A zosto sakas da veruvas? Inaku i jas ne veruvam vo Gospod, ali na crkva odam (kako sto velis ti) radi reda, na veligden samo koa odat site, ne za drugo tuku da se zamesam so narodot, da se vidam so nekoi so odamna se neam videno. CItajki citati od biblijata po forumite svativ deka bas onie koi se najmnogu se udaraat vo gradi tvrdejki deka se vernici ne gi pocituvaat tie crkovni zakoni, pravila i sto ti ja znam.

Sekoj covek se raga so instikt za veruvanje koj gospodarot na svetovite...samo rastejki i razvivajki se i pod vlijanije na roditelit koi ako se vernici deteto ke prodolzi so svoeto veruvanje ili ako ne se pa zimajki pouka od niv ke mu dozvoli na vragot da go uveruva deka nema ustvari bog.....

Mnogu "vernici" tvrdat deka zenata treba da mu se pokoruva na mazot i da bide podolu od nego. A neli nivniot Bog e toj sto propagira ednakvost megju lugjeto? Neli site sto se od krv i meso treba da bidat ednakvi? Od sto se togas zenite? 
Za "vernicite" Bog e semoken!Svetot se poveke odi kon propast! KAde e taa tolku opisuvana bozja sila da go spasi. 
Dokazi deka posti nema. Se e samo pretpostavka.

Sekako deka mazot za eden stepen e pogore od zenata to toa ne znaci deka treba da gi macime ugnetuvame i omalovazuvame...tokmu tie gi vospituvaat nasite deca dodeka nie "rabotime" i tokmu tie ja odrzuvaat higienata vo nasite kuki,a pred se pokraj niv gi smiruvame nasite strasti im se doveruvame i tn....Sprema zenata treba da se bide strog no i praveden.

Spored biblijata.....

Na 
zena ne i dozvoluvam da poucuva,
nitu da gospodari nad mazot,
tuku da bide mirna.Bidejki porano bese sozdaden Adam a potoa Eva;i Adam ne bese izmamen,tuku zenata bese izmamena i napravi prestap.
(Prvo poslanie na Pavle do Timoteja,2:12-14)

Spored kur'anot....

Soprugite imaat isto tolku prava kolku i dolznosti spored zakonot;-samo sopruzite vo odnos na niv imaat prednost za eden stepen.A Allah e silniot i Mudriot!
(ali imram,2:22)