Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Може немаш толку слободно место.

Не е до тоа проблемот, имам 700 гига слободно место. Проверив на интернет дека е до NTFS и FAT32 фајл, дека FAT32 не подржува големи фајлови и дека треба да се форматира дискот, но знае ли некој да ми објасни и дали може додуша, да го конвертирам без да форматирам, значи без да ми се избришат податоците на дискот?

aneta:) Но може така, мора да се форматира. Доколку ти е за да не изгубиш податоци може прво една партиција да направиш со NTFS и да ги копираш сите фајлови таму, потоа и другиот дел ќе форматираш така и ќе ги споиш партициите. (Easeus Partition Master)

Зашто не можам да префрлам филм од 12гига на хард диск, ми кажува дека е преголем фајлот?
Зашто не можам да префрлам филм од 12гига на хард диск, ми кажува дека е преголем фајлот?

Дали имаш доволно место и провери дали е NTFS партицијата
--- надополнето: 6 мај 2013 во 21:13 ---
Не е до тоа проблемот, имам 700 гига слободно место. Проверив на интернет дека е до NTFS и FAT32 фајл, дека FAT32 не подржува големи фајлови и дека треба да се форматира дискот, но знае ли некој да ми објасни и дали може додуша, да го конвертирам без да форматирам, значи без да ми се избришат податоците на дискот?
може да се конвертира пробај со partition magic или преку Dos значи start-run-cmd-convert Z: /FS:NTFS каде Z е ознаката за партицијата но пред се провери ја партицијата од грешки истотака во dos chkdsk Z: /f
--- надополнето: 6 мај 2013 во 21:16 ---
aneta:) Но може така, мора да се форматира. Доколку ти е за да не изгубиш податоци може прво една партиција да направиш со NTFS и да ги копираш сите фајлови таму, потоа и другиот дел ќе форматираш така и ќе ги споиш партициите. (Easeus Partition Master)

може ако се конвертира од постар кон понов фајал ссистем FAT16-FAT32-NTFS додека од NTFS во FAT32 неможе без да се уништат податоците

Како да uninstall-ирам Hyper-V Server 2012?? :unsure:

Мислеjќи дека ми треба за да можам да работам со WP емулаторот на Visual Studio (отпосле дознав како требало :tapp: - ептен едноставно било), го инсталирав чудово. :facepalm:

Дали ќе мора да го форматирам дискот на коj што го зачував или има друго поефикасно чаре?

Фала однапред :)

Како да uninstall-ирам Hyper-V Server 2012?? :unsure:

Мислеjќи дека ми треба за да можам да работам со WP емулаторот на Visual Studio (отпосле дознав како требало :tapp: - ептен едноставно било), го инсталирав чудово. :facepalm:

Дали ќе мора да го форматирам дискот на коj што го зачував или има друго поефикасно чаре?

Фала однапред :)

ако имаш бекап од пред да инсталираш, ондак да
ако не, формат му е мајката.

Како да едитирам веќе направен pdf фајл?

На цд со музика,отворам цд-то кога е внатре пуштам и све нормално,а кога ќе ги копирам на десктоп да ги зачувам нејќат ми дава ерор и се копираат али о kb size.Помош?

На цд со музика,отворам цд-то кога е внатре пуштам и све нормално,а кога ќе ги копирам на десктоп да ги зачувам нејќат ми дава ерор и се копираат али о kb size.Помош?

Не ги копирај со копи-пасте, туку направи им Rip преку некоја програма (Media player на пример).

Не ги копирај со копи-пасте, туку направи им Rip преку некоја програма (Media player на пример).
Сега па воопшто нејќе да се отвори цд-то.Се отвара празно цд.:facepalm:

Откако купив нов лап топ не можам да гледам филмови кои ги симнувам од Замунда. Да не треба да инсталирам некое програмче плус??

Откако купив нов лап топ не можам да гледам филмови кои ги симнувам од Замунда. Да не треба да инсталирам некое програмче плус??
Шо лаптоп си купи? Кој формат ти се филмовите (стисни десен клик на филмот и најдоле од менито избери properties па види type of file). Со кој плејер ги пушташ?

Имам еден постар лаптоп Тошиба и нема Win на него и кога ке ставам ХР да снимам се покренува цд-то и постапката и се пали екранот плав кај што пишува што како има компјутерот и кога ке стигне до Setup is starting Windows лаптопот се гаси сам?Пробав со 2 цд-а и истиот проблем го покажува...

Здраво, во последно време на мојот laptop се почесто и почесто ми се јавува следнава порака, и по појавувањето на истата комјутерот останува нефункционален некоја минута, не може ништо да се работи на него. Знае ли некој во што е проблемот и како би можел истиот да се реши.
Поздрав :)

Attachments

• 1.png
    1.png
    26,2 KB · Прегледи: 17

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom