Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
Му фрлив мерак на овој ама ептен

http://www.kupilaptop.com/index.php?option=com_content&view=article&id=493:dell-xps-17-02-extreme-&catid=38:dell&Itemid=60&fb_source=message

пред да фрлам толку пари да се консултирам дали вреди за парите, и дали можеби може да ми предложите нешто слично
Овака, како прво овој лаптоп е од аутлетот на дел, затоа што купилаптоп работат со refurbished лаптопи, за конфигурацијата 2670 е sandy bridge што значи втора генерација на интел процесори, а не најнова, gt555 е солидна графичка, со 3 гига е супер, имаш 1 година гаранција на лаптопот и 5 години бесплатен сервис :D така да за парите не вреди, тој инспиронот од амц 5520 пак не ти вреди за парите, тошибава ти е топ за цената ivy bridge процесор, добра графичка рам и хард супер + ти доаѓа со лиценциран виндоус, земи го нема да згрешиш, за таа цена такви перформанси не наоѓаш...

Јас моментално имам 18.4" дисплеј, не можам да се префрлам на 15ка така лесно:)
а со таа големина овде нема, дури и 17ките се ретки...Во секој случај фала на предлозите, значи ме стаивте у мисла...

Јас моментално имам 18.4" дисплеј, не можам да се префрлам на 15ка така лесно:)
а со таа големина овде нема, дури и 17ките се ретки...Во секој случај фала на предлозите, значи ме стаивте у мисла...
18.4 ? Што е финтава ? 10 кг тежи или повеќе ? :D Имаш и на 15.6 full HD 1920x1080p Овој со gtx660 e, знаеш што машина е ? Веруј леновово е ѕвер у права смисла на зборот + со лиценциран windows, го имам работено, значи лета, за таа цена подобра понуда мислам дека нема да најдеш

Ахаха не бе само 4.5 кила тежи:) што да праам sucker сум за големи екрани:) А овој леново е исто 15ка:) Не разбирам зашто за наш пазар не носат поголеми:(

Ахаха не бе само 4.5 кила тежи:) што да праам sucker сум за големи екрани:) А овој леново е исто 15ка:) Не разбирам зашто за наш пазар не носат поголеми:(
Не носат зошто нема побарувачка, ако сакаш веќе 17.3 еве ти асус иста конфигурација со леновото само без ссд, али затоа е гејминг серија од асус, екранот му е antiglare, за играње е мајка овој :)

Ја имам поголем

Сакам да купам лаптоп и се двоумам меѓу овие 2. Би сакал да ми дадете помош околу изборот

Dell NB Inspiron N5110
dell.jpg
Toshiba Satellite L850-13Ptoshiba.jpg
Благодарам однапред :)

Сакам да купам лаптоп и се двоумам меѓу овие 2. Би сакал да ми дадете помош околу изборот

Dell NB Inspiron N5110
Прегледај го приврзокот 47907
Toshiba Satellite L850-13PПрегледај го приврзокот 47908
На која веб страна ги има со вакви карактеристики?

Dell NB Inspiron N5110
Прегледај го приврзокот 47907
Toshiba Satellite L850-13PПрегледај го приврзокот 47908
На која веб страна ги има со вакви карактеристики?
Тошибата, со многу појака графичка е од делот, инаку од т хоме е ова

Може линк од страната кај си видел овие и дами кажеш колку им е цена. Сакав да земам ја ваков делл само тој имаше 6гб рам и беше 31300ден. Ја би ти препорачал делл зошто имаш 5 год гаранција

Може линк од страната кај си видел овие и дами кажеш колку им е цена. Сакав да земам ја ваков делл само тој имаше 6гб рам и беше 31300ден. Ја би ти препорачал делл зошто имаш 5 год гаранција
И што дека имаш 5 години гаранција на делот кога 5 години ќе ти биде по сервиси, Инспиронот е многу кварлив, ти кажувам од искуство, али кај нас само таква серија има, има и други серии од дел кои се многу поквалитетни али и се доста поскапи, и ретко можеш да ги најдеш, + делот го плаќаш името, 525 графичка знаеш што е ? Знаеш од кога е ? Тиња графичка за цената не вреди тој дел, а 7670 ја знаеш ? На ниво на 555 е

Дечки дај кажете лаптоп до 20-тина илјади ден. кој според вас е најдобар избор, било да е од сет, анхоч, амц или нептун ?

Дечки дај кажете лаптоп до 20-тина илјади ден. кој според вас е најдобар избор, било да е од сет, анхоч, амц или нептун ?
Ија баш со еден другар баравме до 20.000МКД пошто највероватно ќе земе ваучер па најдов оваа понуда: http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_24&product_id=197532

Нека кажат и другите мислејне ама за 20.000МКД не сум видел досега лаптоп со и3-кор процесор од интел.

Ија баш со еден другар баравме до 20.000МКД пошто највероватно ќе земе ваучер па најдов оваа понуда: http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_24&product_id=197532

Нека кажат и другите мислејне ама за 20.000МКД не сум видел досега лаптоп со и3-кор процесор од интел.
Солиден е лаптопов, особено за таа цена. Тој не е последниот интелов процесор (Ivy Bridge), ама со оглед на цената тоа е и очекувано.
Графичката не е којзнае што, ама ќе заврши работа за некој обичен гејминг. Ако го земате лаптопов, препорака одма доставете му уште рам. Колку имате пари, толку. Рамот сега е ефтин и искористете шанса.

Ме интересира кој бренд за лаптопи има најдобра батерија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom