Последниот збор

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа зависи од ситуација, ама почесто го немам последниот збор, ме нервира да му докажувам на некој нешто да се трудам да разбере кога не бива :) така да се тргам настрана и чекам да си ја скапи главата в ѕид :tapp:

Обично сакам да го имам последниот збор. Таков човек сум, додека не се доискажам не заќутувам и мразам кога ми пререкува некој после мене. :)

Па секогаш сакам јас да го имам последниот збор, ама не може секогаш јас што сакам. Кога гледам дека некој би се налутил ептен...или би повредила некого со мојот инает, прекинувам на време...
И обично секогаш ставам капаче врз лончето...иако знам дека тоа не е добро:(
Ама има и моменти, како што веќе кажав, кога си преќутувам не сакајќи да повредам или навредам некој што ми значи.

Дали секогаш го имате последниот збор во дискусии,муабет или слично?
Дали за секое лонче имате капаче или пак и да знаете нешто и да знаете одговор преќутувате?

Сакам да го имам последниот збор во секоја дебата, но тоа не значи и дека можноста секогаш ќе биде исполнета.Се обидувам да бидам во право, не секогаш ми успеава.
Кога вистински ќе ме поразат со зборови, тогаш дури и да имам одговор, подобра опција е да молчам.

Сакам да го имам последниот збор. Секогаш. Ако не сум во право, си терам инат додека на противникот не му се здосади или не се засрами [ако сме на јавно место]. Лоша особина, ама таква сум, што да правам. Мора на се` капаче да ставам.

хаха имам капаче за секое лонче...единствено ако не ми се најди некое..тоа е затоа што не сакам да му ги кажам некои работи на личноста.....

На некои им што ме нервираам им терам инат до крај и ич не им попуштам, а на тие што ги обожавам или сакам секогаш им попуштам иако знам дека сум во право,само за да не дојде до караница голема
Попаметниот секогаш попушта

Porano gledav od petni zili da dokazam deka sum vo pravo no sega kako pominuvaat godinite nekako izgubiv zelba da se dokazuvam ili mojot zbor da bide posleden.Ja fino lepo si cekam da dojde vistinsko vreme i mesto pa si go kazuvam svojot zbor togas taka ima podobar efekt nego li na primer vo nekoja kavga da se rasprava covek do bezsvest i nema da se postigne sakaniot rezultat.A vaka kutenjeto ponekogas e zlato(normalno da se kaze mislenjeto podocna koga ke e vistinski moment za toa)

Која џубретина сум направен во последно време, мора... МОРА да го имам последниот дел во муабетот, последниот збор!
И најчеста реплика со која завршува дуелот ми е, ок аха ок.

А вие вака сите го имате последниот збор, а?

Како и секогаш, како и секоја тема.

Никогаш не преќутувам, ама тоа не значи дека го имам последниот збор, не ни го сакам тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom