ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Karlos sakalot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
smile_sajkaca.gif

Moja procena

Makedonci 60%
Albanci 19.04 %
Srbi (real power) 15% :pos2: :pos2: лол :pos2:
Osttali do 100%

Ја се сомневам дека пописите се веродостојни, најавија и дека во пописните комсисии ќе има зголемување на албанците, така да од кај јас да бидам сигурен дека он нема да ја дигне бројката,ќе отиде у една куќа и место 5 ќе пише 10 члена фамилија :toe: све е можно кај нив

Според форумџиите експерти на крајот ќе испадни дека нема Македонци во Македонија ... од кај знајш се е можно покрај толкав број на експерти.

еве уште едно прашање:
Како е можно ова???
Размислувањето за валидноста на пописот од 2002 година, , откако се испостави дека Македонија има 2.045.177 жители, од кои 503.962 се лица на возраст до 18 години. Тоа значи дека право на глас би требало да имаат 1.541.215 лица, но во избирачкиот список беа запишани дури 1.792.082 (или 87,6 отсто од вкупното население), по што се јави разлика од 250.867 лица......

некоја нова теорија на РЕЛЕВАНТНОСТА:pos2:

а според тие статистки колку Македонци требало да се родат на бројка од 1 300 000?????
250:pos2:

Не знам што се случува во избирачкиот список , немам информации , викаат дека има запишани и починати , друга тема е таа.

а според тие статистки колку Македонци требало да се родат на бројка од 1 300 000?????
250:pos2:

сепак и ти не ги разбираш овие работи од демографијата , а цело време тропаш како да си 100% сигурен во тоа.

Ти прашуваш како тоа македонците се размножиле само 2000 , а мислиш дека бројката 2000 е бројот на родени македонци , но тоа не е така , 2000 е природниот прираст , односно кога на бројот на родените и се одзема бројот на починати.

пр. во 1995 година се родени 14000 македнци , додека починати се 14250 , значи во 1995 година македонците се во минус 250. ( овој беше само пример бројките не ми се познати за 1995).

Може да има и друга варианта а тоа е дека во пописот во 1994 имало грешки (намерни или ненамерни) каде се форсираат македонците.

Дај боже да биде пописот како што треба овој пат, без притисоци од ДУИ,Нова Демократија и Брисел да Албанците МОРА да бидат над 25 %. Убеден сум дека доколку се биде како што треба, Албанци нема да има повеќе од 8 до 10 %, колку што е и реалната цифра.

Македонци -75% до 80%
Албанци 8% до 10%
Роми - 3% до 5%
Турци - 1% до 2%
Срби - >1% до 1%
Останати - >3%

Исперените глави нека мислат што сакаат. Ова е реалната процентажа на етничката структура на населението во Македонија денеска.

Дај боже да биде пописот како што треба овој пат, без притисоци од ДУИ,Нова Демократија и Брисел да Албанците МОРА да бидат над 25 %. Убеден сум дека доколку се биде како што треба, Албанци нема да има повеќе од 8 до 10 %, колку што е и реалната цифра.

Кај мене у комшии сите начукаа по 3 деца,пред 10 тина години ретко кој помислува-е на 3-то дете :vozbud: раснеме раснеме,полека :wink: :pos2:

Ја не верувам дека албанците се 25% односно 500 000.

Дебар 14 000
Тетово 20 000
Гостивар 15 000
Куманово 18 000
Скопје 89 000
Струга 7500

163 500

Ја не верувам дека албанците се 25% односно 500 000.

Дебар 14 000
Тетово 20 000
Гостивар 15 000
Куманово 18 000
Скопје 89 000
Струга 7500

163 500
Тетово 20 000?????????

Само во Зајас има 10.000 Албанци. Да не ги броеше случајно? :kesa:

Lepi, ne veruvam, ubeden sum. :toe:

A za matematikata... epa, zatoa imase vojna, oti nekoj pred toa igrase kur tasak so matematikata... jebiga, nema vekje kur-tasacenje, epa i matematikata ke bide asalna i ke dava asalni rezultati... placi, cvici, deri se, obesi se... toa e... :toe::toe:

p.s. kako i da e, ti i onaka si mi celosno nevazen i irelevanten, ja cekam Leandra na odgovor. :)

:)
Чим ние сме убедени дека не се вратија 100%,а албанското население тврди дека се вратиле 100%,тогаш вистината е некаде на средина :)
Го дадов примерот со село Врановци.Таму некаде е испечатен првиот број на Нова Македонија ако не се лажам,село со македонско православно население.Во време на кризата,селото се наполни со бегалци.Тие до ден денес живеат таму.Бегалци од Косово,сеуште се таму.
Математиката може беше погрешна,но и денес се греши.Исто зборам за централниот реон.Единствено село со албанска популација беше пред 20 години с.Јаболчишта.Етничко албанско население.Денес има и во населба Чашка,Бузалково (етничко босанско население кој на последниот попис се пиша Албанско),околните села,дури и во град Велес каде никогаш немало на претпоследните избори се кандидираше еден Албанец за градоначалник.Јас логика неможам да најдам,повели објасни од каде дојдоа:smir:

Чим ние сме убедени дека не се вратија 100%,а албанското население тврди дека се вратиле 100%,тогаш вистината е некаде на средина :)
Го дадов примерот со село Врановци.Таму некаде е испечатен првиот број на Нова Македонија ако не се лажам,село со македонско православно население.Во време на кризата,селото се наполни со бегалци.Тие до ден денес живеат таму.Бегалци од Косово,сеуште се таму.
Математиката може беше погрешна,но и денес се греши.Исто зборам за централниот реон.Единствено село со албанска популација беше пред 20 години с.Јаболчишта.Етничко албанско население.Денес има и во населба Чашка,Бузалково (етничко босанско население кој на последниот попис се пиша Албанско),околните села,дури и во град Велес каде никогаш немало на претпоследните избори се кандидираше еден Албанец за градоначалник.Јас логика неможам да најдам,повели објасни од каде дојдоа:smir:

SEER SouthEast
Europe Review for Labour and Social Affairs (SEER SouthEast
Europe Review
for Labour and Social Affairs), issue: 01 special / 2002, pages: 78,
on www.ceeol.com.

The external shocks at the beginning of the 1990s had a severe impact on the Mace-
donian economy and stained heavily the ‘Macedonian path toward transition’: wars in the
former Yugoslav republics; the embargo that Greece imposed on Macedonia because of
its name; the embargoes imposed on Yugoslavia by the international community; the
bombing of Kosovo and Serbia by NATO; and the huge wave of around 350 000 refugees
who fled to Macedonia.
Essentially, all these events had an extremely negative impact on
the economy and more widely – indeed, on the entire social and political
milieu
in the
country. Simply, they slowed down the process of the democratisation of the country in
all its spheres, thus influencing in a specific way the stability of the system.
Инаку факт е дека после завршувањето на операцијата „Сојузнички сили“ (Allied Forces) голем дел од нив беа вратени кај нивните огништа, но факт е дека голем дел и од нив останаа во државава и си земаа пасош.

A za matematikata... epa, zatoa imase vojna, oti nekoj pred toa igrase kur tasak so matematikata... jebiga, nema vekje kur-tasacenje, epa i matematikata ke bide asalna i ke dava asalni rezultati... placi, cvici, deri se, obesi se... toa e... :toe::toe:

p.s. kako i da e, ti i onaka si mi celosno nevazen i irelevanten, ja cekam Leandra na odgovor. :)
eheheh druze Quark tuka nekoi uste sonuvaat no podobro e da se razbudaat sto poskoro podobro za niv :pos2:

Албанци во Македонија има можеби и повеќе од 20 проценти ама ако се земеат сите албанци и тие што живеат тука и тие во дијаспората.Тие сега лажат дека и тој што живее 20 години во Германија е жител на Македонија.Кога доаѓаат попишувачите кои се албанци старите кои живеат сами ќе ги набројат сите синови снаи внуци кои инаку живеат во странство со децении и така се доаѓа до таа бројка од преку 20 проценти..Така ќе се лаже додека има старци кои ќе го кажуваат тоа.После тоа албанците ќе се соочат со вистината дека скоро половината од нивното население е во странство.Селата им се пусти исто како нашите нема деца нема млади нема ништо само старци и куќи.
Во Дебар се запишале оваа учебна година повеќе деца на македонски јазик отколку на албанси во целиот кичевски регион сосе Колари Зајас Другово исто така има помалку деца кои учат албански отколку македонски.Албанците имаат поголем наталитет но и многу повеќе се селат од Македонија.

Abe eden primer sto napisa leandra, sto da ti raspravam, ete sega vednas ko oficijalen i verodostojen fakt vo novata revidirana enciklopedija ke go vmetneme.

Drugari i drugarici, treba da se bide elementarno glup i inteligentno nesposoben za da se veruva deka eden Kosovar koj sto so vekovi se borel za sloboda i nezavisnost ne negovata zemja, otkako ke ja postigne taa cel, ke se otkaze od nea za parceto vukojebina ( od negova perspektiva gledano ) narecena Makedonija. :toe:

Neka ne ve lazat i komunjarite i novo komponiranite makedonski nacional-klosarski-patrioti... ne ostanaa begalci vo Makedonija, si se vratija lugjeto vo nivnata rodena zemja, vo nivnite kukji... ostanaa samo romi, od koi nekoi ne smeat da se vratat a pa nekoi i onaka kur gi boli, naviknati se, u gen im e da lutaat levo desno. :toe:
Eте лепи Леандра ти одговори каде ќе ги најдеш Косоварите.Јас би сакал само да се надополнам пошто случајно или намерно работам во етнички мешани средини.Би можел и да ти набројувам села каде што Македонците или се исселиле скроз или делумно а се населени со Албанци.Албанци од Косово.И неможеш да ми продаваш бубрези за мадина кога скоро секој ден сум во контакт со луѓето.Тие се дојденци од Косово кој или запоседнале или купиле полураспадната куќа.Тоа е една работа а друго:Ти неможеш за Албанци да ги сметаш сите муслимани каде градоначалници се членови на ДУИ или ДПА или НД.Пример.Градоначалникот на о.Долнени од редовите на ДУИ е торбеш.Познато ти е колку Албанци има во таа општина?

Како и да е никој толку и нее важен и ирелевантен.А како и да е војната нема ама баш никаква врска со бројките.А можеби и не?Можеби и имаше врска?Можеби замаени од бројките малку избрзавте а? Па кога свативте ајде демек 25% сме.И на крајот испадна стварно дека нема кур-ташачење.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom