Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
На 2та компјутери (Win 7, Win Xp) дома кога ќе ја уклучам мемориската од дигиталниот апарат, ја чита картичката се, ама кога ќе кликнам на неа ми кажува дека нема ништо, а има слики. Кога ќе ја уклучам на Linux си работи во ред.

На 2та компјутери (Win 7, Win Xp) дома кога ќе ја уклучам мемориската од дигиталниот апарат, ја чита картичката се, ама кога ќе кликнам на неа ми кажува дека нема ништо, а има слики. Кога ќе ја уклучам на Linux си работи во ред.

Нормално, линукс си е линукс, нема тука заебанција.

Пробај да кликнеш со десното копче на маусот, и после притисни на опција Explore.
Ако сеуште ништо не ти покажува проблемот може да е едно од следниве:
1. мемориската картичка има LOCK вклучен систем, значи гледај и отклучи.
2. Не ти работи читачот на компјутерите (ако има читач воопшто)
3. Не ти работат дриверите на читачот, во тој случај барај на Google само за дривери.
Забелешка: Затоа што на Линукс работи во ред, проблемот најверојатно е кај драјверите за Windows.

За повеке иди на следниот линк:
HTML:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/troubleshoot-camera-connection-problems
особено на точка број три.

Помош околу превод на филм на српски(латиница) ми јавува херогливи на ч,џ,ш....а додека на македонскиот превод ми ги јавува нормално.Кој фонт да го поставам или некакво решение ВЛЦ плајер користам.

Помош околу превод на филм на српски(латиница) ми јавува херогливи на ч,џ,ш....а додека на македонскиот превод ми ги јавува нормално.Кој фонт да го поставам или некакво решение ВЛЦ плајер користам.

Tools - Preferences - Subtitles & OSD - Default Encoding пробај некое Eastern European или Unicode

ај незнам кај да прашам може некој овде ке ми каже, двд пушта ли мп4 формат конкретно се работи за panasonic sa ht 540 на гугл нигде не прочитав дека пушта ...
и некој конвентор добар и лесен за работа да ми каже ?

A на бс плејер да не знаеш како да направам ? бидејќи исти проблем имам.

Каков бс плејер бе инсталирај си GOM и немај галје зар уште користите BS player

Зошто ? добар е + си наоѓа превод на филмовите не треба да барам.

Ма бс стана више за нубови беше добар пред 10 години сега е ништо , GOM е 100 пати поарен и во ресурси и во квалитет и во се ем бесплатен е и лесно се прилагодува на него

Ма бс стана више за нубови беше добар пред 10 години сега е ништо , GOM е 100 пати поарен и во ресурси и во квалитет и во се ем бесплатен е и лесно се прилагодува на него

Ај ќе го пробам, ВЛЦ сега слимнав добар е добро ги покажува преводите.

Ај ќе го пробам, ВЛЦ сега слимнав добар е добро ги покажува преводите.

Тој никогаш не сум го користел еднаш го инсталирав и не ми се бендиса и го избришав више 3-4 години сум на GOM и е одличен мада последниве 2 години не ни го користам пошто ги ставам на усб филмовите и на телевизорот ги гледам и така стојат овие програмчиња колку за вртење на филмот и за проверка на преводот :D

Dovolno e eden codec pack a e instaliran i dobro podesen za da WMediaPleerot da si pokaze i prevodi i dvd da sviri, nema potreba ni od BS nit VLC samo problemi pravat poso i oni imaat svoi kodeci....eve primer so samo FFDShow codec pakot instaliran WMP11 sosem fino si prikazuva prevod....samo treba da se stiklira levo toa subtitles(default ne e stiklirano) :)...i da se izbere za Charset "Central European" ili cirylic namesto toa Default.
p.s.mozda pri instalacijata trebase da se stiklira subtitles opcijata za da se instalira ama ne sum siguren dali e potrebno ili bese default stiklirano za install
ffdshow.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom