Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера инсталирав win 8 на Toshiba satellite C850-176 и пред малце пробав да испратам еден фајл од лаптопот на телефон и гледам нема bluetooth иконка никаде, барав со search и пак немаше. Спуштив драјвери од официјалната Тошиба страна и пак ништо, па ај некој ако знае нека каже што му е.. :mad:

Прво провери го дали ти е Bluetooth-от ставен на Enable односно вклучен. Тоа направи го на следниот начин: Влези во Metro Style менито на Windows 8 со притискање на Windows копчето на тестатурата. Со стрелката оди кон крајот на екранот каде што ќе ти се отвори Charm Bar менито и кликни на Settins. После на Change PC Setting, па кликни на Wireless и види дали Bluetooth-от ти е на Enable или Disable. Ако е на Disable тогаш направи го на Enable. Еве ти и слика каде треба да влезеш.

Bluetooth_On.png

Ако со ова не ти се среди проблемот тогаш провери ТУКА дали го има драјверот за твојот лаптоп и слегни го. Пред да го инсталираш новиот стариот обавезно избриши го и рестарт на компјутерот. Ако некој од овие драјвери не ти го реши проблемот тогаш контактирај ги Sony.

Epa vaka: imam problem so kompjuterot. Ima internet no ne otvara strani ni skype, a modemot pokazuva deka ima, se javuviv i kaj nadleznite od koi imam net, mi vikat.od kaj nas se e okej do kompjuterot e nesto. Znaci na momenti otvara i posle nekoe.vreme snemuva 2_3 casa net ,pa pak ima 5-10 min. Sto li.moze da bide? Se izvinuvam za latinica od mob sum.

Вчера инсталирав win 8 на Toshiba satellite C850-176 и пред малце пробав да испратам еден фајл од лаптопот на телефон и гледам нема bluetooth иконка никаде, барав со search и пак немаше. Спуштив драјвери од официјалната Тошиба страна и пак ништо, па ај некој ако знае нека каже што му е.. :mad:

треба драјвери за блутутот, ако немаш нешто цд на интернет официјална од тошиба најдиси го моделот и спушти обично идат заедно со вифи

Па незнам ја дали ке знаеш сам да го смениш тоа ти треба да си знаеш
Ништо тоа, треба цела плоча да се вади, ептен комплицирано за лаик како мене :)

Еве му удрив компресорче и сеа се врти некаде околу 65-70.

Epa vaka: imam problem so kompjuterot. Ima internet no ne otvara strani ni skype, a modemot pokazuva deka ima, se javuviv i kaj nadleznite od koi imam net, mi vikat.od kaj nas se e okej do kompjuterot e nesto. Znaci na momenti otvara i posle nekoe.vreme snemuva 2_3 casa net ,pa pak ima 5-10 min. Sto li.moze da bide? Se izvinuvam za latinica od mob sum.

Нај вероватно вирус имаш закачено и те блокира интернет пристапот нај убаво е формат свежа инсталација нормално па после види дали ке отвара страници

Нај вероватно вирус имаш закачено и те блокира интернет пристапот нај убаво е формат свежа инсталација нормално па после види дали ке отвара страници

Тоа е тоа...не чекав направив формат, добар е сега :)

Не знам дали баш прашањево ми е наменето за тука ама сепак да си ја пробам среќата :( Имам Prestigio со Android 4.1 верзија, и сакам да гледам филмови онлајн на пр. на страната на филмовизија.ком НО филмовите не ми ги пушта зш нема јава нема флеш. Што да направам за да ми проработи странава и воопшто сите други страни за гледање филмови.

Не знам дали баш прашањево ми е наменето за тука ама сепак да си ја пробам среќата :( Имам Prestigio со Android 4.1 верзија, и сакам да гледам филмови онлајн на пр. на страната на филмовизија.ком НО филмовите не ми ги пушта зш нема јава нема флеш. Што да направам за да ми проработи странава и воопшто сите други страни за гледање филмови.

Инсталирај Firefox и гледај преку него, таму има Flash.

Две прашања.
1. Во Local Disk C имам 49 Гб и еве слика од тоа што е во него.
Kajgana1.jpg

Идам десен клик и Properties на секој фолдер посебно, ги собирам сите колку меморија ми е искористено и излегува 42 гб. Фалат уште 6-7. Пред некој ден ми покажа дека морам да избришам нешто и избришав околу 5-6 гб за еве денес гледам слободни ми се уште 1.1 гб. Избришав кеш и хистори на хромот и мозилата и се зголеми ама само за пола гига.
Прашањето ми е-Каде може да се “губи“ меморијата и зошто математиката не излегува како што треба?
Имам BitDefender антивирус, Windows 7, 64bit. Core2Duo 2.8 GHz, 3 gb RAM.

2. Koи од процесите се непотребни и слободно можам да ги исклучам, пошто знае понекогаш да ми закочи пц-то а искористеноста на рамот да рипне до 100%.
Kajgana2.jpg

Kajgana3.jpg

Две прашања.
1. Во Local Disk C имам 49 Гб и еве слика од тоа што е во него.

2. Koи од процесите се непотребни и слободно можам да ги исклучам, пошто знае понекогаш да ми закочи пц-то а искористеноста на рамот да рипне до 100%.

1) Инсталирај Tree Size Professional и види точно каде ти се сите MB/GB
2) RUN - msconfig - исклучи некои процеси кои не ти требаат, опишани се таму кој е што.

1) Инсталирај Tree Size Professional и види точно каде ти се сите MB/GB
2) RUN - msconfig - исклучи некои процеси кои не ти требаат, опишани се таму кој е што.

И тука кажува дека слободен имам 1.5 гб. Маллце (малце поише) нуб сум за овие работи.
Kajgana4.jpg

И тука кажува дека слободен имам 1.5 гб. Маллце (малце поише) нуб сум за овие работи.

Тука ќе си најдеш што ти зафаќа место и колку можеш (ако може) да избришеш/ослободиш.

Компјутерот ми беше супер пред неколку дена инсталирав игра и daemon tools, но му требаше многу време при уклучување за да почне нормално да функционира, веднаш им напраив uninstal на играта и на daemon tools но проблемот остана со уклучувањето.
Незнам зашто му треба толку време за да се упали, одкако ќе уклучи се си функционира убаво и брзо.
Го скенирав, но антивирусот не најде никакков фааил со вирус, имам windows 7 (32bit) и имам 4GB RAM не би требало ова да се случува, да му треба толку време да се уклучи.
ако знае некој кај е проблемот нека помага.

Компјутерот ми беше супер пред неколку дена инсталирав игра и daemon tools, но му требаше многу време при уклучување за да почне нормално да функционира, веднаш им напраив uninstal на играта и на daemon tools но проблемот остана со уклучувањето.
Незнам зашто му треба толку време за да се упали, одкако ќе уклучи се си функционира убаво и брзо.
Го скенирав, но антивирусот не најде никакков фааил со вирус, имам windows 7 (32bit) и имам 4GB RAM не би требало ова да се случува, да му треба толку време да се уклучи.

оди во старт и пиши msconfig и види таму во startup кој работи ти стартуваат и исклучи ги кој не ти требаат иначе имаш 4 гб рам треба да му ставиш 64 bit windows а не 32 бит за да ти го чита целиот рам

DT koa si instaliral moze si go selektiral i SPTD drajverot da go instalira(treba za zastiteni igri) i koj pri uninstall na DT si ostanuva i znae da pravi problemi....u sejf mod podigni go i mozes da vidis dali ti spie masinata na taa linija ,,,,loading SPTD a go imas i u DeviceManager pod hiden devices. Za uninstall na SPTD citaj tuka (vtoriot post) bitno e da ja pogodis verzijata sto ti e instalirana kaj tebe so taa sto se siminja od duplexsecure, treba istata verzija na sptd da ja simnes.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom