Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте кажете ми други продавници кај што може да се земе лаптоп освен Сетек, АМЦ, Техномаркет, Нептун. Барам еден модел ама го нема во овие.
Риверсофт а други не ми текнува моментално
Ако не ти се брза што не си го порачаш од нет моделот што го сакаш?

ако го увезуваат тој бренд, тогаш може да ти го порачаат моделот што го бараш.
кој бренд и модел го бараш?
Lenovo ThinkPad Edge E550 го гледав на нет ама го нема. Конкретно барам лесно пренослив лаптоп за студенти а да биде добар и за правење на електронска музика. Со парите ограничен сум до ~30.000. По нашиве продавници од она што нудат во око ми паднаa HP Pavillion 17-f115 и Acer E5-571P, па ако може некој да направи споредба или да предложи нешто друго би бил благодарен.[DOUBLEPOST=1435762696][/DOUBLEPOST]
Риверсофт а други не ми текнува моментално
Ако не ти се брза што не си го порачаш од нет моделот што го сакаш?
Од која страна на нет?

Последно уредено:
Lenovo ThinkPad Edge E550 го гледав на нет ама го нема. Конкретно барам лесно пренослив лаптоп за студенти а да биде добар и за правење на електронска музика. Со парите ограничен сум до ~30.000. По нашиве продавници од она што нудат во око ми паднаa HP Pavillion 17-f115 и Acer E5-571P, па ако може некој да направи споредба или да предложи нешто друго би бил благодарен.[DOUBLEPOST=1435762696][/DOUBLEPOST]
Од која страна на нет?

тој леново го има на неколку места, Мебиус, ddstore. само цената му е многу повисока отколку во другите земји.
моделот со i7 и 8GB DDR3 е околу 58,000ден, а моделот со i5 и 8GB DDR3 е нешто повеќе од 49,000ден.
така да разгледај други модели или набави го од странство.

Од која страна на нет?
ebay,aliexpres........

Го избрав Dell Inspirion 3542/8гб и мислам дека е вистинска вредност за парите. За 31.000 има 3 год. гаранција а Dell се стабилни колку што знам.

Карактеристики: Intel i5-ка, NVIDIA GeForce 820M, 8GB RAM, 1TB HD, солидна батерија, 15,6 инчи.
Сега уште да ми каже некој дали има искуство со овој модел и дали е добар избор.

Последно уредено:
Некој совет за лаптоп,буџет 36-40к. Читав минатите постови дека U процесорите се побавни од М а у мојот ценовен ранг сите се со U процесор. Сакам од време на време да изиграм нешто од стилот на дота 2 па да знам да не ми прави проблем.

Некој совет за лаптоп,буџет 36-40к. Читав минатите постови дека U процесорите се побавни од М а у мојот ценовен ранг сите се со U процесор. Сакам од време на време да изиграм нешто од стилот на дота 2 па да знам да не ми прави проблем.
http://setec.mk/Laptops/Notebooks?product_id=42894

Предлог најевтин лаптоп што може да се најде, а ќе се користи за гледање утакмици преку нет (сопкаст/коди) и ништо друго што ќе го оптеретува (фб, ворд и слични глупости).

Главниот проблем од ова што разгледав ми е, дали да барам со 4гига рам, или и 2 би вршеле работа? Исто за процесор, QuadCore, DualCore или? Другите се веќе поскапи и мислам дека нема потреба за наменава за која што ќе се користи лаптопот.

Предлог најевтин лаптоп што може да се најде, а ќе се користи за гледање утакмици преку нет (сопкаст/коди) и ништо друго што ќе го оптеретува (фб, ворд и слични глупости).

Главниот проблем од ова што разгледав ми е, дали да барам со 4гига рам, или и 2 би вршеле работа? Исто за процесор, QuadCore, DualCore или? Другите се веќе поскапи и мислам дека нема потреба за наменава за која што ќе се користи лаптопот.
4 Ram, по можност Quad

Совет за лаптоп со и7ка процесор, околу 40к буџет. Најдобра марка? Тошиба/Дел/Ацер/Хп?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom