Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Сеа ќе излезе и ќе каже:
Каква врска имам јас со покачувањето на цената на билетите? :pipi:
Да, да тоа си е посебна институција неможе он да се меша таму, тоа би било против законски нали, ама коа дојдоа автобусите купени со кредит до вгуша, прв да се слика

средношколците не плакаат слободни, имаат бесплатни од задолжително средно образование, исто така и основците не плакаат...

Токму затоа државава ќе доживува одлив на мозоци и ќе ги губи своите стручни кадри т.е. моменталните студенти затоа што ништо не прави за нив. За старци и пензионери, кои без навреда и без нечовечност од моја страна, се на прагот на рајот, им дава бесплатни превози, бањи и ред други поволности. За основци и средношколци има беплатен превоз што е супер, а кај се студентите тука? Никаде ги нема во ниедна категорија. И после нека не се чудат зашто младите се повеќе сакаат да живеат во странство и 100 пати им е поубаво таму. Држава која повеќе мисли на старото население, а го запоставува младото население на кое после остануваат иднината и државата, нека не се мисли зашто не и оди добро. :)

Ова е малку офф-топик ама ете го кажав во контекст на цитираното. Поскапувањето на билетите на ЈСП за 5 денари не ми значи ништо, ама барам правда за сите пошто гледам секоја категорија има одредени поволности. Баш сум нашол држава кај да барам правда. :D

ако се возиш секој ден со по 2 автобуса во еден правец, тоа значи секој ден со 4 карти и секој ден истото за до работа ке видиш дека тие 5 денари вредат.

Мајката? Од каде ја извади математикава, баш поскапо ти доаѓа ако се возиш почесто. Ако еднаш во годината ми се деси пример да ми треба такси ќе се возам зошто 200 денари да дадам ок сума би ми било со оглед на тоа дека било итно. Или па автобус смени у муабетов, сеедно. Кој користи често градски превоз (фамилија без кола, четворица члена просек), ќе му се отслика на буџетот.

Oд кога памтам секогаш овој народ се жали .... а кога кафето вие во кафич најмалку 50 ден тогаш има пари а за 5 денари тука се правите ....

Oд кога памтам секогаш овој народ се жали .... а кога кафето вие во кафич најмалку 50 ден тогаш има пари а за 5 денари тука се правите ....

А ние што не пиеме кафе?

Јас дур стигнам да се возам со такси и јавен транспорт у Скопје, поефтино ќе биде да го извртам со шатл.
Стварно бизарно, ве жалам.

Јас кажав за тие шти пијат кафе а верувам дека најмалку дека 60 % одат по кафичи и оставаат доста пари а тука се расправаат за едни 5 денари.

Напрај математика идење на работа/школо/факс/пракса за 12 месеца, минимум 10 пати возење по член од фамилија неделном, па за цела година и нема да се баш 5 денари.

Пет денари за ова, 60 денари за телевизија, 3 процента за парно, 6 процента за ова, платите исти и коа ќе видиш не е баш 5 денари.

Напрај математика идење на работа/школо/факс/пракса за 12 месеца, минимум 10 пати возење по член од фамилија неделном, па за цела година и нема да се баш 5 денари.

Пет денари за ова, 60 денари за телевизија, 3 процента за парно, 6 процента за ова, платите исти и коа ќе видиш не е баш 5 денари.

Мајката? Од каде ја извади математикава, баш поскапо ти доаѓа ако се возиш почесто. Ако еднаш во годината ми се деси пример да ми треба такси ќе се возам зошто 200 денари да дадам ок сума би ми било со оглед на тоа дека било итно. Или па автобус смени у муабетов, сеедно. Кој користи често градски превоз (фамилија без кола, четворица члена просек), ќе му се отслика на буџетот.

Абе овие вмровциве на форумов се невероватни, и за воздух такса да почнат да ни наплаќаат ќе речат ви треба воздух, неопходно е, што се буните, вреди.

Неосновано го нападна дечкото пошто погрешно си го разбрала. Исто мислење имате.

Инаку се се кажано на темава да не повторувам. Жално е ова што го прават, а тоа за нафтата им е само изговор. Оние старине автобуси трошеа дупло повеќе нафта од новиве. Пологично би било да ги поевтинат картите. Мора некој да плаќа за пензионерите и шверцерите јбг.

Дали си ти нормален кажи ми?
Од школо сум од 7 ипол,станував у 6 20 и со автобус коа идам..Коа треба да станувам ја насабајле за да идам у школо,во 5 сабајле можеби? И после да бидам способен за у школо?после 5 извозени километри?Нека фатат министриве со точак да одат а не со мерцедеси..Јесда ја не плаќам али муабетов што го збориш нема логика.
Уствари коа ке размислам,нека ја направат државава како холандија,па не точак туку пешки ке идам низ град.Ова муабетов за точаците е од луѓе што возат мерџовци па се курчат да возиме точаци а не ни пробале да возат низ град ..
Возење со точак до центар и назад ти е ултимејт сурвајвл..

Ама битно од Скопје си.
Ко ќе викам дек ви е грд градов ми се лутите. Се посерам во него.

Јас кажав за тие шти пијат кафе а верувам дека најмалку дека 60 % одат по кафичи и оставаат доста пари а тука се расправаат за едни 5 денари.
Е јебига, одамна престанавме и по кафиња да одиме. Наредно од што остана да се крати?

Јас мислам најпаметно е све да поскапат, место со коли и автобус можеме да идеме пешки и со точак, наместо сијалици да трошиме свеќи ке си запалиме ем осветлување ем романтика, бојлер нема уклучување, што ќе ни е топла вода кога има ладна, во лето кој сака може да си згрее влаши пластични со вода полни на сонце на тераса, тоалетна ќе сушиме како вицот за егејците, кој сака може и да се подзамие, храна строго леб и сол и во позадина ќе пуштиме да иде песна од леб и сол, уствари грешка нема да пуштиме музика трошкови да не правиме, пошто душичката некогаш си бара благо, че си земеме шеќерче, кој сака може и блага вода да си направи, парно шчо ќе ни е, ќе се облечеме во бунди и јамболии, а некои љубовта ги грее, косата со свински сапун ќе ја периме раце не ни мора да периме, кабловска ќе исклучиме и ќе си гледаме Тропска горештина на МРТВ, мобилен ќе шитниме зашто домашен имаме, интернет ни тоа не ни треба, како можевме да живеиме пред 10 години без интернет така и сега, место да излеваме по дискотеки и кафиќи ќе се шмекаме на плоштад, уствари грешка напраив со исхраната, се извинувам, само леб ќе јадеме солта ќе не тера поише вода да пиеме, чорапите и да ни се скинати голем курац по некој компир ако се види, на лекар не идеме ќе се лечиме со чај од липа, бар него го има во изобилие, и жени ќе мора да намалите трошковите за облека, зар немате баби, кондоми веќе не ни требаат, ќе правиме деца и тоа по три деца, така ќе заработиме нешто зш ќе ни платат за трето дете. ;)

ПС: A да се вратиме во камено време, огнови, пештери и копија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom