Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Пиши на гугл android for pc ќе добиеш куп резултати ...
... а имаш и по торентите ....

таму ти е и алатката за правењето на усб-то..

ахам ок. Инсталирав Start BlueStacks ама ниедна апликација неможам да спуштам дава грешка.

значи за да го искл. на shut down нејќе да се исклучи ...само на слееп ми сака ... зборам за на лаптопов . Некој совет да ми каже , да ми помогне ?
фала ...

Луѓе ај малку помош, на стариот компјутер имам Windows XP, за таа конфигурација ми е најсоодветен и затоа го користам. Е сега имам проблем со Microsoft Office, ми јавува проблем кога го инсталирам (иако го преинсталирав компјутеров со друг хр), ерор (1335),пробав да го оправам според тоа што најдов на нет али не бива ништо (пробувам да инсталирам и 2003 и 2007 офис), е сега како алтернатива го зедов Open Office пакетот, го инсталирав, се ок си беше инсталацијата али повторно работат сите апликации освен Writer. Ај некој ако сте имале сличен проблем досега, пробав речиси се не бива ништо.
П.С исто ако имате некој активатор за 2013 офис би ви бил благодарен да ми испратите во порака бидејќи симнав 2 не функционираат.

Луѓе ај малку помош, на стариот компјутер имам Windows XP, за таа конфигурација ми е најсоодветен и затоа го користам. Е сега имам проблем со Microsoft Office, ми јавува проблем кога го инсталирам (иако го преинсталирав компјутеров со друг хр), ерор (1335),пробав да го оправам според тоа што најдов на нет али не бива ништо (пробувам да инсталирам и 2003 и 2007 офис), е сега како алтернатива го зедов Open Office пакетот, го инсталирав, се ок си беше инсталацијата али повторно работат сите апликации освен Writer. Ај некој ако сте имале сличен проблем досега, пробав речиси се не бива ништо.
Пробај дали ова ќе ти помогне.

Пробај дали ова ќе ти помогне.
Не, го испробав не помага. Стварно не ми е јасно што се случува, на лаптопот исто проблем со офисот таму имав 2007, па инсталирав 2010 и почнаа проблемите ворд не работи како што треба се исклучува. Инсталирав 2013 пак иста песна (3 различни инсталации симнав од замунда, кат и незнам уште која страна и никако да се среди и таму проблемот)

преинсталирај го компјутерот со друг Windows XP симни од MSDN
Не, го испробав не помага. Стварно не ми е јасно што се случува, на лаптопот исто проблем со офисот таму имав 2007, па инсталирав 2010 и почнаа проблемите ворд не работи како што треба се исклучува. Инсталирав 2013 пак иста песна (3 различни инсталации симнав од замунда, кат и незнам уште која страна и никако да се среди и таму проблемот)

Ne znam kolku e prashanjevo za tuka,ali ajde da prasham.vaka sakam na laptop koj momentalno ima win 8 da mu stavam win 7.e sea ona so UEFI za da bootira srediv,ama ne mi dava da staam win na diskot,mi dava ovaj error: windows cannot be installed on this disk.the selected disk is of the GPT partition style.
Laptopot e nov i podrzuva UEFI,taka da dali moze da se instalira nekako win 7 64biten bez da gi brisam site particii?

Ne znam kolku e prashanjevo za tuka,ali ajde da prasham.vaka sakam na laptop koj momentalno ima win 8 da mu stavam win 7.e sea ona so UEFI za da bootira srediv,ama ne mi dava da staam win na diskot,mi dava ovaj error: windows cannot be installed on this disk.the selected disk is of the GPT partition style.
Laptopot e nov i podrzuva UEFI,taka da dali moze da se instalira nekako win 7 64biten bez da gi brisam site particii?
Mozes ali nemas potreba da go instaliras preku uefi posto posle ke imas problem so aktivacija

Klasicna instalacija ke napravis I na taa particija kaj e win 8 ja formatiras I go instaliras win 7

Ne biva taka opet vika deka ne mozam da instaliram.problem e sho ima ushte 2 particii,ednata e MSR a drugata ESP.
--- надополнето: 12 јануари 2014 во 22:38 ---
ja izbrishav particijata,krerav nova i pak istata poraka deka ne biva.

Ne biva taka opet vika deka ne mozam da instaliram.problem e sho ima ushte 2 particii,ednata e MSR a drugata ESP.
Mora da moze nesto ne pravis kako treba na kraj kraeva brisi gi site particii I nanovo kreiraj gi ama nikako ne odi preku uefi , uefi e najgolema glupost ispadnata za kompjuterite

Site gi izbrishav i pak istata poraka ja dava.

Vidi na ovicijalnata strana za laptopot da ne ja smenile politikata ms pa da bides zaroben zasekogas na win 8 mada I ja imav takov problem so eden laptop ama nekako go srediv ne mi teknuva samo kako inace mora da moze da saka win 7

Probuvam preku command prompt so ova,bi trebalo da bide posho e konvertirano demek u MBR,cekam samo formatiranjeto da zavrsi.pa ke vidime sho ke bide.
DISKPART
LIST DISK
SEL DIS 0
CLEAN
CONVERT MBR
CREATE PARTITION PRIMARY SIZE=102400
FORMAT FS=NTFS LABEL="WINDOWS 7"
ACTIVE
EXIT
EXIT
--- надополнето: 12 јануари 2014 во 23:29 ---
Sea e ushte polosho.pojavuva samo BOOTMGR is missng press CTRL-Alt-DEl to restart i celo vreme samo toa javuva

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom