Ivica^
Confident Liar
- Член од
- 14 август 2007
- Мислења
- 11.431
- Поени од реакции
- 16.749
Не е глупа споредбата. Излегување во град е форма на забавување. Играње на игра е форма на забава
Пре би се дружел со виртуелни ликови, наместо со реални?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е глупа споредбата. Излегување во град е форма на забавување. Играње на игра е форма на забава
Озбилно би жртвувал излегување во град за игра ?!
Глупа споредба...
Лично не, а верувам ниту dragonsky. Но не можеш да кажеш дека не познаваш фаци кои се оставиле гејмање WOW/Dota/Lol итн. на сметка на социјален живот
Не сум некој огромен гејмер. Само го објаснив резонирањето на OMGWTFBBQ и зошто споредбата има врска![]()
Не е глупа споредбата. Излегување во град е форма на забавување. Играње на игра е форма на забава.
Е сега останува за индивидуата да ги спореди двете форми на забава и да одреди која повеќе ја цени.
Зошто глупа? Секој си наоаѓа забава во различни работи. Постојат многу несоцијализирани луѓе кои порадо би собрале пари за некоја игра што долго ја чекаат отколку тие пари да ги дадат на излегување во град кое за нив е неинтересна работа
Не може еднакво да вреднуваш играње на пц и дружење во град...
Има многу примери кога луѓе избрале игра пред социјализација и на крај завршиле со самоубиство. Затоа и викам дека не треба да жртвуваш дружење со пријатели ради игра...
Ок, да и едното и другото се забава, ама нема утре со играта деца да правиш...
Не може еднакво да вреднуваш играње на пц и дружење во град...
Има многу примери кога луѓе избрале игра пред социјализација и на крај завршиле со самоубиство. Затоа и викам дека не треба да жртвуваш дружење со пријатели ради игра...
Ок, да и едното и другото се забава, ама нема утре со играта деца да правиш...
Па никој не те убедува дека е еднакво гејмање и дружење во живо. Нормално дека не е, и нормално дека е поважно социјализирањето. Ама има луѓе кои поудобно се осеќаат кога гејмаат и порадо би зачувале пари за игра, отколку да ги потрошат на излегување
Very likelyАха.. дали тоа значи дека јас и друштвото со кое ги играм игрите (дали преку скајп, или собрани кај некого) ќе извршиме колективно самоубиство? :O
![]()
Да ја ебам оваа во газ.
Брат и Алегри да го ебеш у гз ништо нема да смениш!![]()
Ја згрешив темава изгледа, овде за излегување во град и за гејмери... кај беше таа за смешни постови?