Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Прво да си посакам добредојдов сама на себе :)
Ви дојдов само да ве молам за помош - колку неблагодарно :)

Дечки јас од време на време така си сакам да си изигравам програмер :)
Последно ми текна дека морам да се ослободам од старото Windows XP на персоналниот компјутер и решив сама да го форматирам.
Сѐ течеше во најдобар ред сѐ додека не дојде време да си слушам музикаааа...
Ми пишува дека ми недостигаат драјвери.
Барав по англиски форуми пишуваше дека треба да инсталирам Realtek High Definition Audio Driver и Realtek PCIE Card Driver ама пак нејќе...
Помагајте оти нема да го носам на сервис па што сака нека биде!!!! :)

Znaci zavisi sto pc imas, i sto windows si stavila :)

Mozno e da nema drajver seuste za taa zvucna kako sto e kaj mene problemot na ein 8.1

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Znaci zavisi sto pc imas, i sto windows si stavila :)

Mozno e da nema drajver seuste za taa zvucna kako sto e kaj mene problemot na ein 8.1

o_O Ставив windows 7 ultimate 32 bit, пробував со она онлајн само да си бара драјвери не ме сака, нејќе.

Crkaj, od ednas s ema zvuk ili voopsyo nema ?

Нема воопшто де :)
Значи првото приклучување после инсталацијата на виндовост се појави тоа проклето црвено иксче во десниот агол и не се мрда.[DOUBLEPOST=1397516157][/DOUBLEPOST]
стави 8.1, само ќе си ги најде драјверите. лезет:love:
Немам инсталација за тој Windows

Нема воопшто де :)
Значи првото приклучување после инсталацијата на виндовост се појави тоа проклето црвено иксче во десниот агол и не се мрда.[DOUBLEPOST=1397516157][/DOUBLEPOST]
Немам инсталација за тој Windows

Ako e kako sto tvrdis deka si probala so site univerzalni drajveri i pak nejke, menuvaj win, there is no driver.

kupiv nov toshiba laptop , nemase nikakvo cd so nego i nemase instalirano windows, probuvam da instaliram windows 7 ne biva , pisuva no bootable device please restart system , dali ne e bootablino cd so windowsot ili drugo e problemot , pomos nekoj hitno da ja sredam ovaa kanta ...
na ovaa kanta ke se instalira li windows ili da go frlam preku prozor , ili pak tolku se razbirame :вонзем:

стави 8.1, само ќе си ги најде драјверите. лезет:love:
Би можел ли да ми најдеш безбеден торент за симнување на инсталација за овој виндовс?

Би можел ли да ми најдеш безбеден торент за симнување на инсталација за овој виндовс?
JOK:( мојот ми го дадоа, ..................... ако со од ск, ќе ти изрежам и на следна собиранка ќе го добиеш ..............ако сакаш.

Кажав само што пробав: RealTek

Симни и инсталирај aida64 extreme edition(од торенти) после инстал клик на таб Computer, па summary, десно у листа барај Multimedia, таму ти пише каква звучна имаш.и пиши ја тука,па ќе ти најдеме линк со драјвери.

Ми треба мала помош, имав windows 7 и уште лани незнам како го инстелирав windows 8 и сега ми е многу спор компјутерот. Да скратам, како да го избришам windows 8, а да го оставам windows 7? Фала ви.

Ми треба мала помош, имав windows 7 и уште лани незнам како го инстелирав windows 8 и сега ми е многу спор компјутерот. Да скратам, како да го избришам windows 8, а да го оставам windows 7? Фала ви.
Најубаво би било од ново да го форматираш компјутерот.. и пред да започнеш со форматирање ќе направиш формат на целата партиција,а не да ти бидат еден врз друг windows.. претпоставувам дека моментално имаш така направено,windows 7 и врз тоа инсталирано windows 8.. ако не знаеш како да го форматираш компјутерот имаш многу туторијали на интернет.. изгуглај малце, и не би требало да имаш некој проблеми...

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Дали може да се инсталираат некој ATi 1XXX драјвери на Windows 8.1? Официјалните пробав и не може, последно е подржан Windows 7 :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom