Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сум закачил нешто од нетов еве 3-4 дена се мачам да го тргнам не можам :evil: :evil: :evil:

Кога стартувам компјутер, Ad-watch-от блокира неколку обиди да се стартува p2pnetwork.

adwatch.jpg

Не можам од Run да го стартувам regedit - морам да го барам преку експлорер па да го стартувам. Таму ги наоѓам сите што се со p2pnetw и ги бришам, само едно не можам да избришам...
Е сега ... кога го стартувам само мојот јузер нема ништо - ќе проба да се стартува тоа p2pnetwork неколку пати и ќе прекине после, но доколку направам switch user и го подигнам на брат ми јузерот, кај него ad-watch-ов збеснува, трепка цело време и има по едно 3000-4000 обиди да се стартува (истото се случува и кога од неговиот јузер ќе го подигнам мојот)

што е финтава ????
Имам и Lavasoft Ad Aware, и Spy Bot и ewido и ништо не помага, а страшно ме нервира :evil: :evil: :evil:
epa brat nema so da se zamaras poise ke si zemes ke si instaliras nod 32 i nema da te boli glava za niso !!!!:uvo:

Епа најверојатно е сокриен тој фајл autorun.inf Пробај со show hidden files опцијата да ги видеш сите фајлови. Е сега, ако пак вирусот е доволно "паметен" веќе ти ја исклучил и таа опција. За повторно да проработи направи го следново, оди во регистрите HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\
Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced. На десната страна, двоен клик на она hidden и смени му ја вредноста во 1.
Ако ова не помогне, направи го следново. Оди во HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL, најди го CheckedValue. Би требало да е направено како DWORD key. Ако не е така, тогаш избриши го. Креирај нов клуч наречен CheckedValue и направи го да биде DWORD (hexadecimal) со вредност 1. Сега опцијата Show hidden files & folders е повторно активирана :)
Абе ова Current Version неможам да го најдам никаде....

Se pojavuva koga pustam igri ili koga pustam klip-film na mediapalyer ili bspayer,realpayer,powerdvd.

Eve so pisuva.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Pa posle toa brojkite:

Technical information:

*** STOP : 0x0000000A (0x00000016, 0x0000001c,0x00000000,0x84F9F6A)

Ako treba drugi detali kazi i pomagaj me vagja od pamet ova. Poz

Vidi ovde pisuva deka video driver na grafickata karta ne e kompatibilen so toj sto go koristi kompjuterot,znaci imas driver od druga verzija,ili pak e zastaren-ama toa ne mi se veruva,pisi so konfiguracija e PC to.unistal napravi mu na driverot i simni uniblue driver detective pisi mi privatna poraka ke ti kazam seriski da mozes da si go simni sam driver-ot sto e kompatibilen za tvojot PC i posle ke go instaliras. Pozz brate :helou:

Вака сега...

Код:
[FONT=arial][SIZE=2]C:\WINDOWS\system32\winsys2.exe[/SIZE][/FONT]
Значи тоа winsys2.exe Анти Спајверот го чита како Спајвер... а гледав на нет и еве резултати од нет:

Код:
[FONT=arial][SIZE=2][U]Is winsys2.exe spyware?[/U]
    No.  
[U]Is this considered adware or popup related?[/U]
    No. 
[U]Is this considered a virus or trojan?[/U]
    No. 
[U]Would you recommend that I remove winsys2.exe?[/U]
    No, I would not remove this fil[/SIZE][/FONT]

Може некој да го дефинира ова појасно ? :/

Абе дечки што направивте со овој мој проблем се како што ми кажавте пробав и ништо пак, ако некој знае нешто кажете ве молам зошто ова стварно ми стана досадно позззззздрав до сите поззззззз.........

Абе дечки што направивте со овој мој проблем се како што ми кажавте пробав и ништо пак, ако некој знае нешто кажете ве молам зошто ова стварно ми стана досадно позззззздрав до сите поззззззз.........

Епа сеа јас ти објаснив и слика ти ставив, а ти неможеш да го најдеш тоа current version :toe:

Јас го најдов тоа ама пак нејќе фалати многу ......

Абе како неможам да се снајдам се направив како што имаш напишано ама не излегува ништо.......

Zdravo

Imam Kaspersky anti virus 2009 i sakam da prasam dali imat nesto so so ke mozam da se zastitam na internet od skokacki prozori i slicni strani so virusi da imam predupreduvanje?so so mozam da napram takvo nesto?pozz

Имам еден проблем во ком. ако некој знае нека помага т.е. ми излегува на секои 10 секунди и ми вика вака Object: D:\\autorun.inf Threat: Win32/PSW.OnlineGames.NMY trojan Information:cleaned by deleting - quarantined ако некој знае како да го избришам ве молам помогнете позззздравв до сите.....
:pos2::drk::uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom