Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Аааа епа не сум те разбрал. Важно ти ме разбра, а и се разбравме на крај. Абе види се ќе најдат само да се правдаат дека поскапувањето е оправдано, а глуп и гладен на се верува само не на својот стомак. ;)
Прост народ- јадат како што ќе им сервираат, играат како што им свират. ;)

Прост народ- јадат како што ќе им сервираат, играат како што им свират. ;)

Убаво го кажа ова, убаво. Него од простиве и ние оглупевме. Изгледа се додека некој не влезе со динамит во некоја институција, ќе си го папаме.

Поскапувањата одат вака(во проценти ):
10.5% на месечната(на оние со 100 ден покачување )
16.6% на карта купена во автобус (+5 ден)
20% на карта купена од билетара (+5 ден)
Сметките за гориво во однос на 2009 се зголемени за околу 6%, како и да вртиш г'зот ни(ви) е од позади и некој постојано го полни:mad:
П.С.
Не ги рачунам пензионерите пошто и така голем дел им се покрива со програмите на владата, така да таму не би требало да има загуба.
Зајче не се нервирај :D :D
Приходот од реклами кој го прават тешко да го дознаеме, иако е јавно претпријатие.

V+for+Vendetta+-+V.jpg

Епа велосипед.... Кога во Холандија во зима возат, зошто да не и Скопје, купете најисплатливо е ;) ;) ;)
Jamis%20Diablo.jpg

bike22.jpg

Ова треба да биде иднината на Наше Скопје. :)
Не можеш да возиш точак низ Скопје, верувај.

Кога можат они и ние можеме, плус зимата кај нас е поблага за разлика од онаа во Холандија.​
хехе, само омасовете ги, ко ќе стегнат регистрација и за нив, па зимска опрема (лопата синџири), па летни задолжителни гуми, па ПП апарат, со трчање и молење ќе се врати Леси кај автобусите, абе ова треба да се запали све, алоооо!!!!

па нели падна цената на нафтата на берза , нели новиве автобуси трошат од 40-50% помалку гориво бар така збореше истиот тој што сега кажа дека ќе поскапе превозот (на директорот мислам) и напомена дека нема да поскапат билетите... ?!?
па нели има камери ви автобусите нека најдат кој крши и нека го казнат!
Инаку тиња се кинескиве автобуси неколку пати сум се возел и претрпев клаустрофобични напади тд не планирам пак да влезам во нив.
незнам што друго да кажам срамота... а од кога започнува новиов тарифник ?

па нели падна цената на нафтата на берза , нели новиве автобуси трошат од 40-50% помалку гориво бар така збореше истиот тој што сега кажа дека ќе поскапе превозот (на директорот мислам) и напомена дека нема да поскапат билетите... ?!?
па нели има камери ви автобусите нека најдат кој крши и нека го казнат!
Инаку тиња се кинескиве автобуси неколку пати сум се возел и претрпев клаустрофобични напади тд не планирам пак да влезам во нив.
незнам што друго да кажам срамота... а од кога започнува новиов тарифник ?
Тогаш така рекол чисто ради маркетингшки трик во моментот.Инаку трошат околу 25 на 100,а старите Саноси и Икаруси 30 до 35 максимум.
Е сега додај дека овие новиве се со клима, а климата е некој процент зголемувач на потрошувачката ...

Луѓе не се филмајте со точаци бе, ненормално се вози кај нас, мене пред точно 4 години една глупа гуска ме собра на пешачки кај поштата во Карпош се залетала со 100 на саат, ногата ренде, до ден денес не знам како не ми ја скрши или па како не се повредив потешко.
Сите тротоари се направени паркинзи, едина лента што ја имам видено е во аеродром ама не знам и не живеам таму да знам дали е или не е окупирана од возила и таа. Башка ви реков има луѓе болни од астма, проблеми со плуќата, ваквиов воздух зимски и зачадосан воопшто не им одговара, ќе се угушат. Кога ќе почнат министриве да се возат со точаци ко во Холандија и јас ќе почнам со точак да се возам. Барем тогаш за нив ќе направат некој закон да не се паркира на тротоари.

За билетиве ова е нездрава работа стварно, барем да кажеа пред месец дена да не вадев слободна.. за инат сега со 22ка приватна ќе се возам, ако имам уште пешки за цепање. Не е за тие 5 ден., за принцип е.

Многу страни ми се видоа, да не читам Се, кажете, и приватните поскапуваат?

Картите поскапени и за студенти а? Бре бре...Како тргнала работава поевтино е автобус да си купиш отколку со ЈСП да се возиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom