Ipsissimus
P.I.
Хахахаха! Ем горд, ем покорен, ем слуга!Не сум сигурен дека ќе има графа на пописот за опишување на себеси како горд,голем,слуга покорни,роб и слично

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Хахахаха! Ем горд, ем покорен, ем слуга!Не сум сигурен дека ќе има графа на пописот за опишување на себеси како горд,голем,слуга покорни,роб и слично
да, атеисти од сите универзуми и галаксии обединете сеА со кого Ти би стапил во унијатство, со други атеисти?![]()
како ви кажете друже Маркс-дарвин (бивши додуше)Да, друже Тито...ова...пардон, Сталин.
Во пописот нема графа дали си крстен или не. Верската припадност е лично убедување и никаков документ тоа не може да го смени.Во пописот не се пишува во што верувате (или не), туку се пишува вашата верска припадност (за која и постои документ). Значи, се' додека не се одјавите официјално од религијата, ќе си останете православни христијани (ако ве крстиле додека сте биле мали).
П.С.
Во Германија додека бев, многу се откажуваа од религијата само за да не плаќаат данок за црквата.![]()
За да се одјавам, потребно е да сум се пријавил, тој документ за припадност нема никаква валидност со оглед што тоа пријавување се врши само штом се роди детето од страна на други, кога не е способно само да одлучи дали верува или не, дали сака или несака да припаѓа било каде.Во пописот не се пишува во што верувате (или не), туку се пишува вашата верска припадност (за која и постои документ). Значи, се' додека не се одјавите официјално од религијата, ќе си останете православни христијани (ако ве крстиле додека сте биле мали).
П.С.
Во Германија додека бев, многу се откажуваа од религијата само за да не плаќаат данок за црквата.![]()
За да се одјавам, потребно е да сум се пријавил, тој документ за припадност нема никаква валидност со оглед што тоа пријавување се врши само штом се роди детето од страна на други, кога не е способно само да одлучи дали верува или не, дали сака или несака да припаѓа било каде.
Затоа негледам потреба да се одјавувам, некаде каде што не сум се пријавил, зачленил...или слично.
Можеш и мелмакијанец да се изјасниш. Ако така се чувствуваш.Точно е дека тоа е нешто што го стекнуваш без доброволно да го прифатиш тоа, но ако е така, еве и јас никаде не сум се пријавил или зачленил да бидам Македонец, па еве сум. Или па, ако се осеќам како Клингонец може и така да си се пишам?![]()
Па кој вели дека неможеш? Во англија на пример имаш луѓе кој на секој попис се изјаснуваат како џедаи.Точно е дека тоа е нешто што го стекнуваш без доброволно да го прифатиш тоа, но ако е така, еве и јас никаде не сум се пријавил или зачленил да бидам Македонец, па еве сум. Или па, ако се осеќам како Клингонец може и така да си се пишам?![]()