Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Ова оддамна се знаеше дека ќе се случи, уште моментот кога решија да го поскапат такси превозот т.ест.Сега на еден начин ЈСП се во монопол позиција, како ќе ги влечат жиците, така ќе играш на сцената тоа ти е.Таксистите им беа конкурентни, особено кога стануваше збор за превоз со двајца или повеќе на некоја кратка или долга релација.Наместо парите за крнтии, луѓето ги даваа на такси превозот кој е поудобен, потопол, побрз, и нормално со дозволива цена.
Само му е гајле на Коце, си вози џип во кој има вградено клима-уред веднаш до неговите јајца, кога е ладно ќе вклучи греење, децата во јајцата играат радосни и среќни и чекаат да се истовараат кај на жена му во "docking sequenc-от" кога ќе се врати дома (извинете ако не го напишав правилно).Нема он што да чека по автобуски на -7 степени (зошто сега наместо да си фатиш такси доколку нема автобус ќе мораш да чекаш автобус заради цените пумпани со стероиди, или пак еве астрономските цени) и да му мрзнеат јајцата кога се враќа од работа, он не ни знае всушност како е да чекаш на таа температура автобус и плус не ни знае дека тоа и вака едвај ни стигаат парите што сме ги заработиле, а не пак кога ќе се поскапат билетите.
На крај крајава дури и да се 100 денари повеќе, зошто?Што значи ова, отплата на автобусите?
Зошто па да ги отплаќам на крај крајава автобусите?20 години веќе вршиме тука отплата кај одеа до сега тие пари?И за што да вршам отплата за тоа што се сетија после 20 години дека треба да се заменат крнтиите стари 40 години.За ненавремениот превоз?
--- надополнето: Nov 15, 2011 9:29 AM ---
Луѓе не се филмајте со точаци бе, ненормално се вози кај нас.

Tomo%20Vinkovic.jpg

Затоа тракторот и ќе го имаш најбезбедниот превоз на светот.На ова чудо, дури и нуклеарки се распаѓаат.Не троши толку гориво, плус со 20 на саат врши работа.
Таман ќе ставиш и плуг од позади па ќе можеш низ градов слободно да се вклучиш во градежните активности на Скопје 2014 копајќи тротоари и евентуално сакајќи да собереш и некоја човечка нога.

Не сакам вака да се убацувам али нели би било фер, ако нели немаат пари па еве поскапуваат, да им скратат еден ден на пензионериве?

Не сакам вака да се убацувам али нели би било фер, ако нели немаат пари па еве поскапуваат, да им скратат еден ден на пензионериве?

Во право си вторник и петок автобусине ме потсеќаат на подвижна геријатрија...:confused:
Ама ако им скратат на нив ќе кукааат и нема да гласаат за владата, они се еден од најбитните адути на владата за време на избори.

Денар не остана во мене. Неможам да заштедам слушалки за телефонот да си купам. :(

Aman be lugje sto ste se zapnale site za penzionerite, pa nemate li babi ili dedovci? Zar ne vi e zal? Babi mi zemase 4500 den penzija, sto mislite mesecno so tie pari sto moze da se napravi? I struja i parno treba da se plati a kaj e voda ili hrana. I demek vo drzavava se ni e "sjajno" samo toa sto penzionerite se vozat vo dva dena od nedela e goooooooolem probelm??? I veruvajte tie penzioneri sto imaat golemi penzii tie ne se maltretiraat vo avtobus nego idat so taksi ili so svoja kola.

A toa sto JSP do nemajkade si gi zgolemuva cenite i toa po sto pati e druga prikazna. Dvokatnive avtobusi sto gi zemaa se kineshturija ziva, ne veruvam deka ke istraat kako starite po 30 godini i vise. Plus toa kolku ti e cergata tolku si gi pustas nozete,ne e mozno ako nikoj ne se vozi so avtobus ti da vlozuvas vo novi pa da sakas parite samo so zgolemuvanje na cena na kartata da si gi vratis??

И онака два месеца не сум начекал контрола во 2-ка и 50-ка.

2-ка Македонци ако се шверцаат и ако ги фати контрола го нае***, а Албанци немаат гајле зошто ако им направат нешто во Сарај кога ќе го поминат мостот ќе го папа шоферот.
Бев во 2-ка еднаш и немаше многу патници и на автобуската кај Тинекс во ЃП на станица се пуштија Албанци на автобусот и маваа, возеше еден што му се заканувал на дете од Сарај. И го бркаа.

Aman be lugje sto ste se zapnale site za penzionerite, pa nemate li babi ili dedovci? Zar ne vi e zal? Babi mi zemase 4500 den penzija, sto mislite mesecno so tie pari sto moze da se napravi? I struja i parno treba da se plati a kaj e voda ili hrana. I demek vo drzavava se ni e "sjajno" samo toa sto penzionerite se vozat vo dva dena od nedela e goooooooolem probelm??? I veruvajte tie penzioneri sto imaat golemi penzii tie ne se maltretiraat vo avtobus nego idat so taksi ili so svoja kola.

Baba mi i dedo mi kolku sto se sekjavam dosta dobro se snaogjaa i pred da bidat besplatni dvava dena, your argument is invalid. Znam za moite baba i dedo deka se vozat samo u dva slucaevi, koga idat na vikendica i koga idat na gosti kaj vujna mi, na bilo koe drgo mesto idat peski, a imaat i kola, so ja vozat samo koa treba neso pogolemo da se nosi na vikendica. Ako baba ti zimala 4500 penzija, mn lesno moze da si prezivee, ako dedo ti bil/e ziv, ondak imaat dve penzii, ako e sama, nema da trosi tolku, baba e jebote, ona ne plaka za internet i za kabelska lol.

Kraj kraeva, koj kako si go naredil, ja li treba da mu ja mislam za starive so nemaat dobra penzija? Vo mojov slucaj ziveam so niv pa nema smisla da ne go praam toa ali ipak, sekoj si e prica za sebe.

Старците ќе продолжат да се возат без да плаќаат .
Албанците ќе продолжат да се возат без да плаќаат .

Сите други што не се во овие две групи ќе ги сносат трошоците од "неплаќачите".
Овие 2 групи се од огромно значење за останување на власт, и тоа нема да се промени во скоро време. Така да ако сакаме и на глава да се вртиме, нема да се смени ништо во овој случај.

Преродбата продолжува, патриотизам FTW !

Ne znam ko poedinci sekoj za sebe e ok ali ko narod sme stvarno katastrofa aj so ne mrzat komsiite nego i sami ne se sakame medju sebe, ja neznam kakva karizma neka da ima ovoj narod nikoj ne moze da go obedini da se digne za svoite prava.Pa do koga be ludje do koga?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom