Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Токму така, но согласно тоа како Бог заповедал во своите заповести.
Ако богот на сон ви заповеда „убивајте“, богот го заменивте со демон од најдлабоката бездна на вашето постоење! Не бидете деца на демони!
Но има спас и за овие: бидејќи некој природно е привлечен кон повисокото, а друг кон пониското, нека првиот ја засили пониската врска, а вториот повисоката.
Така вашата рамнотежа ќе биде совршена сега и засекогаш!

God is all and the ultimate, all else is beneath serving Him in one way or the other. Respect God. Love God. Not the lesser beings, for even the devil is of God's making serving the ultimate and one God. Until the Judgment.

Ако може Богот и Демонот да коваат заговори со човештвото, можете и Вие! :D
Ако старите богови се демони, новите се луѓе! (y)
Стар завет, Јов, Глава 1 (y)

Бог не кове завери бе Хепто. Демонот си прае шо му е кажано...ама и тој му служи на Бог. Инаку кој ќе ве пази вас грешниците и кој ќе ви помогне да се покаете пред да дојде Страшниот Суд?

Како не кови? Ти сакаш да веруваш дека не кови, а јас не одам по методот верувам и се ми е ок!
Не е толку страшен судот, не се плашете од богот. Зарем синот се плаши од таткото?
Таткото може да се почитува, но не и да се стравува од него!
Кој бог го следите, еврејскиот? Не можете тој да го следите, не сте обрежани!
А никој нема да биде спасен од тој бог ако не е обрежан!
Си пишува во тората, стариот завет на христијаните, кој што не го почитуваат многу, само го цитираат натаму наваму! Името на богот не треба напразно да ми го кажувате!

Не цитирајте, правете тоа што ви е заповедано. Молчете и молете се и чекајте страшен суд кога коските ќе ви ги разнесеме на четирите страни на светот за да ве изеде ветрот! (хм, колку одеднаш може да стане човек „продуховен“ од овие свети книги)

Бидете тоа што сте, секако не може да бидете ништо друго.

Како не кови? Ти сакаш да веруваш дека не кови, а јас не одам по методот верувам и се ми е ок!
Не е толку страшен судот, не се плашете од богот. Зарем синот се плаши од таткото?
Таткото може да се почитува, но не и да се стравува од него!
Кој бог го следите, еврејскиот? Не можете тој да го следите, не сте обрежани!
А никој нема да биде спасен од тој бог ако не е обрежан!
Си пишува во тората, стариот завет на христијаните, кој што не го почитуваат многу, само го цитираат натаму наваму! Името на богот не треба напразно да ми го кажувате!

Не цитирајте, правете тоа што ви е заповедано. Молчете и молете се и чекајте страшен суд кога коските ќе ви ги разнесеме на четирите страни на светот за да ве изеде ветрот! (хм, колку одеднаш може да стане човек „продуховен“ од овие свети книги)

Бидете тоа што сте, секако не може да бидете ништо друго.

Кај отиде бе?
Еврејскиот, та еврејскиот.

Нема еврејски. Еден е, за Сите. Истиот.

Има, но ти нема никогаш да смениш мислење бидејќи реков: ќе бидете тоа што сте и ништо поеќе!
Еден е за Евреите!
За тебе човеку, ќе си ги побараш свиоте богови, не туѓите! Бидејќи боговите не сакаат туѓинци!

Кога Израелевите синови извикаа кон Господа заради Мадијамците,
Господ им испрати на Израелците пророк, кој им рече: „Вака вели Господ, Израелевиот Бог: ‘Јас ве изведов од Египет, ве избавив од Домот на Ропството.
Јас ве ослободив од рацете на Египетците и од рацете на вашите угнетувачи. Ги изгонив пред вас, ви ја дадов нивната земја,
и ви реков: „Јас сум Господ, ваш Бог. Не почитувајте ги боговите на Аморејците, во чија земја живеете. Но вие не го послушавте Мојот глас.”

Не дозволувајте да ви го исперат умот и душата со непознати богови. Ги заборавивте своите богови и се закачивте за туѓа идеологија, и туѓи страни ритуали, кои за да ги разберите, моравте да ги менувате и да не го почитувате Законот кој што ви беше тежок и за умот и за душата!

Еврејскиот бог не е македонски бог, ни по 10 000 години! Има и други богови, најдете си ги.
Необрежаните не може да го следат богот од стариот завет, ниту пак некаков си негов син, кој што исто така беше обрежан евреин.
Мислете, не само да верувате како вашите предци! Предците не секогаш биле јунаци, имаме и предавници! За жал!

quran_37_35_36_400w.gif

Eden e Bog.

Да, еврејскиот. Историски гледано, се произлезе од нив. И се фатија сите и заборавија на своите традиции и богови :(
Предавници имало и ќе има.
Од мене толку, од боговите поеќе, човек :)

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон.
Љубовта е закон, љубов под волја.

Да, еврејскиот. Историски гледано, се произлезе од нив. И се фатија сите и заборавија на своите традиции и богови :(

Така е. Треба корените да си ги знаеме, да ги прифатиме за да можеме понатака да чекориме.

Aj, neka ti bide.

Иако, пред евреите да станат узнаени, имаше Бог. тој, истиот. Едниот.

Сите претходни, повеќе богови, се само човечки обид да се објасни едниот. И кај Египќаните и претходно. И кај славјаните. Феникијсците. Кинезите и нивните мал милион. Дури и твојата Волја на Кроули е само дел од суштината на Бог, тој, едниот.

ајт, да не ја смараме темава.

Еве уште една поука:

Не го потете оти само запотен ќе ви е, па ќе засмрди, а на скапа струја не се пушта болјер.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 15:25 ---
Така е. Треба корените да си ги знаеме, да ги прифатиме за да можеме понатака да чекориме.

Уш една поука, па да седнам, ме чека работа:
Корените знајте ги, за да знаете ки сте, што сте и од каде доаѓате. Но не заборавајте, вистинскиот корен лежи во спознанието на ЕДНИОТ БОГ.

Простачките зборови чувајте си ги за во семејството. Да има од кој да учат!
Не ги фрлајте на непознати вашите фрустрации!

Aj, neka ti bide.

Иако, пред евреите да станат узнаени, имаше Бог. тој, истиот. Едниот.

Сите претходни, повеќе богови, се само човечки обид да се објасни едниот. И кај Египќаните и претходно. И кај славјаните. Феникијсците. Кинезите и нивните мал милион. Дури и твојата Волја на Кроули е само дел од суштината на Бог, тој, едниот.

ајт, да не ја смараме темава.

Еве уште една поука:

Не го потете оти само запотен ќе ви е, па ќе засмрди, а на скапа струја не се пушта болјер.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 15:25 ---

Уш една поука, па да седнам, ме чека работа:
Корените знајте ги, за да знаете ки сте, што сте и од каде доаѓате. Но не заборавајте, вистинскиот корен лежи во спознанието на ЕДНИОТ БОГ.

Тој еден Бог за кој збориш не го засега човештвото и наши мали караници. А тој еврејскиот од светите писма и сите остали се нешто друго. Па ти барем знам дека го знаеш тоа.

Дај бе олади. Ко она педерине си станал. Саде ме цитираш, ко да сакаш нешто неприродно. Ај донт свинг дет веј, ОК.

Погледи гредата во своето око, пред да ја посочиш раската во туѓото.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 15:28 ---
Тој еден Бог за кој збориш не го засега човештвото и наши мали караници. А тој еврејскиот од светите писма и сите остали се нешто друго. Па ти барем знам дека го знаеш тоа.

Шорт1, аман ма....ако де, форум е. Не е докторска дисретација :):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom