Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Ме интересира дали има опција “Агностик“ или “Атеист“.

Не би требало, пошто не се религија. Би било добро да се под "друго", ама тоа може да носи други несакани околности.
П.С. Само лично размислување.

Убаво што се пронајде во постот. Со оглед на разликата во нивото на комуникација кое го имаме не планирам да се замарам со небитни фактори на овој форум. Има многу луѓе како тебе, но барем задржуваат пристојно ниво на комуникација. Моите години не се репер за тоа како треба да се однесувам. Домшното воспитување го гради карактерот на човекот. Некој, за жал, го нема.

Да имаш високо ниво на комунакација,... толку високо што си различен од луѓето на твоја возраст во Македонија и намето да одиш во црква како сите твои врсници ти изиграваш командос и се правиш револуционер .... !

Единствено од Српската православна црква не е признаена МПЦ а од останатите е признаена не видов јас дека пишува дека не е признаена од русите само пишува дека е непризнаена само од србите, ете бе гледаш ли колку си улав сам се местиш копаш дупки и сам паѓаш во нив ..... :pos2:

Да бев во настап на христијанско милосрдие ќе ти побарав и на македонски, бидејќи сосема долу на истиот линк имаш кои се признаени за афтокефални а кои не се...но не сум во таква фаза вечерва...така да прогуглај си, на форум сме наши луѓе но во релниот живот ќе ти се смеат на незнаењето, ете прашај го најблискиот поп во местото во кое живееш...:)

Не би требало, пошто не се религија. Би било добро да се под "друго", ама тоа може да носи други несакани околности.
П.С. Само лично размислување.
Шо ако не се религија?
Пописот е за ВЕРСКА ПРИПАДНОСТ.
Ако не припаѓам на ниедна вера?

Епа тогаш напрајте си атеистичка земја на другиот крај на светот и заедно со Албанците и турците живејте си таму !
Цццц и после ќе кажеш "ние христијаните сме мирни луѓе само они провоцираат". Ова не се провокации? Муслиманите викаат христијаните се тие кои провоцираат немој да мислиш дека не е така. Кој е во право? Секој си ја гледа само својата страна или ко што викаат "моето гомно не смрди"...

Не знам зошто те шокира и нервира едноставниот факт дека јас сум надлежен фактор за себеидентификација, тоа е сосема едноставен концепт и ништо посебно тешко за разбирање...:)

Само христијанин? Има 40.000+ различни видови христијански деноминации, многу малку си кажал ако кажеш само “христијанин“, мистериозно некако делуваш...:tv:

Hmm stom tolku ednostaven koncept ne moze da bide razbran , kje da ima nekoj problem.

Sto te cudi vo toa hristijanin? Pravoslaven.

Ne gledam pricina zasto nekoj bi pisal drugo vo grafata religija neli?
Zasto bi pisal ateist agnostik itn.... Sto e pridobivkata od toa? Ili potocno sto ti kje dobies otkako kje pisses ateist?

Jas kje ti kazam za mene. Nisto ne dobivam ni so ednoto ni so drugoto i zatoa ne gledam pricina od vaka postavenoto prasanje.

Твојот памет е во облаци. 3500 000 македонци православни е утопија. А твојата омраза не наликува на верник како што се декларираш. Тоа е жалното што декларирани има можда 2 500 000 ама прави ни 100 000
А што ти кажал некој друг со него ќе си разговараш

Не е точно дека има 2 500 000 македонци,.... според најновите испитувања (од 2010) во целиот свет живеат најмалку 3 500 000 македонци (лиѓе кои се декларирале како македонци по националност) од кои околу 3 350 000 се изјасниле како православни христијани и не тропај

Шо ако не се религија?
Пописот е за ВЕРСКА ПРИПАДНОСТ.
Ако не припаѓам на ниедна вера?

Муабетот ми беше категорија:друго и си пишеш шо си, ама Атеист ни го даде веќе одговорот.:back:

Цццц и после ќе кажеш "ние христијаните сме мирни луѓе само они провоцираат". Ова не се провокации? Муслиманите викаат христијаните се тие кои провоцираат немој да мислиш дека не е така. Кој е во право? Секој си ја гледа само својата страна или ко што викаат "моето гомно не смрди"...

Не бе не провоцираат муслиманите а тоа со бурмали џамијата што беше на плоштадот а? се рекло МПЦ ќе гради црква и ајде и овие куси да не се ..... ние ќе си градиме црква оти сме во своја држава и побројни сме а вие ете ви таму на албанско - Македонска граница во ридот кој ви брани а може и никаде да не градите едноставно нема потреба што ќе ни се толку ракети хахахахахххах

Не е точно дека има 2 500 000 македонци,.... според најновите испитувања (од 2010) во целиот свет живеат најмалку 3 500 000 македонци (лиѓе кои се декларирале како македонци по националност) од кои околу 3 350 000 се изјасниле како православни христијани и не тропај
Убаво си кажуваш, се декларирале..... Но не се толку

Се декларирале знаеш ли што значи тој поим бе луд ..... ако се декларираш тоа значи дека прифаќаш или си од некоја нација ..... и ае доста иди и ти паси трева да ти дое памет !

Hmm stom tolku ednostaven koncept ne moze da bide razbran , kje da ima nekoj problem.

Sto te cudi vo toa hristijanin? Pravoslaven.

Ne gledam pricina zasto nekoj bi pisal drugo vo grafata religija neli?
Zasto bi pisal ateist agnostik itn.... Sto e pridobivkata od toa? Ili potocno sto ti kje dobies otkako kje pisses ateist?

Jas kje ti kazam za mene. Nisto ne dobivam ni so ednoto ni so drugoto i zatoa ne gledam pricina od vaka postavenoto prasanje.

Па не е за добивање или губење нешто, тоа е идентификација со религија, црква, вероисповест... не ме чуди но некако неодредено ми е, бидејќи има 40.000+ христијанства, а не може на сите да се припаѓа истовремено...
Малку по малку се приближуваме...сега ги елиминиравме не-православните христијански деноминации, останува да видиме од која христијанска православна деноминација, ја доведовме бројката до неколку стотици можни варијанти...:)

Батали атеисти и агностици се е тоа орудие на лукавиот, тоа се легиите на демони кои принцот на темнината ги припрема за конечната битка против Доброто на денот армагедонски...

Да бев во настап на христијанско милосрдие ќе ти побарав и на македонски, бидејќи сосема долу на истиот линк имаш кои се признаени за афтокефални а кои не се...но не сум во таква фаза вечерва...така да прогуглај си, на форум сме наши луѓе но во релниот живот ќе ти се смеат на незнаењето, ете прашај го најблискиот поп во местото во кое живееш...:)

Викаш ''наши сме си''.... од каде знам јас дека си македонец и не си наш ако си сатанист :toe:

Во Македонија, со последниот објавен попис имаше 65% изјаснето како македонска националност од ~2 000 000 евидентирани граѓани. Тоа ти се ~1 300 000 во државата и ресто до 3,5мил. се надвор? :pos2:
П.С. МПЦ нема добиено Томос од никоја црква следствено ниту е во единство ниту признаена уд другите православни цркви, кој мисли дека лажам нека си праша во најблиската црква, е сеа тоа не значи ако црквата не е признаена си вон верата, ама ако дојде поп од страна нема да ти пее, било за арно, било за лошо :nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom