Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Oд кога памтам секогаш овој народ се жали .... а кога кафето вие во кафич најмалку 50 ден тогаш има пари а за 5 денари тука се правите ....
По твојава логика ако пијам кафе секој може да ми зема повеќе пари?

Ако сакам да пијам кафе ќе пијам и ќе дадам колку пари сакам за него. Мои се парите, а кафичот е приватен.

Ама ако едно јавно претпријатие, кое е всушност финансирано со парите на даночните обврзници, може да си дозволи бесплатно да вози деца и пензионери и да прима „поклони“ од владата кои не може да ги одржува со својот буџет тогаш можам да се бунам кога го поскапуваат. Па дури и ако е покачување од 0,00000000001 денар.

se ke poskapi ako ni e, sami si go baravme, dodeka da se isplatat spomenicive i dolgovite, site ke poumreme od dolgovi kon drzavata, reformite ke pobedat.:tapp:

Гласај за Б.Ц он нема да има реформи нема да има Задолжување ама работа и тоа нема да има ќе има пак транзиција.

Kaj bese u CKm mislam procitav pravi muzi vozat tochak...epa ne deka u Holandija se vozelo tochak masovno nego stvarno i bolje e, a najzdravo chak i od trchanjeto bolje e peshachenjeto, epa bar toa neka ni e za uteha ili bar za inat da ne ideme u autobusi nema smisla da im smetame na previligiranite penzioneri.

Ама битно од Скопје си.
Ко ќе викам дек ви е грд градов ми се лутите. Се посерам во него.
Зависи од која страна глеаш.Сум имал опција и да идам у школо на 5 минути од мене па да станувам у 7 и 25,сум одбрал друго.Си има поволности и негативни страни ко секој град впрочем...

8.000 денари минимална плата.. Каде е храна,струја,вода.. Тешко на оние што земаат мали плати.. Започна од лебот сеа и на превозот.. Таксито веќе одамна е поскапено што е следно у пм..

Не ми се верува во Италија адидас,најк облека се по 10 евра 15 евра.. Кај нас се по 100,150,200 евра.. Кај нив минимална плата 500-600 евра.. кај нас 8.000 денари..

кај мали плати па и поскапуваат работите

8.000 денари минимална плата.. Каде е храна,струја,вода.. Тешко на оние што земаат мали плати.. Започна од лебот сеа и на превозот.. Таксито веќе одамна е поскапено што е следно у пм..

Не ми се верува во Италија адидас,најк облека се по 10 евра 15 евра.. Кај нас се по 100,150,200 евра.. Кај нив минимална плата 500-600 евра.. кај нас 8.000 денари..

кај мали плати па и поскапуваат работите

И кај нас имаш најк , адидас, пума за тие пари :cautious:

Гласај за Б.Ц он нема да има реформи нема да има Задолжување ама работа и тоа нема да има ќе има пак транзиција.

А сега гледам мед и млеко тече од сите страни. Работа колку сакаш, ама само за градежници и скулптори, а за другите пупак.

А сега гледам мед и млеко тече од сите страни. Работа колку сакаш, ама само за градежници и скулптори, а за другите пупак.
Сега некој ќе се избаци и ќе ти каже у стилу, за тој што сака да работи има работа, па ако треба и гомна ќе чисти.

И што глупо се уште се вадат дека нафтата е причината, како ние глупи да сме. Па и најглуп човек да е ќе ја види вистината што е скриена зад сето тоа поскапување.
Нема пари државата па покачуваат се. Мислам дека ни следи Грчкото сценарио!

И што глупо се уште се вадат дека нафтата е причината, како ние глупи да сме. Па и најглуп човек да е ќе ја види вистината што е скриена зад сето тоа поскапување.
Нас цел живот ни е грчкото сценарио
--- надополнето: Nov 15, 2011 9:16 PM ---
Уствари нив ги снајде нашето сценарио

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom