Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Не сум сигурен дека ќе има графа на пописот за опишување на себеси како горд,голем,слуга покорни,роб и слично
Хахахаха! Ем горд, ем покорен, ем слуга! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

а зашто не би се изјаснил за својата вероисповест ако тоа се бара и ако постои таква можност за пописот? ке си се пишам како македонец што и сум всуштноси и ке си се пишам нормално христијанин. нема некоја филозофија тука.

Кој вели дека желба за унијатство не постои?

А со кого Ти би стапил во унијатство, со други атеисти? :D

Да, друже Тито...ова...пардон, Сталин.

Во пописот не се пишува во што верувате (или не), туку се пишува вашата верска припадност (за која и постои документ). Значи, се' додека не се одјавите официјално од религијата, ќе си останете православни христијани (ако ве крстиле додека сте биле мали).

П.С.
Во Германија додека бев, многу се откажуваа од религијата само за да не плаќаат данок за црквата. :D

Во пописот не се пишува во што верувате (или не), туку се пишува вашата верска припадност (за која и постои документ). Значи, се' додека не се одјавите официјално од религијата, ќе си останете православни христијани (ако ве крстиле додека сте биле мали).

П.С.
Во Германија додека бев, многу се откажуваа од религијата само за да не плаќаат данок за црквата. :D
Во пописот нема графа дали си крстен или не. Верската припадност е лично убедување и никаков документ тоа не може да го смени.

П.С.
За да се одјавам, потребно е да сум се пријавил, тој документ за припадност нема никаква валидност со оглед што тоа пријавување се врши само штом се роди детето од страна на други, кога не е способно само да одлучи дали верува или не, дали сака или несака да припаѓа било каде.
Затоа негледам потреба да се одјавувам, некаде каде што не сум се пријавил, зачленил...или слично.

За да се одјавам, потребно е да сум се пријавил, тој документ за припадност нема никаква валидност со оглед што тоа пријавување се врши само штом се роди детето од страна на други, кога не е способно само да одлучи дали верува или не, дали сака или несака да припаѓа било каде.
Затоа негледам потреба да се одјавувам, некаде каде што не сум се пријавил, зачленил...или слично.

Точно е дека тоа е нешто што го стекнуваш без доброволно да го прифатиш тоа, но ако е така, еве и јас никаде не сум се пријавил или зачленил да бидам Македонец, па еве сум. Или па, ако се осеќам како Клингонец може и така да си се пишам? :)

Точно е дека тоа е нешто што го стекнуваш без доброволно да го прифатиш тоа, но ако е така, еве и јас никаде не сум се пријавил или зачленил да бидам Македонец, па еве сум. Или па, ако се осеќам како Клингонец може и така да си се пишам? :)
Можеш и мелмакијанец да се изјасниш. Ако така се чувствуваш.

Па кој вели дека неможеш? Во англија на пример имаш луѓе кој на секој попис се изјаснуваат како џедаи.

На последниот ја се пишав џедај. На овој ќе се пишам атеист.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom