Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Да денес :) само не знам како да направам да вибрира само на ѕвонење, не и на копчињата...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Aj vidi Settings > Sound & Notification > Other Sounds > Vibrate on to

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Какво мислење имате за Sony xperia m4 aqua??
Очекувам малку поопширен одговор, немојте само лошо или добро :D.
Ако некој го поседува или има користено да каже дали е задоволен од камерата, дали навистина грее многу, ако да, проблем е тоа? :confused: Пробајте да го опишете подетално. Благодарам однапред :)

Ај честито, да те служи добро и долго.

Ако те разбрав добро, да немаш рингтон туку само вибрации?
Фала, се снајдов иначе. Уште да успеам виџет за вифи и звук/вибрации да најдам за со еден клик да вкл-искл, супер ќе е. Телефонов е брз како мозок!! :D

Какво мислење имате за Sony xperia m4 aqua??
Очекувам малку поопширен одговор, немојте само лошо или добро :D.
Ако некој го поседува или има користено да каже дали е задоволен од камерата, дали навистина грее многу, ако да, проблем е тоа? :confused: Пробајте да го опишете подетално. Благодарам однапред :)
Имам двајца колеги што го користат телефонот, иста серија и сѐ, е сеа на едниот му сецка затоа што петти месец кајшто го има и неќе никако да го рестартира, вклучен му е нонстоп, а другиот го рестартира секоја недела по еднаш-два пати и му работи перфектно. Телефонот е супер но, не го мрцкај под вода ;)

Фала, се снајдов иначе. Уште да успеам виџет за вифи и звук/вибрации да најдам за со еден клик да вкл-искл, супер ќе е. Телефонов е брз како мозок!! :D

Aj vidi Power Toggle na Play Store dali ke ti odgovara.
Edvaj chekam da go zemam mojot 6p za nekoj mesec :)

Не знам дали постои сток виџет, на плеј стор сигурно ќе најдеш. Лично со копчињата за гласност го играм тоа и не сум имал потреба за таков виџет па не сум барал. Инаку едно време користев Power Toggles како што пиша претходно членот и мислам дека таму има таква опција. Ако не како виџет, тогаш во Notification Bar-от.

Ima nekoj koj sto go ima rutirano htc one m7 da mi pise vo poraka kako najlesno da go rutiram? Fala odnapred.

Јас го користам, затоа ти пишав. Јас сум Нексус човек и веројатно благонаклонет кон нив. Пред недела дена имав Нексус 6 кој исто беше страва од телефон.

Тоа дека ќе работи перфектно мазно ич да не се секираш, нема промашај. Камерата е доста подобрена, метално тело, скенер за отисок, убав екран и стерео предни звучници.

Слободно пиши ако сакаш нешто конкретно да ти кажам.
Кога го поврзувам на компјутер не се појавува, што да му правам?

Треба да симнеш соодветни драјвери.

1. Оди тука, после подоле на страната кај SDK Tools Only и бирај Windows или кликни на линков.
2. Од понудените пакети, одбери ги само следните Tools> Android SDK Tools, Android SDK Platform-tools и Extras> Android Support Library, Google USB Driver.

На телефонот одбери дека сакаш да се поврзеш со компјутер. Ако не ти го познава во Computer, оди во Device Manager, па на Android.... десен клик и Update software - Browse... - Let me pick from a list... и потоа на MTS Interface (нешто у тој фазон беше, на памет пишувам), односно следи го видеово што го најдов сега:

Ако имаш пак проблем пиши слободно.

Треба да симнеш соодветни драјвери.

1. Оди тука, после подоле на страната кај SDK Tools Only и бирај Windows или кликни на линков.
2. Од понудените пакети, одбери ги само следните Tools> Android SDK Tools, Android SDK Platform-tools и Extras> Android Support Library, Google USB Driver.

На телефонот одбери дека сакаш да се поврзеш со компјутер. Ако не ти го познава во Computer, оди во Device Manager, па на Android.... десен клик и Update software - Browse... - Let me pick from a list... и потоа на MTS Interface (нешто у тој фазон беше, на памет пишувам), односно следи го видеово што го најдов сега:

Ако имаш пак проблем пиши слободно.
Си се измачил брат, фала најмногу!! Инаку прво ми беше преголем телефонов пошто паралелно икспериа е1 користам али сега се навикнав. Фала уште еднаш :)

Си се измачил брат, фала најмногу!! Инаку прво ми беше преголем телефонов пошто паралелно икспериа е1 користам али сега се навикнав. Фала уште еднаш :)

Нема гајле бе, уживај.

Здраво на сите!
Потребна ми е итна помош од сите кои се разбираат од оваа работа?!
Пред околу месец дена купив нов мобилен телефон Alcatel idol2 miniS и на него ја префрлив картичката од стариот телефон NOKIA (кој го користев повеќе од 10 години!).
Без да барам да се додаде опција на интернет на новиот телефон имаше некаков интернет. Без предупредување, односно без некаква најава дека интернетот е многу скап, ако го користам, односно да не го користам без нивна согласност, ми испратија порака дека има интернет по супер цена од 199 денари со 3GB!? Ако ја прифаќам оваа понуда да се јавам на (02)181 за да го активирам пакетот, сега од 1-ви април. Откако се јавив, ми стигна порака дека треба предходно да платам фактура од 7280 денари во рок од 2 дена! Ако не ја платам ќе бидам исклучен. Јас оваа чудна сума не ја платив и сега моментално сум блокиран!!?
Инаку телефонот NOKIA го имам купено пред повеќе од 10 години.
Сум редовен плаќач на овој провајдер"ONE" сите овие години, кој сега се вика вака, пред тоа поинаку се викаше. Сега моментално ја користам опцијата од 199 денари за 300минути без обврски.
Па народе, дајте идеи, насоки, мислења - како да се справам со плаќањето на оваа нелогична уценувачка сума?!
Поточно каде да барам помош во оваа наша држава?
Однапред благодарам![DOUBLEPOST=1460043428][/DOUBLEPOST]Здраво на сите!
Потребна ми е итна помош од сите кои се разбираат од оваа работа?!
Пред околу месец дена купив нов мобилен телефон Alcatel idol2 miniS и на него ја префрлив картичката од стариот телефон NOKIA (кој го користев повеќе од 10 години!).
Без да барам да се додаде опција на интернет на новиот телефон имаше некаков интернет. Без предупредување, односно без некаква најава дека интернетот е многу скап, ако го користам, односно да не го користам без нивна согласност, ми испратија порака дека има интернет по супер цена од 199 денари со 3GB!? Ако ја прифаќам оваа понуда да се јавам на (02)181 за да го активирам пакетот, сега од 1-ви април. Откако се јавив, ми стигна порака дека треба предходно да платам фактура од 7280 денари во рок од 2 дена! Ако не ја платам ќе бидам исклучен. Јас оваа чудна сума не ја платив и сега моментално сум блокиран!!?
Инаку телефонот NOKIA го имам купено пред повеќе од 10 години.
Сум редовен плаќач на овој провајдер"ONE" сите овие години, кој сега се вика вака, пред тоа поинаку се викаше. Сега моментално ја користам опцијата од 199 денари за 300минути без обврски.
Па народе, дајте идеи, насоки, мислења - како да се справам со плаќањето на оваа нелогична уценувачка сума?!
Поточно каде да барам помош во оваа наша држава?
Однапред благодарам!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom