Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
А јас ти велам дека не е потсмев, ами твоја ароганција кон евреинот. Нема потреба мене да ми се обраќаш, ами кон евреинот, кој што лошо ќе те сфати со ваков муабет, како и вие што го сфаќате евреинот и нивната мисла, од мал милион ваши причини.
ОДИ расправај се со евреи, не со телемити за вашите проблеми на постмевања и тегавења!
Уште не е дојдено времето за нас :) Диши :)

Поука е ова на милениумот : Диши!
disiiii be priatele jas nitu spomnav evrei nitu kazav nesto za evreite vo prviot post pogore, , ti upativ sovet kon tebe , pa ti me prasa vidi sto velat evreite za tvojot post pa jas ti objasnav , i nisto drugo . disi be priatele , ne se nerviraj koga se nerviras gubis lepota.

eve koj gi spomna evreite

potsetise,

.Хептаграм XI напиша:
Точно :)
Сега, види што велат евреите над твојот пост :)

sporet tebe koje e toj sto siri omraza.sekoj politicki ataentat, ne izmerni slepi ubistva,ili unistuvacki dejstvija , ne izmenale nisto vo postoeckite sistemi tuku si sozdavaat pogelmi nasilstva i pogolemo nepriatelstvo, ako eden vladatel zamine ke dojde drug po nego , a sostojbata ke ostane ista , a noviot vladatel ke bide polos od stariot, a sostojbata ke se vlosi uste poveke so toa onie koi izvrsile nasistvo so prekumerna sila samo si sozdavaat nepriatelstvo.
Очигледно не ме разбра...
Јас мислев на провокациите од страна на секташки расположени личности и на атеистите.....не сме овде на политика ....затоа што хепта цело време пропагира....биди ЧОВЕК....а само провоцира по темите и ја рекламира талемитската секта...
П:С: Пази да не те пријави....бан доживотен

Очигледно не ме разбра...
Јас мислев на провокациите од страна на секташки расположени личности и на атеистите.....не сме овде на политика ....затоа што хепта цело време пропагира....биди ЧОВЕК....а само провоцира по темите и ја рекламира талемитската секта...
П:С: Пази да не те пријави....бан доживотен
te razbrav priatele,

А да те прашам нешто вака пријателски...

Ти свесен ли си на кој подфорум пишуваш?

Религија бре пријателе..

Кој вели дека баш мудростите од светото писмо, идругите религии, мора исклучиво да се воспримаат како религиски?

Па овие мудрости што ги наведов се религија бре сами по себе.. :D

Религија бре пријателе..

Кој вели дека баш мудростите од светото писмо, идругите религии, мора исклучиво да се воспримаат како религиски?

Па овие мудрости што ги наведов се религија бре сами по себе.. :D
А да ги ставеше во тема „атеистички мудрости“...и така и така се срање...

А да ги ставеше во тема „атеистички мудрости“...и така и така се срање...

Па мислам дека претходно ти самиот побара од атеистите некоја мудрост..
Епа пријателе, бараше срање,, доби..
Впрочем, не ми е јасно зошто го карактеризираш како срање,со оглед да никој овде, колку што забележав, не кажа дека религиските мудрости се срање...
А меѓу другото, факт е дека секоја мудрост, сама по себе има својства и приликува на религија, со оглед да моралната и етичката тенденција што ја содржат во себе е издигната на ниво на табу забрана поради одредено дејствие и чинење...

Не знам само зашо се буниш.. мудростите што ги пишав се еднакво релевантни како и оние од светото писмо, на пример...

Еве ти уште неколку.. многу се интересни.. а се надевам дека во поинаков формат ќе ги најдеш и во Светото писмо.. и во било која друга света книга или ракопис..

„Кога стана калајџија, кога ти потемне газот.“

„Не си прднал во вода да видиш како станвет склабурчиња“

„Чесната жена и сред војска да влезит, пак чесна ќе си излезит“

„Ушче не видел реката, а слекол гашчите“

„Г`зот со гашчи се покривјат, а образ со нишчо не мојт да се покријат“

„Некој збира душа, а некој кур топори“

„Шо не се прчило, не се козило“

Ај доста се..
И не вели дека се срање... и од срањето се учи..

Ајде пак, од Стариот завет (Тората) + нешто друго:
כָּל-דֶּרֶךְ-אִישׁ, יָשָׁר בְּעֵינָיו; וְתֹכֵן לִבּוֹת יְהוָה
Every way of a man is right in his own eyes; but the LORD weigheth the hearts.

И телемитските „богови“ велат:
6. I am not come to rebuke you, or to enslave you.
7. I bid you not turn from your voluptuous ways, from your idleness, from your follies.
8. But I bring you joy to your pleasure, peace to your languor, wisdom to your folly.

И така, уживајте :)

Пак од Стариот завет (Тората):

אִם-רָעֵב שֹׂנַאֲךָ, הַאֲכִלֵהוּ לָחֶם; וְאִם-צָמֵא, הַשְׁקֵהוּ מָיִם
כִּי גֶחָלִים--אַתָּה, חֹתֶה עַל-רֹאשׁוֹ; וַיהוָה, יְשַׁלֶּם-לָךְ

If thine enemy be hungry, give him bread to eat, and if he be thirsty, give him water to drink;
For thou wilt heap coals of fire upon his head, and the LORD will reward thee.

И што вели „Книгата на Законот“:
„Како браќа борете се.“ - Поглавје III, Стих 59

الله جميل ويحب الجمال و.
Сите луѓе не се убави и кај нив не вирее божественото.
Бидете убави духовно секој миг за да ве сакаат боговите :D

Сие луѓе се убави. некои и надворешно и внатрешно, некои само надворешно, а некои само внатрешно, но Бог ги обдарил сите со убавина, само слепиот не ја гледа божјата убавина кај луѓето :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom