Поскапен животот на луѓето единствено исполнување на новата влада

• Креатор на темата Креатор на темата multy five
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 ноември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
1
Па како нов член на кајгана решив да ја поставам оваа тема затоа што моето мислење но и статистика показуваат дека целокупниот живот на граѓаните на македонија е поскапен а тоа го покажува и новото најавување за поскапувањето на лебот по нова година.

Тоа поскапувањето не само кајнас и не го прави владата.Само подобро “поскап зивот“ како што што би рекол ти,одколку ГОЛ живот кој што му го донесе сдс на сите граѓани освен на тие нивните цицачи.

Темава ти е бош,ама ај да видиме кој уште е со испран мозок како твојот,што ми е многу жал што има уште такви.:toe:

Не знам кој на кого му даде гол живот а ќе ве видам вие вмровциве со це казите кога нема да не примнат во нато и поради кого а за во еу ич не правам муабет затоа што тоа е сон за нас.
:toe:

Не зборувајте така кога истото се случува и нис цел свет. Не разбирам економија но инфлација има од Англија до Австралија, а пак за покачувањето на каматите во САД и да не зборуваме. Кога ќе се размисли дека такви јаки економии подпаѓаат под овој таен црв, нема што многу да скокаме за нашата „стаклена економија“.

Затоа ним многу „дрн, дрн“ бидејки Македонија не е центар на светот. Не се сите работи во Македонија нај лоши, ниту пак ние си имаме некој економски систем кој не е зависен од глобалната банкарска клима.

ne se trpi vise ova poskapuvanje, 30 denari leb, zejtin 100 denari, brashno duplo, se si poskape, mora da ni "poskapat" i platite sega

Очекуван и реален е овој фидбек од граѓаните на Македонија.Навистина со овие примања и со овој стандард тешко се издржува

Тоа што се поскапува и ќе се поскапува најголема причина е тоа што нафта на светските берзи го достигнума максумумот.:toe:

Владата е крива за сушите летово и за скапата нафта.Нашето Министерство за нафта треба да ја намали цената на нафтата.:tapp:

Нафтата под 90 долари за барел

Нафтата денеска се спушти под 90 долари за барел, откако вниманието на трговците се сврти кон претстојниот состанок на ОПЕК, од кој се очекува зголемување на производството.

Лесната американска нафта се спушти за 1,11 долари, на 89,90 долари за барел, што е најниска цена од крајот на октомври.

Во Лондон, северноморскиот Брент поевтини за 1,26 долари, и денеска чинеше 88,96 долари.

Нафтата од август годинава поскапе за повеќе од 40 проценти и се доближи до цената од 100 долари за барел, поттикнато од слабиот долар,зголемената побарувачка поради зимата и берзанското тргување.

Мислам дека сега ќе ви биде малку појасно зошто се поскапува.

Нафтата под 90 долари за барел

Нафтата денеска се спушти под 90 долари за барел, откако вниманието на трговците се сврти кон претстојниот состанок на ОПЕК, од кој се очекува зголемување на производството.

Лесната американска нафта се спушти за 1,11 долари, на 89,90 долари за барел, што е најниска цена од крајот на октомври.

Во Лондон, северноморскиот Брент поевтини за 1,26 долари, и денеска чинеше 88,96 долари.

Нафтата од август годинава поскапе за повеќе од 40 проценти и се доближи до цената од 100 долари за барел, поттикнато од слабиот долар,зголемената побарувачка поради зимата и берзанското тргување.

Мислам дека сега ќе ви биде малку појасно зошто се поскапува.

Ne gi zaboravaj i soncevite buri i globalnoto zatopluvanje i ........ako imas poznat nekoj tatko na BEDNA familija...pouci go sto da im kaze na decata.... namesto NEMA....

Znaci spored vas za nisto nee kriva ovaa vlada e pocituvani jas ne mislam taka. Iako vo amerika i anglija poskapuva se ama narodot koj zivee tamu moze da ja izdrzi ovaa skapija a nasiot narod ne moze. I ako vladata tolku se fali deka e mojcna neka napravi mehanizam so koj ce go ublazi ova poskapuvajne a ne samo da se slika po televizija i da se fali so nesto neispolneto. Ako nee sposobna da se bori za narodot togas neka mu go prepusti toa na nekoj koj e posposoben.

Znaci spored vas za nisto nee kriva ovaa vlada e pocituvani jas ne mislam taka. Iako vo amerika i anglija poskapuva se ama narodot koj zivee tamu moze da ja izdrzi ovaa skapija a nasiot narod ne moze. I ako vladata tolku se fali deka e mojcna neka napravi mehanizam so koj ce go ublazi ova poskapuvajne a ne samo da se slika po televizija i da se fali so nesto neispolneto. Ako nee sposobna da se bori za narodot togas neka mu go prepusti toa na nekoj koj e posposoben.
KOJ!!!!!!!!?????????????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom