткото?
Таткото може да се почитува, но не и да се стравува од него!
Кој бог го следите, еврејскиот? Не можете тој да го следите, не сте обрежани!
А никој нема да биде спасен од тој бог ако не е обрежан!
Си пишува во тората, стариот завет на христијаните, кој што не го почитуваат многу, само го цитираат натаму наваму! Името на богот не треба напразно да ми го кажувате!
Не цитирајте, правете тоа што ви е заповедано. Молчете и молете се и чекајте страшен суд кога коските ќе ви ги разнесеме на четирите страни на светот за да ве изеде ветрот! (хм, колку одеднаш може да стане човек „продуховен“ од овие свети книги)
Бидете тоа што сте, секако не може да бидете ништо друго.
Има, но ти нема никогаш да смениш мислење бидејќи реков: ќе бидете тоа што сте и ништо поеќе!,,,.
Да, еврејскиот. Историски гледано, се произлезе од нив. И се фатија сите и заборавија на своите традиции и боговиL.L.L.L.L.
Да, еврејскиот. Историски гледано, се произлезе од нив. И се фатија сите и заборавија на своите традиции и богови
Предавници имало и ќе има.
Од мене толку, од боговите поеќе, човек
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон.
Љубовта е закон, љубов под волја.
Да, еврејскиот. Историски гледано, се произлезе од нив. И се фатија сите и заборавија на своите традиции и богови
Предавници имало и ќе има.
Од мене толку, од боговите поеќе, човек
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон.
Љубовта е закон, љубов под волја.
Така е. Треба корените да си ги знаеме, да ги прифатиме за да можеме понатака да чекориме.
Простачките зборови чувајте си ги за во семејството. Да има од кој да учат!
Aj, neka ti bide.
Иако, пред евреите да станат узнаени, имаше Бог. тој, истиот. Едниот.
Сите претходни, повеќе богови, се само човечки обид да се објасни едниот. И кај Египќаните и претходно. И кај славјаните. Феникијсците. Кинезите и нивните мал милион. Дури и твојата Волја на Кроули е само дел од суштината на Бог, тој, едниот.
ајт, да не ја смараме темава.
Еве уште една поука:
Не го потете оти само запотен ќе ви е, па ќе засмрди, а на скапа струја не се пушта болјер.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 15:25 ---
Уш една поука, па да седнам, ме чека работа:
Корените знајте ги, за да знаете ки сте, што сте и од каде доаѓате. Но не заборавајте, вистинскиот корен лежи во спознанието на ЕДНИОТ БОГ.
Дај бе олади. Ко она педерине си станал. Саде ме цитираш, ко да сакаш нешто неприродно. Ај донт свинг дет веј, ОК.
Тој еден Бог за кој збориш не го засега човештвото и наши мали караници. А тој еврејскиот од светите писма и сите остали се нешто друго. Па ти барем знам дека го знаеш тоа.