Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Прееска кај моиве бев и на мрт1 вести. Првин Османи нешто дроби за евроинтеграции, после некојси Сали министер за здравство кажува за корона мерки, па Бектеши за економски мерки а измеѓу го даваат неколку секунди некојси грев Ковачески демек премиер на Севернава Вукојебина. Абе цела држава ја држат Албанциве бидете среќни ако се задоволат со штеловани 30 %.

Ме боли кур колку ќе бидат Албанците.
И 5% да објават дека се, пописот е нелегитимен.

Се надевав повеќе македонци надвор да се попишат па влезат во вкупно и оние од надвор, не е баш розево.

Sent from my 4047X using Tapatalk
Popisani se ama za dzabe na start fejk popis e i bese i ke ostane.
Автоматски споено мислење:

По некоја логика, со самото тоа што се иселиле го намалиле бројот на македонци во државава и ја доведуваат до потчинетост на други народи и племиња.
А се разбира неможе никој да ги окриви што се иселиле барајќи подобар живот и поголеми финансии.
И таквите се побројни ќе стануваат во пропалистан.
Vikas nema odseleni Albanci?

Лесно е тоа да го пишете кога живеете у Скопје или у источна, каде што вас нема да ве допре било какво исцепување.

Не е Скопје такво како што го замислуваш, Македонци живеат и на другата страна на Вардар

Интересното е што пола територија на Косово или е населена со срби,турци,босанци,горанци или е преретко населена со шишки.

Во иднина како тргнало, кога Косово ќе се врати под Србија, немора протерување на браќава, може културно само да им се даде енклава на обележаново и преку економски апартхејд да се чека да се иселат сами во ЕУ.

C0dsZ4Q.jpg

а овие со блгарски пашапорт, а што не јадат свињско, како ќе се евидентираат во Пописот :confused:

"Македонци 62%"

Многу скромно, очекував околу 50% да сме.

Ако е ова вистина тогаш Македонците од дијаспора шо бојкотираа одработија за Албанците. Поздрав до сите наши. Алал да ви е.

Ако е ова вистина тогаш Македонците од дијаспора шо бојкотираа одработија за Албанците. Поздрав до сите наши. Алал да ви е.
Ako vekje pokazuvas so prst prema nekoj togas nasocigo prema severdjanite. Niv treba alal da im recis i da gi pozdravis :toe:.

popis se pravi za tie sto ziveat u drzavata... tie nadvor se nerelevantni za popisuvanje i se popisani vo drzavite vo koj si ziveat.

Ова не е попис. ДПНЕ ќе ги прифати резултатите?
изјавија дека пописот е етнички инжињеринг, има срање методологија, некомпатибилна со ЕУРОСТАТ и бараа потписи против пописот, кои ги собраа

после средба со извесни претставници на извесни земји, го тргнаа тој наратив и нигде веќе не ја споменуваа фаличноста на пописот, а потписите, не знам за што им беа
тогаш почнаа со - да се одложи ради пандемија и повеќе ни глас за методологијата

за пред пописот, тотално да ретерираат од првичните ставови и да побараат да се учествува во него, занемарувајќи ја шупливата нова методологија

Тоа е за само некој месец, промена на ставот на партијата за 180 степени.

Небитни се ВМРО ко лански снег. Сами таму се вгнездија, бидејќи бизнисите на Мицко им се поважни.

Работата е - од кај знаат дека има Македонци толку? Може има помалку, или повеќе? Како знаат, кога немаше попис на многу места кај што живеат Македонци?
Знам, некој ќе каже знаат од други места. Знам тоа, така и кажаа од власта. Но, чуму тогаш попис?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom