Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Треба да одговориш со „не“ оти атеизмот не е вероисповед. :helou:
А што знам, повеќето верници на форумов тврдат дека Атеизмот бил најголемата религија. Дај договорете став веќе еднаш :)

Нека цркнат тие што не си ја сакаат православната христијанска вера !

!!! Брао, м'ж!!!

Е, вакви мажи ни требаат во нашава библиска земја!

Честитки насекаде!

Ахам и сеа само христијани можат да бидат Македонци и никој друг?

Да !

--- надополнето ---

На деца им е време за сиење....лека ноќ детуле

Џабе си возрасен кога во умот си бебенце !

--- надополнето ---

Ќути не да сум ненормална ама таа е што ќе правиш мора некој, пример ти нормален ја ненормална... живот :tapp:

П.С. некој ако сака нека донира некој денар за да ме пратат у странство на лекување од ненормалитис... :smir:

Непа проблем еве ако треба ќе пратиме по телевизиите да те има и жиро сметка ќе ти отвориме за да донираат пари луѓето .... само името и прејзимето ќе треба да ми ги кажеш ...:toe: ...:vozbud:

--- надополнето ---

!!! Брао, м'ж!!!

Е, вакви мажи ни требаат во нашава библиска земја!

Честитки насекаде!

Па нормално ..... е не ќе се заебавамо ! :toe:

На Македонецот му врие патриотската крв, влезен е во филм за издигнување на македонската супериорна христијанска нација над целиот свет. Убаво е да си горд на својата нација, но не е убаво да се меша национална припадност со верската припадност. Дали Борис Трајковски не е заслужен да биде македонец!?

Непа проблем еве ако треба ќе пратиме по телевизиите да те има и жиро сметка ќе ти отвориме за да донираат пари луѓето .... само името и прејзимето ќе треба да ми ги кажеш

Не си достоен да ми го знаеш ни името ни презимето!

Мене ставрно ми е жал за луѓе како .:makedonec:., национал-радикално религијски инспирирани потомци на Букефал, ама со малку време, напор и пред се размислување ќе им стане јасно дека религијата не ги определува националните чувства на човекот.

Мене ставрно ми е жал за луѓе како .:makedonec:., национал-радикално религијски инспирирани потомци на Букефал, ама со малку време, напор и пред се размислување ќе им стане јасно дека религијата не ги определува националните чувства на човекот.

Мене ми е уште повеќе жал за такви луѓе како тебе... луѓе кои што незнаат зошто живеат, луѓе кои што незнаат која им е целта во животот и луѓе кои што незнаат кои се и во што веруваат:toe: ... ова е многу повеќе за жалење и јас мислам дека повеќето ќе се сложат со мене ... нема потреба да пишувам повеќе и само едно ќе кажам тие 6 милијарди луѓе во светот не се нездрави поради тоа што веруваат во нешто , тие 3,5 милијарди христијани не се нездрави поради тоа што веруваат во Исус Христос ... нездрави се тие 7-8 милиони во целиот свет кои што не веруваат во ништо поточно ги негираат сите вери како што си ти

--- надополнето ---

На Македонецот му врие патриотската крв, влезен е во филм за издигнување на македонската супериорна христијанска нација над целиот свет. Убаво е да си горд на својата нација, но не е убаво да се меша национална припадност со верската припадност. Дали Борис Трајковски не е заслужен да биде македонец!?

Не се*и! ,... Борис беше голем верник и голем христијанин !

--- надополнето ---

Не си достоен да ми го знаеш ни името ни презимето!

Аха ок е '' не сум достоен '' ... , извинете господине Барак Обама ... :pos2: :pos2: :pos2: :vozbud:

Мене ми е уште повеќе жал за такви луѓе како тебе... луѓе кои што незнаат зошто живеат, луѓе кои што незнаат која им е целта во животот и луѓе кои што незнаат кои се и во што веруваат:toe: ... нема потреба да пишувам повеќе и само едно ќе кажам тие 6 милијарди луѓе во светот не се нездрави поради тоа што веруваат во нешто , тие 3,5 милијарди христијани не се нездрави поради тоа што веруваат во Исус Христос ... нездрави се тие 7-8 милиони во целиот свет кои што неверуваат во ништо поточно ги негираат сите вери како што си ти

А за тебе квантитетот ли е мерило за исправност, праведност, вистина....?
За што живееш ти? која е твојата цел?

А за тебе квантитетот ли е мерило за исправност, праведност, вистина....?
За што живееш ти? која е твојата цел?

Ако си ти меѓу тие 7-8 милиони нека ти е на здравје '' шишање '' или Епи Брдеј како што знаат некои луѓе да кажат .... хаха си ја утнал планетата ти бе брат !

Не општам со луѓе што имаат понизок коефицент на интелегенција од морков.

Да бе да така си е ... ти не општиш бидејки незнаеш да општиш ... самиот си со помал степен на интелегенција од морков ...ај оди спиј!

Ако си ти меѓу тие 7-8 милиони нека ти е на здравје '' шишање '' или Епи Брдеј како што знаат некои луѓе да кажат .... хаха си ја утнал планетата ти бе брат !
Абе не те прашав дали сум утнал јас нешто или не. Те прашав дали квантитетот за тебе е мерило на исправност, вистина, праведност? И за што живееш ти? која ти е целта во животот? Не ги игнорирај прашањата.

Глупчо еден не ми расправај ти на мене правила и не може помалкуте луѓе да бидат по паметни од тие повеќето пошто тие се повеќе и се поврзале за нешто што е подобро и поисправно нормално, а како и повеќето луѓе во светот со исклучок на тебе и таквите како тебе јас си имам мој живот мои достигнувања и работи кои сакам да ги достигнам дали во сегашно време или подоцнежно и не си ти психолог за да ме испрашуваш мене јас што сум и не сакам повеќе и да разговарам со болно човечко суштество , паметниот он од каде пораснал тој возрасен станал па и ќе се дели од религијата фундаметалист ќе станува клапчо еден клапест !

Мене ми е уште повеќе жал за такви луѓе како тебе... луѓе кои што незнаат зошто живеат, луѓе кои што незнаат која им е целта во животот и луѓе кои што незнаат кои се и во што веруваат:toe: ... ова е многу повеќе за жалење и јас мислам дека повеќето ќе се сложат со мене ... нема потреба да пишувам повеќе и само едно ќе кажам тие 6 милијарди луѓе во светот не се нездрави поради тоа што веруваат во нешто , тие 3,5 милијарди христијани не се нездрави поради тоа што веруваат во Исус Христос ... нездрави се тие 7-8 милиони во целиот свет кои што не веруваат во ништо поточно ги негираат сите вери како што си ти

Прости ако те разочарам, ама јас знам зошто живеам, целта во животот си ја имам определено од пред приближно 10 години и полека напредувам на тој план(пишувам полека бидејќи ми е поставена во подалечна иднина),точно знам ккој сум и што сум и за разлика од тебе (најверојатно, ма скоро сигурно) си ги знам предците до 8 колено од обете страни и многу битно верба имам во науката и рационалното и скептичното размислување како двигатели на светов, она во што одбивам да ја ставам својата верба се верски организации, приказни за мали деца и религиозни/квази религиозни профитери.
П.С. Правам опклада дека одиш во црква за Великден и можеби Божиќ, од библијата немаш прочитано повеќе од 1(едно) евангелие, ама кога ти одговара, исто како и мики, се лупаш по гради додека не ти помодрат рацете и не паднеш во несвест од неможност да земеш воздух

Глупчо еден не ми расправај ти на мене правила и не може помалкуте луѓе да бидат по паметни од тие повеќето пошто тие се повеќе и се поврзале за нешто што е подобро и поисправно нормално, а како и повеќето луѓе во светот со исклучок на тебе и таквите како тебе јас си имам мој живот мои достигнувања и работи кои сакам да ги достигнам дали во сегашно време или подоцнежно и не си ти психолог за да ме испрашуваш мене јас што сум и не сакам повеќе и да разговарам со болно човечко суштество , паметниот он од каде пораснал тој возрасен станал па и ќе се дели од религијата фундаметалист ќе станува клапчо еден клапест !
Непишано правило е дека масата најчесто не е во право, колку да има за што да мислиш:
1.што пропагирале во античкиот свет за формата на земјата,
2. што бил небесниод свод и ѕвездите за средновековната црква
3.кое било општоприфатеното мислење во врска за способноста на човекот да лета
4.зошто спалувале жени во средновековието
Ај да не го тупам многу поентата е таа, за оној кој може да ја дофати!

Не бе вие сте лепотани цветате од паметноќа , толку сте паметни што не верувате во ништо .... слепци едни !

Милијарди и милијарди муви не може да грешат, хранливо е иако троа мириса...
Не грешиш ни ти...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom