Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Не бе не провоцираат муслиманите а тоа со бурмали џамијата што беше на плоштадот а? се рекло МПЦ ќе гради црква и ајде и овие куси да не се ..... ние ќе си градиме црква оти сме во своја држава и побројни сме а вие ете ви таму на албанско - Македонска граница во ридот кој ви брани а може и никаде да не градите едноставно нема потреба што ќе ни се толку ракети хахахахахххах
Омразата ти го заматила умот и навистина е жалосно. Како прво јас не сум муслиман, јас сум атеист, како второ не сум Албанец туку сум Македонец. Трето, само сакав да ти потенцирам дека нештата не се толку еднострани како што ти мислиш ама гледам дека е џабе па што ќе ти објаснувам јас за меѓуетнички односи. Тешко на заматениот индоктриниран ум...

Не е точно дека има 2 500 000 македонци,.... според најновите испитувања (од 2010) во целиот свет живеат најмалку 3 500 000 македонци (лиѓе кои се декларирале како македонци по националност) од кои околу 3 350 000 се изјасниле како православни христијани и не тропај
Прво! Бројноста е прост квантитет, а не и квалитет...како што му кажав и на Omer el Faruk, на светот ина 22 милијарди кокошки, ама тоа не ги прави над луѓето.
Второ! Лично јас знам луѓе кој се сметаат за христијани, а никоѓаш не отвориле библија и појма немаат од ништо во врска со христијанството.
Така да етикетирањето и очајната потреба да се припаѓа во стадо е одлика на оние чија идентификација ја поистоветуваат со стадото.

Викаш ''наши сме си''.... од каде знам јас дека си македонец и не си наш ако си сатанист :toe:

Е па од тие сум јас де...од малцинствата...:), св.Болдрик е мојот спасител, (тек во 4-та сезона ја разбрав неговата вистинска природа, посланието кое го носеше во неговата скромна и неугледна надворешност... кога конечно сфатив дека има спас и за мојата грешна душа...)
Ама сепак сме наши, исто сонце не грее, исти дупки по патиштава ни бушат гуми...

Па не е за добивање или губење нешто, тоа е идентификација со религија, црква, вероисповест... не ме чуди но некако неодредено ми е, бидејќи има 40.000+ христијанства, а не може на сите да се припаѓа истовремено...
Малку по малку се приближуваме...сега ги елиминиравме не-православните христијански деноминации, останува да видиме од која христијанска православна деноминација, ја доведовме бројката до неколку стотици можни варијанти...:)

Батали атеисти и агностици се е тоа орудие на лукавиот, тоа се легиите на демони кои принцот на темнината ги припрема за конечната битка против Доброто на денот армагедонски...

Interesno tipce si. So sto ti se identifikuvas?

Викаш ''наши сме си''.... од каде знам јас дека си македонец и не си наш ако си сатанист :toe:

Баце ти треба малку да подразмислиш, дали секој шо се декларира македонец е православен христијанин (колку за почеток ,ако ти е тоа маката), незнам дали ме држи добро памтењево, ама имавме човек кој не беше православен, а беше на висока извршна функција.
Она што е побитно дали Нација=Религија?

Кој и од кого фиар? Некој очигледно да, колку гледам двајца не би се изјасниле...

--- надополнето ---

Не гледам зошто македонец по дифолт мора да е православен, или пак во име на традиција или поради фамилијата

Па темата ми делува таква, како да е нешто страшно тоа да си атеист.
Абе остај, патриотизмот е ужасна работа, а уште поужасна е кога се спојува со некоја религија.

Незнам јас не се сеќавам, ама можеби мислиш за претседателот Борис Трајковски тој беше припадник на методистичката црква ама како што добро знам методистите се исто така христијани и веруваат и тие во Исус Христос а овие атеистите не ни веруваат во нешто ! :toe:

--- надополнето ---

И тој самиот незнае што е :pos2:

Се декларирале знаеш ли што значи тој поим бе луд ..... ако се декларираш тоа значи дека прифаќаш или си од некоја нација ..... и ае доста иди и ти паси трева да ти дое памет !

Абе дете навоспитано прво научи се на понашање. А второ научи што е нација а што вера. копук

Омразата ти го заматила умот и навистина е жалосно. Како прво јас не сум муслиман, јас сум атеист, како второ не сум Албанец туку сум Македонец. Трето, само сакав да ти потенцирам дека нештата не се толку еднострани како што ти мислиш ама гледам дека е џабе па што ќе ти објаснувам јас за меѓуетнички односи. Тешко на заматениот индоктриниран ум...

Јас сум ок, не сум заматен само сакам колку толку да ви докажам дека тоа што го правите не е на арно ама не вреди,... ајде модеби ќе успеат некој други членови на форумов во тоа позз ! :toe:

Со својата нација и религија, како инаку...:) не се давам јас така лесно на лукавиот...:tv:

Во основа со ништо, но чисто за потреба на дискусијава да кажиме...со ставовите,вредностите и перцепцијата на реалноста кои сум ги составил низ живеачката досегашна, искуства и животни прилики, чат пат по некое писание влијаело и слично...
Освен Болдрик и Бил Хикс со две три објаснувања ми е најблизок до она што би го сметал за “припадност“, бидејќи сосема концизно соопшти некои работи...којзнае дали ќе има квота...:tv: damn...

Ајде доста ајде оди спиј можеби сум млад ама знам многу повеќе од некој кој што ја изгубил надешта во животот и од проблеми и верата си ја шутнал ! :toe:

Па темата ми делува таква, како да е нешто страшно тоа да си атеист.
Абе остај, патриотизмот е ужасна работа, а уште поужасна е кога се спојува со некоја религија.

Точно затоа. Некој иако се атеисти, агностици, и што јас знам, заради страв, заради мир во куќа и што знам уште што не, ќе се пишат она што не се. Тогаш имаме нереален попис.

--- надополнето ---

Ајде доста ајде оди спиј можеби сум млад ама знам многу повеќе од некој кој што ја изгубил надешта во животот и од проблеми и верата си ја шутнал ! :toe:
Не само млад туку и зелен. Појма немаш што зборуваш. Оди десет „оче наш...“ и ќе ти биде простено

Хахахаха само да ти спомнам дека за времето на последниот попис во Македонија имало 2 300 000 луѓе, а тоа значи дека шиптариве доаѓаат од странсво за да ја покачат шиптарскта застапеност !

Незнам јас не се сеќавам, ама можеби мислиш за претседателот Борис Трајковски тој беше припадник на методистичката црква ама како што добро знам методистите се исто така христијани и веруваат и тие во Исус Христос а овие атеистите не ни веруваат во нешто ! :toe:

--- надополнето ---

И тој самиот незнае што е :pos2:
Да да Претседателот Трајковски беше. Атеистите не веруваат во Бога уште помалку од тоа не и веруваат не ниедна "црква" или пак на авторитетите од истата, а тоа дека не веруваат во ништо таму си се збунил.

Точно затоа. Некој иако се атеисти, агностици, и што јас знам, заради страв, заради мир во куќа и што знам уште што не, ќе се пишат она што не се. Тогаш имаме нереален попис.

--- надополнето ---

Не само млад туку и зелен. Појма немаш што зборуваш. Оди десет „оче наш...“ и ќе ти биде простено

Ајде оди на спиење АТЕИСТУ :pos2:

--- надополнето ---

Незнам во што веруваат а и не ми е гајле ама конкретно за претседателов тој беше христијанин !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom