Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
Може местото на прашањево не му е овде ама ај сепак да си прашам. Иам лаптоп FujitsuSiemens V5535 и има многу слаба графичка. Добро не е многу слаба за се ја бидува само за играње е шит. Затоа сакам да купам графичка за овој лаптоп пошо гледам дека има pci-express слот и веројатно би можело да му се стави графичка. Некој да ми каже каде ги има тие графички за овој лаптоп и колку пари се? Благодарам

Немаш PCI-e на тие лаптопи има MXM слотови ... најверојатно 4х4 МХМ ... Е сега колку се ... Провери по нетов ... ама вервајме дека поке ке ти се исплаќа да земиш друг лап :)

Немаш PCI-e на тие лаптопи има MXM слотови ... најверојатно 4х4 МХМ ... Е сега колку се ... Провери по нетов ... ама вервајме дека поке ке ти се исплаќа да земиш друг лап :)

Абе како нема кога си пишува на капачето PCI EX? Не ме зезај.:pos2:

Патем ова го има на нивната веб страна ( Card Slot 1 x ExpressCard™ 54/34mm slot ) мислам дека е ова?

Абе како нема кога си пишува на капачето PCI EX? Не ме зезај.:pos2:

Патем ова го има на нивната веб страна ( Card Slot 1 x ExpressCard™ 54/34mm slot ) мислам дека е ова?

Ајде сега чичо да ти објасни ... Значи на лаптопи изведбата на оделните компоненти не е како на Пц ( поради ограничено место и слично ) . Имено изведбата на PCI-e карти се вика МХМ

Во твојот случај ( проверив ) Нема слот за МХМ или било каква можност за надградба на Графичка . Интегрираната е врзана на Пци -е интерфејсот на плочата . Залемна на него поточно .

Express card слотот кој го гледаш е PCMCIA а на него не се става графичка . Тој е за вифи , модем итн итн итн .

Се разбираме ... И не се смеј друг пат ако не си сигурен дека тоа кое ти е кажано не е така . Можда тој кој кажува разбира повеке .

Еве нешто од делот, го стаив на седмица... :vozbud:
kajgana.png

Со здравје да го користиш ... И долго и безпроблемно користење пожелувам .

И јас тука да се поправам пошто сум ја љуфнал работата во предходен пост а дури сега на сликава видов дека сум грешка Hd 4550 била уствари 64 битна а јас цело време мислев дека е 128 ... ( /Ме се Извинува повеке кратно ) . Јебига човек учи додека е жив .

Благодара, и двајцата да си купите поубави :) или ако имат со здравје користење...

Ајде сега чичо да ти објасни ... Значи на лаптопи изведбата на оделните компоненти не е како на Пц ( поради ограничено место и слично ) . Имено изведбата на PCI-e карти се вика МХМ

Во твојот случај ( проверив ) Нема слот за МХМ или било каква можност за надградба на Графичка . Интегрираната е врзана на Пци -е интерфејсот на плочата . Залемна на него поточно .

Express card слотот кој го гледаш е PCMCIA а на него не се става графичка . Тој е за вифи , модем итн итн итн .

Се разбираме ... И не се смеј друг пат ако не си сигурен дека тоа кое ти е кажано не е така . Можда тој кој кажува разбира повеке .

Во ред, само немој да бидеш толку озбилен и да се нервираш, и не кажав кој повеќе знае.:smir:

Лаптопи генерално не се надградуваат со делови освен меморија и хард диск. Многу, ама баш МНОГУ е ретко да може некој да се надгради со графичка (оние што веќе имаат дискретна графичка, па да ја извадиш и да купиш нова, ама па графички за лаптоп нема кај да се купат).

SONY VAIO VGN-NW21SF/S

- ПРЕНОСИМ КОМПјуТ'Р
- DISPLAY 15.5" (39.4 СМ.) 1366x768 X-BLACK
- CPU INTEL CORE 2 DUO P7450 2.13GHz
- RAM 4 GB DDR2
- HDD 500 GB SATA 5400 RPM
- VIDEO ATI RADEON HD 4570 512 MB DDR3
- DVD±RW±R DL
- WLAN INTEL 802.11 A/B/G/DRAFT N, BLUETOOTH
- LAN 10/100/1000
- CARDREADER, HDMI OUT, 3xUSB, VGA
- MOTION EYE CAMERA
- SPEAKERS 3D SURROUND
- WINDOWS 7 HOME PREMIUM 64BIT
- ТЕГЛО 2.7 KГ
- МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИја

==========================> 800 eur

vcera si go kupiv sonyto i mi ispadna 710 eur koga mi go vratija dds-to
super e :smir:

Со здравје да си ги служите двајцата.

SONY VAIO VGN-NW21SF/S

- ПРЕНОСИМ КОМПјуТ'Р
- DISPLAY 15.5" (39.4 СМ.) 1366x768 X-BLACK
- CPU INTEL CORE 2 DUO P7450 2.13GHz
- RAM 4 GB DDR2
- HDD 500 GB SATA 5400 RPM
- VIDEO ATI RADEON HD 4570 512 MB DDR3
- DVD±RW±R DL
- WLAN INTEL 802.11 A/B/G/DRAFT N, BLUETOOTH
- LAN 10/100/1000
- CARDREADER, HDMI OUT, 3xUSB, VGA
- MOTION EYE CAMERA
- SPEAKERS 3D SURROUND
- WINDOWS 7 HOME PREMIUM 64BIT
- ТЕГЛО 2.7 KГ
- МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИја

==========================> 800 eur

vcera si go kupiv sonyto i mi ispadna 710 eur koga mi go vratija dds-to
super e :smir:

значи враќаат ДДВ во Бугарија а? На граница го враќаат или треба да се вратиш во продавницата?

da vrakaat samo zavisi od kade ke kupis, od metroto i tehnomarket vrakaat, treba f-ra da zemis vo prodavnica ti ja zaveruvaat i posle pri izlez ja prijavuvas na bug. granica ti udarat pecat, na nasa gledas da go preneses taka oti ke platis ddv pri uvoz i posle se vrakas od tamu kaj si go kupil ti go vrakaat dds-to no ne celo oti zadrzuvat provizija no i taka se isplaka, mene mi ispadna nekade 43000 den. a ovde toshibata L500-14x mi bese okolu 42000 i so poslaba graficka i hard pomal, 12 mes. garancija a ovde imam 24 meseci

DDV-to moze da si go vratis vo rok od 60 dena posle toa propaga.
:back:

i fala na site za pomosta i da si kupite poubav,
:smir:

Ја би идел со Асусот, само неможам да најдам рецензии на нет. Излеа дека е некоја верзија за мобилниве оператори, само незнам која е базичниот модел на кој е додаден 3G модул. Ај ваљда некој ќе исчепка нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom