Пост на кој сте се изнасмеале

solunski atenta напиша:
albansko pice ako se plasam jas od gluvci kako tebe ce si zemam macka so mene i ne mi kazuvaj za kade sum dorasnat za kade ne smotan eden.Jas samo ne sakam da slusnam kako nekoj zboruva loso za drzavata i ne se pravi petel na tugo buniste ce te fane menstruacija ce krvaris.
solunski again :pos::pos:

кнез напиша:
Еве еден типичен примерок на суштество кое читало некоја статистика па потоа читало уште некоја статистика и потоа почнало да му се меша се,па за да излезе од целата таа попара почнало да изведува самото тоа заклучоци кои изгледаат како Авантурите на Едгар Алан По.
Никогаш не му кажале дека има лага,голема лага и статистика.
Еден пример за статистиката кој го слушав од коментаторот на МТВ кога играа Бразил и Холандија.Цело прво полувреме збореше како Бразил кога давал прв гол на Светско Првенство никогаш не изгубил и како ако прво полувреме Бразил го заврши со водство тогаш во последните 18 натпревари не изгубил.Како заврши натпреварот сите знаеме.
Статистиката е корисна алатка само ако се искористи кога се знаат сите фактори кои влијаат на појавата.Ако тоа не се знае тогаш секогаш со статистиката се доаѓа до погрешни заклучоци.

http://forum.kajgana.com/showthread...осток-2010’’&p=3659355&viewfull=1#post3659355

Оф-топик...
Не е оф-топик туку надвор од сончевиот систем...

А и авантурите...:pos2::pos2::pos2:

Е со оваа твое размислување нај многу се слагам и тоа е точна констатација .Уште еднаш бравос а и јас мислам дека е така и дека човештвото ќе тргне по тој пат.БРАВО и ПОЗДРАВ
и да знаеш во легално издаден Патент што се надоврзува до Науката нема промашување а и да се случи некаде со мала корекција ќе се дојде до реалноста на барателот.

Астрономијата е важна наука за демагогии а нај важна НАУКА е науката што служи за човештвото за да има по добар и по лесен живот и да не правиме катастрофи со науката на земјината топка или да си правиме самите проблеми со развојот на Науката.И требе да се стрмиме да ги оправаме грешките во Науката со нови научни достигнувања од страна на човекот и никој жив човек нема право да се покори на Науката туку да ја критикува и ако може нека ја надоградува бидејќи целата механика и техника е измислена од човек а и тој бил како нас.А нај малку на некои си што ни кажуваат гачки а не те рачуна за жив.ПОЗДРАВ

Војо ЗАКОН! :pos: Кој сфати - сфати :pos:

п.с. ова е преминот на Војо од наука во мистерии хах

Aksi16 напиша:
5 утакмици, 5 гола и 2 асистенции.
Да,не импресионираше Виља.

Со ваква статистика и мене ме импресионираше :)

-Лек против миризба под пазуви.
Let 3 напиша:
Нека не си ги мие нозете , нека оди бос во едни исти патики и наскоро нозете ќе му скиснат и ќе смрдат повеќе и нема да му се примеќа миризбата под мишки.
миризбата под мишките ќе биде ставена во втор план

Petarch0
јас не гледам дека имаш некоја добра репутација од модераториве па и јас тебе би те сметал за почетник или подолу од тоа !

(не е пост - него порака на профил :drk: )
:pos2:

Јас до некаде те сфаќам тебе.
Сакајќи да испаднеш така интересен во друштво и на форум си одбрал да глумиш проруски настреоно момче... и си се заебал.
Гадно
Е сега назат не можеш, литература немаш, познавањата ти се површни, па си зато вака исплашен збунет да на кажам очаен.

“However, he gave his consent to the proposal and Mikoyan, engine designer Vladimir Klimov, and others travelled to the United Kingdom to request the engines. To Stalin's amazement, the British Labour government and its pro-Soviet Minister of Trade, Sir Stafford Cripps, were perfectly willing to provide technical information and a license to manufacture the Rolls-Royce Nene. This engine was reverse-engineered and produced as the Klimov RD-45, subsequently incorporated into the MiG-15.[6] Rolls-Royce later attempted to claim £207 million in license fees, without success“

http://en.wikipedia.org/wiki/Mikoyan-Gurevich_MiG-15

Ова јас го знаев и пред интернет и пред Гугле, уште средина на 80 десетите од литература од книги (то се едни пишани листови врзани едни со други помеѓу две подебели корици), пошто струката ми беше во тогашна ни СФРЈ блиска со воена авијазија и замисли дури и полагав предмети на таа тема.

Значи Русите за своите Мигови пошто не можеле да направат сопствен мотор отишле во Англија и купиле лиценца за млазен Ролс Ројс мотор и му дале сво име.
то е... жал ми е , знам дека ти е тешко кога ова го читаш, би сакал ете да не е така (ради тебе) али... таа е вистината.
јас лично, му верувам.

25koepx.jpg

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

solunski atenta напиша:
toa moza da se sluce samo vo nekoja igra,ako mislis deka amerika koj saka da napaga moze toa se lazes kako prvo russia e odbrambeno orentirana so znaci deka nema sanski da naravat nesto amerikancite,niv gi sra od iran,severna koreja nezzz kolku e so vojska i armija pokraj toa so e siromasna.Nikoj ne bi se osmelil da ja napadne rusija koja ima razvieno visoko nuklearno oruzje a i samiot svet ne bi go dozvolil toa barem dodeka ne najdeme rezervna planeta

:toe:

zdravo zivo na site dobredojdov i dobrenajdov
nema sto da objasnuvam za mene pogledni korisnicko ime i se ke ti stane jasno
cao prijatno se citame na temite
vi preporacuvam vnimatelno da me citate zasto ke imate sto da procitate i da naucite
see you

Добродојде Генијалец и пишувај кирилица :)

nemam kirilica nesto se zaeba kompijuterov nesto cepnav i sea neznam da go vratam nazat. jbg
:pos2:
Некогаш е добро што има вакви луѓе на форумов, па ме смејат од време на време :)

"Добродојде Генијалец и пишувај кирилица
icon_smile.gif
"
quote_icon.png
Напишано од Генијалец
-"nemam kirilica nesto se zaeba kompijuterov nesto cepnav i sea neznam da go vratam nazat. jbg"

Вистински генијалец јебо те!!! :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom