КвикСилвер
Модератор
- Член од
- 28 март 2010
- Мислења
- 4.547
- Поени од реакции
- 5.856
- Локација
- Haunted Hayride
- Веб-сајт
- misterijamk.blogspot.com
Ајеее рокеришта
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Самиот наслов е јасен. Во оваа тема ќе постираме песни кои во насловот ќе го содржат бараниот збор во заграда, или пак истиот тој збор е препознатлив/најнагласен во самата песна и иди до израз, сме ја запомниле песната по зборот, ни оставила впечаток по истиот. Еве како за почеток нека зборот биде GIRL . Па понатаму отприлика за 7 до 10 дена ќе се менува зборот и ќе се заменува со некој друг. Ајде да видеме кајганџии како стоиме со музички вокабулар
Eдно единствено правило-Еден пост, еден линк.
Како за почеток јас би ја постирал песнава...
Не мора толку буквално да им влегуваме во интерпретациите, бидете послободни и споделувајте музикаpostirav nešto pa izbrišav koga vidov uslovot.. mislam deka na angliski GIRL ne e baš devojka tuku poveće nekoja nepoznata ženska, a za devojkata ili simpatijata vo muzikata se koristi ... Baby, barem taka beše kaj postarite pesni od 50 i 60-tite .. ???
ок, еве една исто со Бејби, од 50-те... а тие што ги ставив па ги избришав ги ставив во нова темаНе мора толку буквално да им влегуваме во интерпретациите, бидете послободни и споделувајте музика
Ако мислиш за девојка девојка имаш пример girlfriend. Jас го дадов терминот попластично со цел да можеме да опфатиме повеќе песни, да не сме строго ограничени. И песната ти беше таман, нз зошто ја избриша.