Постои ли временска граница за секс?

• Креатор на темата Креатор на темата Foxy`BuTTerFLY
  • Време на започнување Време на започнување
Не мора секогаш да значи.Може некогаш да се работи и за страв од искористување или пак страв од етикетирање.:smir:

од искористување да фала богу дека е така тоа е машко однесување но за етикетирање? до кога ќе се помируваме со тоа балканско глупаво размислување дека ако му дадам на повеќе од еден сум курва. таквите етикеташи за кои секоја втора курва дроља итн итн се неписмени и не го познаваат значењето на тие зборови. така да ако не смениме нешто околу тоа, сите сме или ќе станеме курви. :helou:

Да, да, дефинитивно се согласувам со тебе, само поентата ми беше дека ако некоја девојка си става некои “временски граници“ не значи дека нема желба.:smir:

Постои. Во некои држави на САД е воведена и како законска одредба, и изнесува точно 96 дена, 7 часа, 45 минути и 20 секунди од првиот бакнеж...

За мене не постои. Ако сакам со некој уште првата вечер да иам секс, ќе имам. И ако со месеци идам со некој без да имаме секс, ќе биде само зошто јас така сакам, а не ради тоа дали он или другите ќе ме етикетираат.
Ако јас сум си на чисто со својот личен морал, другите можат да се гонат, ич нема да ми е битно шо мислат.

Ми се гади од вакви теми(мислам од проблемот кој се разгледува у нив) Лажен морал, лицемерие и малограѓанштина на тони

~*~

Оваа тема е посветена на припадничките од женскиот пол, бидејќи ако некој си става граница тогаш тоа се тие (те ние). во најголем број од случаите секогаш е машкото тоа кој бара секс, е женското си бистри некои политики од типот на Да не е рано да му дадам?! Да не ме откачи после тоа? што сметате за ова а и за секс на мување? Сметам дека ова е сеуште табу тема во нашава мала државичка а и за оние кои го прават тоа го прават толку скришно мислејќи дека е забрането или страмно. Какви се вашите искуства?? Дали можеби машките ги сметаа девојките кои побрзо се легнуваат за лесни и неинтересни?

Се се, ама граници не си ставам на сама себе од малку поодамна.
Ако сакам да бидам со некој, имам интензивни емоции за него, нормално е да сакам да легнам со него.Иако кај мене се многу едноставни работите, ако биде, ќе биде од прв пат, ако не биде, џабе се години.

Дали некој ќе ме зборува, ќе ми лепи етикети, ама баш ич не ме интерсира, ако ме познаваш како личност, ќе ти биде јасно која сум и каква сум, така што само за тие луѓе ме интересира во животов.
А за девојки што се тресат од очите на другите, па, сами го прават изборот да живеаат така.
Колку е само фино кога ќе умреш да знаеш дека животот си и го посветил на простата раја.
Аххх ... :devojce:

Izvini, moeto mislenje e debilno? Aj te molam obrazlozi.

Не не не, ме свати погрешно. Твоето мислење не е дебилно.

Дебилно е што нашиве македонки размислуваат на тој начин - "Чек сеа колку време помина откако го ќарив, ај да дое 1ви па ке му дадам!":pos:

Еј да се разбереме. Тешко да најдеш слободоумна девојка со западни сваќања, околу сексот. Повеќето се се прават фраерки, зборат 300 на саат, немаат срам за ништо, ко ќе дојде тема секс опа бато мења и карактер и се. Се повлекува и не дискутира на таа тема. Од такви мамини мази преку таквото. Па да ти даде после 2 недели, е тој филм не го гледаш.(мада има исклучоци али ептен ретко)

Точно , има такви кој што мелат , ќе опнат минич погоре од тангата , и се праат као демек се секс бомби , ама секс од нив нема да видиш ...
Што се однесува до временската граница ,јас лично не би кажал дека е курва или слично некоја која што би дала и за 2 саата(Освен ако стварно не е :) ) и не би ги оценувал така луѓето ...

Единственото нешто што треба да се свати е дека девојките ја имаат таа физичка потреба какои машките - луѓе се, исти се. само што, како машко ако легнеш повеќе девојки, и раскажеш на цел град си фраер, ако ако си женско и легнеш повеќе од еден си ороспија куртва итн. глупо балканско застарено мислење и колку и да се трудиме да го смениме ќе остане така. и затоа сеуште голем број од женските си прават некои глупи планови (кои за мене се најсмешното нешто што сум го чула) на 1 месец ќе ме фати за гз, на 3 а цицка, на 6 на голо ќе му даам а после една година ако е умен и ќе му раширам нозе. Е таквите од што се незадоволени,исфрустрирани од нивните врски кои траеле најмногу 3 месеци (најчесто поради тоа што глумеле пички недостапни) и не му дале на ниеден се самозадоволуваат дома а у живот не би го признале тоа. Не ме сфаќајте погрешно. И јас сум женско и муабетов нема никаква врска со женски принципи,свое јас или сл. Јас се “дадов“ точно на месец и имам прекрасна врска која има иднина. Дечко ми во ниеден момент не помисли дека сум лесна или некоја друга глупост. Беше момент и се случи. Исто како што може да се случи во дискотека уз мување со некој.

тоа е само мојот став кон сето ова. а преку темава сакам да ја сфатам таа глупа машка теорија за “фраер сум ако оваа шо ја мувам ја фатам за гз па кажам дека ја ебев“ и женското правило “ќе му даам ако заслужи“.:toe:

Super shto vaka sakash da gi emancipirash lugjevo, ama toa prashanje go ima pomalku ili povekje segde ne samo kaj nas(mi teknuva na edna pesna od Agilera shto vika neshto od tipot mazot e fraer neznam shto a zenata you call her a whore-izvinete za nekompletnosta na tekstov haha valjda vi teknue koja e) ama vecito kje si postojat lugje so nekoi sfakjanja na koi ama ni sto forumi nema da im go smenat mislenjeto.A shto e potragicno nekad poprvo mashko kje te sfati i pocituva a zenskite kje te gledaat kako lesna ili polosho "nedomakjinka" hahaha:smir: taka da praj te si kako kje vi odgovara vo sekoj slucaj nikoj fala nema da vi kaze i sekogash nekoj kje ve nekje:helou:

Vremesnka granica moze da si postavat samo emotivno nezreli licnosti!!
nemozam da sfatam...jas ja nemam kako i da e!!!...ako jas sakam sex so nekogo,ke go imam ,bez razlika dali go poznavam 20dena, 6 meseci ili 2 godini..

ima dva vida na sex:
- edniot e onaj "animalniot" koj sto se upotrebuva bukvalno za animalni potrebi. Najcesto toj e onaj "one night stand sex". Naogas nesto bilo sto, go vovlekuvas vo tebe:pipi:, ubavo ti e i tolku :kez:.
- a vtoriot e, spored mene, onaj vistinskiot sex. Sex kade sto podednakvo se ucestvuva i fizicki i mentalno. Sex koj podrazbira gledanje vo oci, zaednicko disenje... stanuvanje 2 vo 1...

E sega dokolku nekoj ova vtoroto go postigne za 2 dena, sekoja cest - sreken covek :smir:

Vremesnka granica moze da si postavat samo emotivno nezreli licnosti!!
nemozam da sfatam...jas ja nemam kako i da e!!!...ako jas sakam sex so nekogo,ke go imam ,bez razlika dali go poznavam 20dena, 6 meseci ili 2 godini..
потполно се согласувам со тебе:back:

да се сите девојки како тебе светот ке е многу подобар

Pa, jas na primer pred da se fatam so decko mi, toa bese znaci pred dve godini, onaka ne ni razmisluvav za taa tema, sum imala i uste dve vrski pred toa, ama onaka so znam ne mi bile tipcite sto se vika vlezeni u srce pa da im dadam:) A so ovoj sega sto idam mu dadov na godina i pol od idenje, pa nikogas ne mi prerekol: Zasto tolku kasno mi dade? I takvi stvari. Naprotiv sea sme poveke povrzani i poveke se sakame. Moze ke vi izgledam ko nekoj frik so zastareni sfakanja, ama taka mene mi se desavale rabotite, toa ne znaci deka ne moze da mu se dade na nekoj od 1prv mesec:back:

Moze ke vi izgledam ko nekoj frik so zastareni sfakanja, ama taka mene mi se desavale rabotite, toa ne znaci deka ne moze da mu se dade na nekoj od 1prv mesec:back:

Не бе прајте шо сакате ама немојте после да правите муабет за достоинство и да отварате теми...од типот кој повеќе изневерува оти и сами знаете дека предизвикот кај машките е во тоа да допреш до секс...а чим допреш идеш на друга...така да мислам дека ви е јасно за понатаму!!!:pos2:

Мореееее, сите се желни за тоа, не по месец-два или година, туку уште од првиот ден! Да бидеме реални, хормоните го движат светов, на сите ни се сака. Девојките што поставуваат граници не се емотивно незрели, туку се плашат од добропознатата етикета. До негде ги разбирам. Да знаеја сите машки како да постапат за да ја подготват девојката и да и влејат доверба наместо да ја исплашат, и сите девојки да беа либерални, а не да се прават тешки п***и, сексуалниот живот насекаде ќе цветаше.

Според мене, врските си имаат стадиуми на меѓусебно запознавање и развивање блискост и доверба меѓу двајца. Ако премногу брзо се стигне до стадиумот на најголема блискост, т.е. секс, може врската да се развие во чисто физичка, односно да стагнира запознавањето на другиот како личност.

Ова погоре важи за познаници или непознати. Со оние кои ги сметам за другари, периодот на запознавање прошол, сме биле заедно во ситуации и знаеме што можеме да очекуваме еден од друг. Ако тој некој со кој што сакам да започнам врска ми е другар не само што ми е глупаво, туку ми е и невозможно да наметнувам граници.

Секоја генерализација е безвезе, и сигурно дека постојат исклучоци. Јас само ви ги кажувам моите заклучоци донесени врз база на посматрање на себеси и околината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom