I
INFECTED
Гостин
Имам вифи картичка (антена) во компјутерот, постои можност да се праќаат фајлови со уредиве (тел., таблети) без да има потреба од интернет?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
fastcardtech има момемтално ептен ефтини цени,али знае и да се чека по 7-10.дена дур да ја пратат пратката,
а знаат и да кажат
"упс,ни снема на лагер"па да нудат замена или да се чека лагер.
Меизу metal и mx5 нарачани од aliexpress
(продавница
shenzhen top-one trading co. ltd -
од оваа продавница од Али редовно нарачувам,над 10 телефона до сега досега ниеден проблем)
(Добра продавница од Али е и
shenzhen chigon technology co. ltd
За царина/данок како ќе ти се погоди среќата/лотарија.
Ако те "репнат" ќе платиш околу 1600-2000.ден за телефон од
150-200.евра.
Моментално според мене бест-бај буџет Китаец е Xiaomi Redmi Note 3,
Јас би го земал редми ноте 3 пред LeTV највеќе ради подршката за фирмвер ,иначе и LeTv не е за фрлање.
(Пред него/рн3 ,
бест бај беше Meizu Metal)
Sent from my m1 metal using Tapatalk
fastcardtech има момемтално ептен ефтини цени,али знае и да се чека по 7-10.дена дур да ја пратат пратката,
а знаат и да кажат
"упс,ни снема на лагер"па да нудат замена или да се чека лагер.
Меизу metal и mx5 нарачани од aliexpress
(продавница
shenzhen top-one trading co. ltd -
од оваа продавница од Али редовно нарачувам,над 10 телефона до сега досега ниеден проблем)
(Добра продавница од Али е и
shenzhen chigon technology co. ltd
За царина/данок како ќе ти се погоди среќата/лотарија.
Ако те "репнат" ќе платиш околу 1600-2000.ден за телефон од
150-200.евра.
Моментално според мене бест-бај буџет Китаец е Xiaomi Redmi Note 3,
Јас би го земал редми ноте 3 пред LeTV највеќе ради подршката за фирмвер ,иначе и LeTv не е за фрлање.
(Пред него/рн3 ,
бест бај беше Meizu Metal)
Првата продавница Popong не ја знамОд овие две продавници што ми ги спомна нешто поскапи ми се летв моделите. Ако може твое мислење. Во оваа продавница ги најдов по најповолни цени.Кoлку е сигурен продавачов според тебе http://www.aliexpress.com/store/301564.
Исто и оваа продавница наводно имала највисок рејтинг, па ако може мислење
http://goldway.aliexpress.com/store/311331. Исто по поволна цена го има на геарбест и банггоод.Си нарачувал ли некогаш на овие сајтови,кои на интернет имаат добар рејтинг?
П.С за фасткардтек многу негативни коментари најдов на нет.[DOUBLEPOST=1460550081][/DOUBLEPOST]
Првата продавница Popong не ја знам
али по рејтинг треба да е озбилна и да немаш проблем од тип касно праќање на пратка или да ти кажат немаме на лагер после 10.дена чекање.
Goldway се докажани,сериозна ХонгКонг продавница на Али
уште одамна,кај нив нема да имаш проблем сигурно.
За fastcardtech и јас читав дека се трчи-лажи али јбг,
Ако бараш ефтино,они се обично најефтини.
Кај нив/fastcardtech и кај geekbuying ми се има десено после 7-8.дена чекање да шипаат да ми пишат ,сори ни се потроши лагерот,ќе има нова пратка за 10-15.дена ...класични финти од Кина
Banggood не сум ги пробал.
Од To2c имам еднаш нарачано и испадна се ко што треба,мада и нив ги плукаат доста.
Gearbest имам доста нарачувано и сега за сега немам ни еден проблем,секоаш на време пратено,уредно спакувано,
брз риспонс итн итн.
(BTW- и гиирбест ги распнуваат по форуми дека се лоши,али според мене све зависи од среќа...а и преку која пошта ќе ти шипаат,ако е преку СингПост,НЛПост нема да имаш никаков проблем во 99,99% од случаите)
Јас сепак би платил 15-20$ повеќе и би нарачал од
shenzhen top-one trading co. ltd
Кај нив имам највеќе пари остаено (највеќе пратки)
Секоаш пратено за 24-макс 48 часа,секоаш спакувано профи
Секогаш стасува за 14-20.дена со SingPost.
Како и да е,
Не е алиекспрес како пред 5-6.год,далеку се постегнати работите.
Можеш да нарачаш од првата продавница Попонг или пд Голдвеј
Мој совет,пред нарачка,пиши им на чат одсабајле по наше време 08:00 тогаш е околу 14:00 у Кина/Шенжен ,прашај дали има на лагер LeTv ,прашај за евентуален попуст и слично
Тоа е тоа
Поздрав
Sent from my iPad Mini 2 using Tapatalk
Првата продавница Popong не ја знам
али по рејтинг треба да е озбилна и да немаш проблем од тип касно праќање на пратка или да ти кажат немаме на лагер после 10.дена чекање.
Goldway се докажани,сериозна ХонгКонг продавница на Али
уште одамна,кај нив нема да имаш проблем сигурно.
За fastcardtech и јас читав дека се трчи-лажи али јбг,
Ако бараш ефтино,они се обично најефтини.
Кај нив/fastcardtech и кај geekbuying ми се има десено после 7-8.дена чекање да шипаат да ми пишат ,сори ни се потроши лагерот,ќе има нова пратка за 10-15.дена ...класични финти од Кина
Banggood не сум ги пробал.
Од To2c имам еднаш нарачано и испадна се ко што треба,мада и нив ги плукаат доста.
Gearbest имам доста нарачувано и сега за сега немам ни еден проблем,секоаш на време пратено,уредно спакувано,
брз риспонс итн итн.
(BTW- и гиирбест ги распнуваат по форуми дека се лоши,али според мене све зависи од среќа...а и преку која пошта ќе ти шипаат,ако е преку СингПост,НЛПост нема да имаш никаков проблем во 99,99% од случаите)
Јас сепак би платил 15-20$ повеќе и би нарачал од
shenzhen top-one trading co. ltd
Кај нив имам највеќе пари остаено (највеќе пратки)
Секоаш пратено за 24-макс 48 часа,секоаш спакувано профи
Секогаш стасува за 14-20.дена со SingPost.
Како и да е,
Не е алиекспрес како пред 5-6.год,далеку се постегнати работите.
Можеш да нарачаш од првата продавница Попонг или пд Голдвеј
Мој совет,пред нарачка,пиши им на чат одсабајле по наше време 08:00 тогаш е околу 14:00 у Кина/Шенжен ,прашај дали има на лагер LeTv ,прашај за евентуален попуст и слично
Тоа е тоа
Поздрав
Sent from my iPad Mini 2 using Tapatalk
Фала ти многу за исцрпниве и брзи одговори уште нешто би те прашал.Дали може да купувам на Алиекспрес со Виза електрон дебитна картичка? И кои шипинг методи се сигурни т.е. регистрирани со тракинг број? Пошто некои викаат дека AliExpress Standard Shipping не регистрирана пратка а тоа значи дека има големи шанси да не ја добијам пратката(сепак планирам да нарачам мобилен).Дали Сингапур пост е единствена регистрирана бесплатна достава или има и други оти најчесто телефониве што ми фаќаат око се со AliExpress Standard Shipping.[DOUBLEPOST=1460595334][/DOUBLEPOST]
Примаат секакви картици,
примаат и дебитна Виза електрон.
Нека не те буни шипингот,
Ќе добиеш тракинг број и преку
Aliexpress Standard Shipping.
Aliexpress Atandard Shipping функционира вака,
Наместо продавницата на пример Goldway да ја однесе пратката у пошта/SingPost,
ја праќаат у специјализирани Алекспрес места каде што Алиекспрес ги носи у пошта и откако ќе добие тракинг број, го праќа на Goldway па Goldway ти го праќа тракинг бројот.
Ако нарачуваш телефон а шипингот е Aliexpress Standard Shipping,
99.9% пратката ќе ти биде пратена со Singapore Post.
Тоа е тоа.
Поздрав
Примаат секакви картици,
примаат и дебитна Виза електрон.
Од истата продавница имам и јас порачано 4 тел. Xiaomi Redmi Note 3, Xiaomi Redmi Note 2, Meizu m2, Lenovo K3. Само на редми нот 2 платив царина 1400ден.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Не знам колку му доага, на тел од 130е платив 1436денари..И да, мора да им пратиш скриншот и од производот и од трансакцијата. Досега само еден тел сум подигнал од пошта, другите на врата ми ги носи поштарот, а тој што го подигнав од поштата беше тој што платив царина.Царината беше 15% од вредноста на производот? и дали мораше да им пратиш скриншот од АЛИ колку чини телефонот. За тие телефони што не те оцариниле ти ги носи поштар директно на врата?
П.С слушам дека више не проаѓале финти со назнака поклон или до 45еур, вистина ли е ова?
Не знам колку му доага, на тел од 130е платив 1436денари..И да, мора да им пратиш скриншот и од производот и од трансакцијата. Досега само еден тел сум подигнал од пошта, другите на врата ми ги носи поштарот, а тој што го подигнав од поштата беше тој што платив царина.
Инаку не е точно дека не проагаат финти, односно каква ти е среката. Досега 7 телефони имам порачано (пред 2 дена стигнаа 2 редми 3 за едни колеги), сите стигнаа за околу 20 дена, само еден 50 дена, и само на еден платив царина. Моментално чекам редми нот 3 про, па ке ти кажам дали ке поминам без царина.
1436дeн. само царина, а +ддв18% плати ли? Како што разбрав значи треба со моб. да им пратам слика ако ме оцаринат и од цената на телефонот од али вебстраната и од трансакцијата.Тоа што сум моментално на друга адреса не е проблем да ја напишам новата или мора истата од личната карта? Од top-one и chigon ги нарачуваше телефоните? Ја имам во план да нарачам ЛЕТВ 1С околу 200еур чини па може да ме репнат според груби проценки 50еур. што е прилично скапо.
Поима немам колку царина колку ддв. Целата сума беше 1436денари и ја платив на шалтер во пошта кога го подигнав пакетот.1436дeн. само царина, а +ддв18% плати ли? Како што разбрав значи треба со моб. да им пратам слика ако ме оцаринат и од цената на телефонот од али вебстраната и од трансакцијата.Тоа што сум моментално на друга адреса не е проблем да ја напишам новата или мора истата од личната карта? Од top-one и chigon ги нарачуваше телефоните? Ја имам во план да нарачам ЛЕТВ 1С околу 200еур чини па може да ме репнат според груби проценки 50еур. што е прилично скапо.[DOUBLEPOST=1460981786][/DOUBLEPOST]