Јас до некаде те сфаќам тебе.
Сакајќи да испаднеш така интересен во друштво и на форум си одбрал да глумиш проруски настреоно момче... и си се заебал.
Гадно
Е сега назат не можеш, литература немаш, познавањата ти се површни, па си зато вака исплашен збунет да на кажам очаен.
“However, he gave his consent to the proposal and Mikoyan, engine designer Vladimir Klimov, and others travelled to the United Kingdom to request the engines. To Stalin's amazement, the British Labour government and its pro-Soviet Minister of Trade, Sir Stafford Cripps, were perfectly willing to provide technical information and a license to manufacture the Rolls-Royce Nene. This engine was reverse-engineered and produced as the Klimov RD-45, subsequently incorporated into the MiG-15.[6] Rolls-Royce later attempted to claim £207 million in license fees, without success“
http://en.wikipedia.org/wiki/Mikoyan-Gurevich_MiG-15
Ова јас го знаев и пред интернет и пред Гугле, уште средина на 80 десетите од литература од книги (то се едни пишани листови врзани едни со други помеѓу две подебели корици), пошто струката ми беше во тогашна ни СФРЈ блиска со воена авијазија и замисли дури и полагав предмети на таа тема.
Значи Русите за своите Мигови пошто не можеле да направат сопствен мотор отишле во Англија и купиле лиценца за млазен Ролс Ројс мотор и му дале сво име.
то е... жал ми е , знам дека ти е тешко кога ова го читаш, би сакал ете да не е така (ради тебе) али... таа е вистината.