ПОСТОЈАМ

Solun e preubav grad, i ne se sramam sto odam na shoping tamu i sto letovo ke minam 2 meseci na Teseloniki,ne sum ogranicena kako 99% od lugevo koi go posetuvaat forumov,a patriotizam ne se dokazuva na nacin kakov sto vie pokazuvate...

Seuste stojam deka pesnata e sheet

Господ да ти е на помош! а шо не си се убиеш вака да те прашам?:tapp::toe:

Песната ме наежи немам зборови!!

НИШТЕ СТРАШНО, СЕ СОГЛАСУВАМ СО НЕА. ТЕСАЛОНИКИ Е ПРЕУБАВ ГРАД, НАШ Е.
АЛИ НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ ЗА ПЕСНАТА, СРАМНО Е ДА РЕЧЕШ ДЕКА Е SHIT (ИЛИ КАКО ШТО САКА СРНАТА - SHEET:pos2:)

WOW песнава ме трогна баш...заслужува нешто во животов на македонциве...

Solun e preubav grad, i ne se sramam sto odam na shoping tamu i sto letovo ke minam 2 meseci na Teseloniki,ne sum ogranicena kako 99% od lugevo koi go posetuvaat forumov,a patriotizam ne se dokazuva na nacin kakov sto vie pokazuvate...

Koja prodadena dusa, Grcije ja gazat, taa im se trti.....

A da si odis i da si ostanes tamu??????"GyftoSkopiana"- izgleda ti se dopagja kako te narekuvaat tamu???

НИШТЕ СТРАШНО, СЕ СОГЛАСУВАМ СО НЕА. ТЕСАЛОНИКИ Е ПРЕУБАВ ГРАД, НАШ Е.
АЛИ НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ ЗА ПЕСНАТА, СРАМНО Е ДА РЕЧЕШ ДЕКА Е SHIT (ИЛИ КАКО ШТО САКА СРНАТА - SHEET:pos2:)

Sheet, e Carsav ili prekrivka na angliski... Izgleda od Solun, samo carsafot na krevetot na e.acot go gleda?!?! :pos2:

Еве и на www.mmm.com.mk од промоцијата на спотот како прилог:

Во кино Фросина денес Miyatta го промовираше својот најнов спот, сработен за песната Постојам, која потсетува на страшниот егзодус на Македонците од Егејскиот дел на Македонија.
Спотот за Постојам е веќе дел од нашата видео-галерија...

Со силна порака: Простуваме, но не забораваме, бидејќи Постоиме!, Miyatta потенцира: Не можеш да им се лутиш на луѓе што не размислуваат длабоко, туку само скокаат како мали деца. На нив можеш само да им простуваш. Зошто не пораснат за да сватат дека сме неуништива нација?

Во спотот, во кој таа самата е дел од режисерскиот тим, Мијата е облечена како Македонија. Картата е рачно насликана од слкикарката Боркица Арсевска. Сликата ја надополнува традиционалниот накит, вреден над 1000 евра. Во спотот се користени материјали од документарецот Туглеш, за егоздусот на децата бегалци од Егејска Македонија во 1948 година, во режија на Коле Манев. Користени се и фотографии позајмени од друштвото на егејците Незаборав, како и материјали на Борис Дамовски од последните протести против промената на уставното име.

Мијата самата го напишала текстот за песната уште пред една година, силно инспирирана од музиката на младиот гостиварчанец Кузман Маркоски. Аранжманот е нејзин, а песната е снимана во студиото 57 на Едмонд Амзаи.

Жал ми е што од технички причини не успејав да го промовирам спотот додека траеше самитот, како потсетник да опстанеме во битката за идентитетот, вели Miyatta и додава дека песната ја напишала инспирирана од силна љубов.

Во идејата, режијата и монтажата и помагнаа Тања Рибарска и Бистра Кумбароска.

Одлично.:aplauz: :aplauz: :aplauz: :aplauz: :aplauz: Вакви работи ние треба да шириме во светот, за да дознаат што и кои сме. Стопати поубаво од кутриве наши политичари.
П.С. За вакви како срни4ка: Да дај господ ко ќе појди во Солунот, цел Солун да и се изреди и то за една вечер, па да и текне пак да појди.

Срничке, поточно овчичке, те разбирам, знам како ти е.
Немој да бидеш ограничена, освен шопингот што ти е мисла водилка во животот, ќе ти дадам уште некоја информација.
Јас сум син на едно од тие деца што можеби си ги приметила на спотот, тие деца кои наместо чоколади добиваа напалм бомби кога беа протерувани од дома.
Затоа, во моите вени одамна е вшприцан вирусот на омраза кон геноцидните ни соседи-твои пријатели.
А во убавиот Солун дедо ми беше затворен во логор само затоа што беше Македонец.
Затоа овчичке, патот под нозе, правец Грција, и те молам не 2 месеци, поседи 20 години.
Од вакви како тебе Македонија нема голем ќар...

Бамби,имам нешто што ќе те задоволи 99 %.Од атињанинот добиваш само 1 %.Пиши на ПП.

Многу убава емисија за животот на македонците во Егејска Македонија беше сега на канал 5 (утре во 13:00 -реприза) и за вистинските МАКЕДОНЦИ од таму,кои не се плашат од грците и нивната агресивна асимилаторска политика.Покрај притисоците, големите жртви што ги дале останале доследни на МАКЕДОНШТИНАТА. На сред с.Горничево -панаѓур, се свири МАКЕДОНСКО ДЕВОЈЧЕ, а г-дин Пандо Ашлаков - од Виножито го поведе македонското оро- многу храбро,зашто грчиштата тоа не го дозволуваат дури ни на приватни забави, а камоли на сред село.
Да го спомнам и најхрабриот меѓу нив г-дин Ристо Причков основачот на Виножито.
Гледајќи ги нив станувам поголем оптимист.Иако им менуваат лични имиња,топоними,јазик тие се и ќе останат Македонци.

Цела Македонија треба да даде ГОЛЕМА морална подршка на Македонците од Егејска Македонија за признавање на идентитетот.Преживуваат неверојатна тортура од страна на грчкиот систем којшто е граден цел еден век со главна и единствена цел уништување на идентитетот и самобитноста на македонскиот народ.

Драги мои форумџии, ја имате таа чест да бидете сведоци на најновиот епитет што може да се даде на песна-ЧАРШАФСКИ. Лилае, ама е чаршафска песнава, фуј!

Да си имала ти злато мое (мазномозочесто) фамилија затекната од судбина на луѓево прикажани за спотот, итекако би ти било битно. Или не, по6то Солун е закон4е.

Он топик: преубава песна, останав стаписана првпат кога ја слушнав/видов.

да даде господ да те ебе коњ
најозбилно да ти го стера у гс!!!

он.
Фина песна се убаво и музика и текст допира и ежи, ама јас не простувам неможам да глумам толку добрина sd

он.
Фина песна се убаво и музика и текст допира и ежи, ама јас не простувам неможам да глумам толку добрина sd

Toa не прави веќе двајца. И јас не простувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom