Б
Бат Елохим
Гостин
Ќе гори во пеколот, заедно со неверниците?![]()
не. зошто да гори?
Он ќе владее таму. :helou:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе гори во пеколот, заедно со неверниците?![]()
Читај ја БИБЛИЈАТА оди по нејзините патишта,имај страв од БОГА т.с почитувај го неговиот збор//библијата,оди во црква, сакај го непријателот како сам себеси.Дај го твоето срце на ИСУС и се останото што пишува во БИБЛИЈАТА и ке имаш вечен живот//Ке бидеш во рајот вечно со БОГ!!
Ако ти треба уште помош,отворена е вратата.
Никој жив неможе да ти помогне да веруваш во Господ ако сам не си согледал дал треба да веруваш или не.
Никој жив неможе да ти помогне да веруваш во Господ ако сам не си согледал дал треба да веруваш или не.
Дефинирај го Господ, што е Господ за да веруваш во него?
Треба да веруваш дека ако правиш лошо ќе те казни? Нема! Господ ти е само метафора... Самиот/ата се казнуваш доколку правиш лоши дела.
И нема после смртта рај, пекол... туку може само животот да ти биде рај или пекол.
Не треба да веруваш во Господ за да правиш добри дела, треба во самиот себе да веруваш.
Кон болтуваното:
тоа би значело дека сам за себе си бог, така?
Ако пишуваново ти е сериозно, сметај дека патиштата Господови се многу-многу чудни...Не постои некој универзален рецепт за тоа како да се поверува во Бога.
Но, искуствата посочуваат неколку проверени методи:
1. Дружење со луѓе кои веќе поверувале и кои се навлезени во верата.
2. Читање на Светото Писмо, како збор Божји, кој ретко кого го остава рамнодушен, освен оние кои се студени по срце...Читањето на Писмото обично е последица од интерестот кој се пројавува заради дружењето со оние кои се веќе верници.
Но, најбитно е да почнеш да Го бараш Севишниот и Он ќе те најде...Он од секој поединец очекува намера, акција, па тогаш и Он се обраќа кон таквите поединци и тогаш се случува средбата меѓу човекот и Бога, во умот и во срцето човеково...
„...Барајте и ќе најдете...„, вели Христос.
se e reseno i zemi procitaj knigi za boga, zasto gospod voskresna i ja pobedi smrtta, a zloto e covecka volja , gospod mu ostavil da odbere covekot , acovekot go odbral gavolot, i dodeka ziveese vo svetot gospod rece deka ke se pojavat lazni proroci i uciteli koi vo negovo ime ke zborat, koi se tie ako ne protestanskite ucena, i na pocetokot site bea edna crkva do 1054 godina koga katolicizmot ke se oddeli od pravoslavieto koe od katolicizmot ke se sozdadat sektanti ( vidija istorijata na crkvata) gospoda mu dava na covekot da odbere , covekot e razumno bitie za da svati koer e dobro a koe e zlo, i lesno e da se rece zosto bog ne go sopre zloto ,no boga ne saka da ni bide diktatorni dal sloboda i razum , i jas mnogu veruvam vo gospoda zasto boga mnogu mi pomognal vo zivotot i na moite roditeli i mene slava na boga , a ti bratce zemi nesto procitaj za boga a ne samo toa da go velis pozzДискутабилно како Бог не го решава главниот проблем: смртта, злото, и тн
а помага по малце на оние кои веруваат
зошто да не направи како семоќен
да нема веќе смрт, зло се што денес има на светов
ама он не помага во главното
него помалку само на верници
тоа може да е автосугестија
второ, мноу битно, се постоењето на повеќето вери
кои бог ги допушта
Бог премногу допушта како да не е семоќен?
Сосема погрешно, како апостолите проповедале за Христа па така стекнале други верници, не викам да проповедаме ние, само да ги поттикнуваме оние кои појма немаат за Христијанство и да им помагаме на тие што бараат помош како да веруваат во Христијанство.
Objasni ja smislata na tvojot zivot na tvoeto postoenje.Дефинирај го Господ, што е Господ за да веруваш во него?
Треба да веруваш дека ако правиш лошо ќе те казни? Нема! Господ ти е само метафора... Самиот/ата се казнуваш доколку правиш лоши дела.
И нема после смртта рај, пекол... туку може само животот да ти биде рај или пекол.
Не треба да веруваш во Господ за да правиш добри дела, треба во самиот себе да веруваш.
Objasni ja smislata na tvojot zivot na tvoeto postoenje.
Objasni ja smislata na tvojot zivot na tvoeto postoenje.
Македонев сум, христијанин... Сум бил и на веронаука. Идам во црква онака само радиреда на велигден да се кршам со јајца не од што верувам во господ. Ајде ако можете дајте ми некакви интересни податоци за да ми помогнете да почнам да верувам и јас
Благодарам:wink:
Македонев сум, христијанин... Сум бил и на веронаука. Идам во црква онака само радиреда на велигден да се кршам со јајца не од што верувам во господ. Ајде ако можете дајте ми некакви интересни податоци за да ми помогнете да почнам да верувам и јас
Благодарам:wink: