Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јок, најнов сум имал. Бев после тоа кај другар шо има нокиа 6600, све топ си работеше блутутот, дури и фати сигнал од комшијата над него. Идиоти Нокиа бе, да напраат блутутот само со нивни телефони да се поврзува.....

kolku nema veze... sekoja blutut frekvencija raboti na istiot signal, nema veze dali se raboti za logitech, nokia, samasung, motorola.
Edino samo Sharp telefonite imaat mala maana, kaj site bara do 4 koda, kaj sarp bara 5 koda.

п.с. џабе го купи кабелот :pos:

Абе не е џабе кабелот де, ке ми заврши работа, еве праев фул бекап на телефонот, па со некои други тракатанци се заебавав, а и ме ослободува од она гадното "гаси телефон, вади трансфлешот, бутај у кард ридер, бутај у комп"

Енивеј денес пак го пробав блутутот на истиот сони ериксон и работеше без проблеми. Идиотска работа бе.........мислам дека тогаш коа нејкеше, ериксонот беше тнок со батерија, можда до тоа било, или пошо мене нокиата ми била на пуњач стаена. Мистерија.

нема везе дали е тенок со батерија или е на полњач телефонот. Како и да е за да ја извадиш мемориската картичка од телефонот немора да го исклучуваш :)

Nekro daj kazi mi kolku ti e flat kabel za motorola V3x i kolku e da go smenis.. pozdrav

па зависи дали сакаш комплетен со тастатура или без тастатура.
Флетот без тастатура е 700 денари со монтажа е 1200 денари,
додека флетот со тастатура е 900 денари со монтажа е 1400 денари.

Дали можам да направам македонско мени на телефонот Сони Ериксон К510и

Дали можам да направам македонско мени на телефонот Сони Ериксон К510и
не знам, неможам да те преценувам затоа што сеуште не те знам, ако мислиш дека имаш толкави инжињерски способности и прифакаш ризик и во случај да успееш да го направиш македонското мени, ќе те вработам :)

иначе К510и некои модели од Т-мобиле или космофон имаат македонско мени само на првото вклучување, следниот пат кога ке се промени сим картичката се губи тоа мени и останува само англиското и албанското, зошто е тоа така никој до сега не ми објаснил.

Ај помош:

Пробував сам да се снајдам ама никако да ми успее...

Значи проблемот е во тоа што кога некој ми врти на мобилен, а јас сакам да му исклучам па да му свртам јас, кај тој што ме бара, наместо кога ќе му исклучам да му даде тон зафатено, т.е. да прекине да му ѕвони, автоматски продолжува да ѕвони ама на некој број кој првпат у живот го слушам...и го замараат некој рандом типац...Му се јавив јас на тој број, не го познавам типацот...ниту бројот асепак ми форвардира повици на тој број...

Сите дивертирања ми се исклучени, и пак исто...

Некој абер?

пробај ##002# и YES. ако не ти помогне тоа мислам дека имаш опција ама воопшто не ми текнува како се викаше во подесувањето кога ке спуштиш дали сакаш смс да му пратиш дека си бизи или да се префрли на друг број да звони. Види прочепкај таму малце, ако не успееш помини утре кај мене на работа :)

п.с. пробај со друг број на истиот телефон да видиш дали така ќе направи?

Се среди ова со ##002# Фала Некро :smir:

Е сеа уште нешто, кај да најдам теми за телефонов? Ми требаат црвени...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom