Постираме песна во врска сo Give

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
Девојка порасна, сад је више жена : D За црну жену ли ке постирамо траке ск ? : D
Нека мења модератор а, сфи девојке по треке ги изредисмо

Оригиналот беше веќе постиран, еве една преработка со "малце" сменет текст, напишан на хумористичен начин и секако со сменет наслов. :)

Самиот наслов е јасен. Во оваа тема ќе постираме песни кои во насловот ќе го содржат бараниот збор во заграда, или пак истиот тој збор е препознатлив/најнагласен во самата песна и иди до израз, сме ја запомниле песната по зборот, ни оставила впечаток по истиот. Еве како за почеток нека зборот биде GIRL . Па понатаму отприлика за 7 до 10 дена ќе се менува зборот и ќе се заменува со некој друг. Ајде да видеме кајганџии како стоиме со музички вокабулар :D

Eдно единствено правило-Еден пост, еден линк.
Како за почеток јас би ја постирал песнава...

postirav nešto pa izbrišav koga vidov uslovot.. mislam deka na angliski GIRL ne e baš devojka tuku poveće nekoja nepoznata ženska, a za devojkata ili simpatijata vo muzikata se koristi ... Baby, barem taka beše kaj postarite pesni od 50 i 60-tite .. ???

postirav nešto pa izbrišav koga vidov uslovot.. mislam deka na angliski GIRL ne e baš devojka tuku poveće nekoja nepoznata ženska, a za devojkata ili simpatijata vo muzikata se koristi ... Baby, barem taka beše kaj postarite pesni od 50 i 60-tite .. ???
Не мора толку буквално да им влегуваме во интерпретациите, бидете послободни и споделувајте музика :)
Ако мислиш за девојка девојка имаш пример girlfriend. Jас го дадов терминот попластично со цел да можеме да опфатиме повеќе песни, да не сме строго ограничени. И песната ти беше таман, нз зошто ја избриша.

Не мора толку буквално да им влегуваме во интерпретациите, бидете послободни и споделувајте музика :)
Ако мислиш за девојка девојка имаш пример girlfriend. Jас го дадов терминот попластично со цел да можеме да опфатиме повеќе песни, да не сме строго ограничени. И песната ти беше таман, нз зошто ја избриша.
ок, еве една исто со Бејби, од 50-те... а тие што ги ставив па ги избришав ги ставив во нова тема
( песни за рингтонови)

BABY TURN AROUND ~ GERRY DORSEY

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom