Попладневна дремка?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Ко помал не ни помислував на тоа дури некогаш и ме тераа да легнам попладне. Ама последнава година-две некако е сменето, кога сум прва смена во школо доаѓам накај 12-13 ч. и спијам до 17 ч. и после земам да учам или други активности што треба да правам!

Кога сум прва смена, скоро секој ден спијам. Баш е супер шанса да се одмориш малку, особено кога ќе станеш во 7 сабајле.

Обично после 4 ч. поручек ,ко ќе дојдам од на работа си легвам малце да одморам, многу ми значит попладневната дремка, после можам и до покасно да останам и пак сабајле рано да станам за на работа.

Абе кога сум дома накај 4-5 ме фаќа, а и кога сум на факултет...ама тама нема кревети...та.....иначе си спијам јас.....коа немам испити...ама еве сега кога имам.....еј тоа очите пред тоа компЉутаро, тоа филџанто ништо не са.....тоа жао ништо неј...бреј ке ме затрупат со преводи, со книги и речници....де бе луѓе та и јас сум душа да си поспија....:pos2:

Обавезно спијам на пладне, ако станам рано сабајле. А и поубаво ми е спиење преку ден, него навечер :-)

Последен пат спиев попрадне пред троа повеќе години за да ескивирам од одење на забар.:hehe:

Не, немам навика да легнам попладне, не можам да заспијам едноставно... а што убаво би ми дошол екстра одмор.

Многу тапа работа е тоа, потоа вечерта не можам да заспијам, повеќе практикувам да си легнам порано отколку да спијам преку ден

Незнам да спијам попладне, колку и да сум уморна тоа ептен ретко ми се дешава. незнам зашто, инаку не обожавам да спијам, губам време со тоа.:uvo:

stotuku stanav od takva popladnevna dremka. i normalno deka e ubavo koga si si legnal kasno, si stanal rano, a te ceka ucenje uste.

Може да ми се случи еднаш ичли два пати во годината да легнам на пладне и тоа ептен ако неможам да издржам.Затоа што многу спијам и ако легнам напладне можам да се разбудам дури другиот ден.

никогаш не спијам на пладне!!

Пред малце се разбудив од кома од 3 до 6:nesvest:

Обично спијам попладне или кога сум болна или настината или коа сум ПРЕТЕПАНА од умор..
Денес на пример спиев.. Од 4 до 8.. Ама и настината и претепана баш од ненаспаност, умор.. И ми се собра..

ме фаќа дремка тоа време ама гледам да не заспијам зашто па така навечер нема да можам да заспијам

Не спијам многу...Чат пат...Ама јас неам мерка...Ако легнам на пример 4 саат у единаесет вечерта ќе станам...Ни топови не ме будат...Бот :)

Back
На врв Bottom