Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Би сакал да инсталирам Windows 10 на мојот лаптоп но сакам пред тоа да си ги зачувам сите фајлови кои ми се потребни. Проблемот е што имам само еден локален диск (C) во лаптопот од 500Гб. Не сум во можност да ги префрлам работите на надворешен хард диск. Дали може да направам уште еден локален диск поркај основниот и во него да си ги префрлам работите, но без да го форматирам овој C локален диск? Ако може, би ве замолил за помош. :)

Изводливо е да се направи тоа што го барате. Меѓутоа, дали ќе биде успешно или не исклучиво тоа ќе зависи од квалитетот на компонентите кои ги имате во системот (пред се мислам на тоа дали тврдиот диск Ви е исправен, односно е во добра „кондиција“ или пак не, потоа за каков оперативен систем се работи: ХР/7/8/8.1/10 и сл.). На овој линк можете да се информирате подетално за тоа што го барате.

Здраво дечки, имам проблем со лап топот, значи на која страна да отворам веднаш со првиот клик ме преврла на али експрес, или нешто слично, па морам да одам назад за да се вратам на саканата страна. Моментално немам антивирус, но што ми препорачувате. Формат, па инсталирање антивирус или? И ако може предлог за некој кој може да го среди ова би ми дошло многу добро .

Ми треба помош околу следниов проблем. Барам една постара слика на компјутерот што сум 100% дека ја имам само незнам каде. Од истата слика имам парче "crop" кое би ми помогнало да ја најдам. Има ли некоја програма што може да го претражи целиот компјутер со помош на тоа парче слика за да ја најде целата?

Ми треба помош околу следниов проблем. Барам една постара слика на компјутерот што сум 100% дека ја имам само незнам каде. Од истата слика имам парче "crop" кое би ми помогнало да ја најдам. Има ли некоја програма што може да го претражи целиот компјутер со помош на тоа парче слика за да ја најде целата?
Picasa desktop верзијата од Google едно време имаше опција за препознавање на лица... можеби може со таа програма. Симни ја, расчепкај, може ќе најдеш.
Најдов нешто, пробај со ова
http://www.visipics.info/index.php?title=Download

Последно уредено:
Дечки вака, имам проблем со лаптопов. Non paged area ми се појавува на било какво симнување од интернет. Во Windows Help Center најдов можни солуции, но ни едно не помогнa. Било каква помош/совет би била добредојдена. Инаку лаптопот е Dell(Windows 10)

Сакам да се осигурам дали кулерот на графичката врти пред да го однесам лаптопот на сервис каде што ми е гаранцијата.
Па дали може ли некако софтверски да се провери дали кулерот врти? Преку NVIDIA control panel гледам не може, а преку оноа SpeedFan не ми ги покажува кулерите.

Дечки вака, имам проблем со лаптопов. Non paged area ми се појавува на било какво симнување од интернет. Во Windows Help Center најдов можни солуции, но ни едно не помогнa. Било каква помош/совет би била добредојдена. Инаку лаптопот е Dell(Windows 10)
Како е точно грешката? Најверојатно некој драјвер или некоја апликација што си ја инсталирал го прави проблемот.

Зошто лаптопот кога ќе му дадам шат даут ми реагира како неправилно да е исклучен? Батеријата ми цркна периодов, и 5-6 пати ја заборавав и ми се гасеше, и сега шат даун кога ќе направам ми реагира исто како батеријата да ми се потрошила. xD Ми се ресетира time and date, август нешто 2014, не ми покажува некои икони, ми дава старт виндоус нормали при уклучување и слично. :)

upload_2016-10-27_0-58-40.png

Зошто на Chrome ми го прави ова ? Од прееска ми дава ADOBE SHOCWAVE FLASH not responding.

Плус кога сакам да отворам некој линк ме redirect-нува на други некои реклами страни ми се отвараат во нови прозорци. Ова ми се дешава само на Chrome.

Прегледај го приврзокот 158782

Зошто на Chrome ми го прави ова ? Од прееска ми дава ADOBE SHOCWAVE FLASH not responding.

Плус кога сакам да отворам некој линк ме redirect-нува на други некои реклами страни ми се отвараат во нови прозорци. Ова ми се дешава само на Chrome.

Обидете се да инсталирате ажурирана верзија од Adobe Shockwave Player.

Зошто лаптопот кога ќе му дадам шат даут ми реагира како неправилно да е исклучен? Батеријата ми цркна периодов, и 5-6 пати ја заборавав и ми се гасеше, и сега шат даун кога ќе направам ми реагира исто како батеријата да ми се потрошила. xD Ми се ресетира time and date, август нешто 2014, не ми покажува некои икони, ми дава старт виндоус нормали при уклучување и слично. :)
А ако ја извадиш батеријата и му дадеш шат даун команда, истово е?

На sopcast кога пробувам да пуштам некој стрим ми излегува "can not access Sopcast service". Прв пат ми се дешава вакво нешто, чаре некое?

Декќи

Дали познавате некаква апликација која што автоматски ќе прави репост од одредни профили на инстаграм, без разлика дали се плаќа или не?

Здраво
Имам добар проблем. Веќе неколку УСБ-а ми се write protekt. Бев по форуми или објаснувања на интернет никаде да најдам за кинење на заштитата.
Чаре?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom