а мене продавачот во купилаптоп ме убедуваше дека делл имале најасални батерии :S среќа што испадна дека немаат од кутија лаптоп, па не им остаив пари, али штом вие викате така за батериите на делл НИКАД више нема да идам во купилаптоп, е***и трговците лажговци!
Точно е дека Тошиба неможе да се пофали со изглед, али тоа зависи на кој колку му е битно - мене лично ич
И јас имам една од пред 3-4 години и да чукнам у дрво, освен последново лето што прегреваше (24/7 е уклучен) на ништо друго неможам да се пожалам, а и тоа се среди со еден кулер, вториов ми е пола година и исто тропам у дрво, освен што не е за у lap пошто доста грее, али тоа ти е, што ќе пратиш тоа ќе имаш. Третиот лаптоп што ќе го зимам набрзо ќе биде исто Тошиба,
ретко трезвено размислување на девојче околу компјутер (честитки, а со ова нејќам да навредам никоја туку да посочам дека обично ич не им чуе се додека компјутерот може да отвори јутуб у ФБ/Хи5)
Кој бренд да го бркате е прилично очигледен (иако освен за Тошиба добри зборови имам слушано и за Sony како и за америчките Dell/HP)
На Купилаптоп им се репарирани лаптоповите, така да и подобро што не си земал од нив. Згора на тоа МНОГУ лажат, кажуваат дека се претставници за фирми од Америка, а истите тие фирми го негираат ова.