Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
инсталирав Windows7-Ultimate и сега неможам да се укл. на интернет, ниту со LAN кабел ниту со Wireless. Plzz за помош, ми треба брзо :( !! Фала

Autodesk360 2014. Што му значи ова и како воопшто да го упдејтувам тој драјвер знае некој како да го решам оваSnapshot_1.jpeg

инсталирав Windows7-Ultimate и сега неможам да се укл. на интернет, ниту со LAN кабел ниту со Wireless. Plzz за помош, ми треба брзо :( !! Фала
Дали имаш инсталирано драјвери за мрежната?

Autodesk360 2014. Што му значи ова и како воопшто да го упдејтувам тој драјвер знае некој како да го решам оваПрегледај го приврзокот 63034

1. Која графичка ја имаш?
2. Најди за тој модел на графичка, до која верзија на OpenGL поддржува
3. Инсталирај најнови драјвери
4. Можно е да ти треба понова графичка

1. Која графичка ја имаш?
2. Најди за тој модел на графичка, до која верзија на OpenGL поддржува
3. Инсталирај најнови драјвери
4. Можно е да ти треба понова графичка

Intel hd 3000
не знам што е тоа опенгл и како може да се упдејтува,имам програмче које редовно ми ги упдејтува сите драјвери а за тој не ми јавува ништо.

Intel hd 3000
не знам што е тоа опенгл и како може да се упдејтува,имам програмче које редовно ми ги упдејтува сите драјвери а за тој не ми јавува ништо.

На лаптоп ли си? Таа „графичка“ за ништо не ја бива, освен за филмчиња и некоја слаба игра. За работа, никако. Ти треба појак лаптоп со засебна графичка или РС со нормална графичка карта.

Може некој да ми објасни како да апдејтовам биос на ASUS M2V-MX-SE? Секако без Floppy a и имам Win7 :)

Значи на компјутеров у фирма се работи освен неколку блокирани страни, звукот работи за скајп а за јутјуб, фб и сл. не работи.

Чаре?

Aбдејт на флеш плеер, абдејт на драјвери за графичка, абдејт на драјвери за звук.

Mожно е да има корумпиран драјвер, или флеш плеер, софтвер што блокира звук само на Youtube не верувам.

Може некој да ми објасни како да апдејтовам биос на ASUS M2V-MX-SE? Секако без Floppy a и имам Win7 :)

Отиди на официјалниот сајт на асус, најди си ја матичната, симни го најновиот биос што го има таму, ќе ти пишува што точно да направиш. Ќе можеш директно преку Windows со помош на AI Suite или директ во биосот преку USB.

Значи на компјутеров у фирма се работи освен неколку блокирани страни, звукот работи за скајп а за јутјуб, фб и сл. не работи.

Чаре?

Да не ти е исклучен звукот на прелистувачите? Клик на звучникот доле - Mixer - види дали е намален звукот.

Упдејт на биос се прави ептен ако е неопходно.Барај го на официалната страна од типот на компјутерот што го имаш.
Внимавај ако конфигурацијата не го прифати или па слаб е за тој ком значи смрт за ком.А преинссталирање на биос не знам кој знае да направи само во сервис и кеш.

Па причината е всушност што го имам најстариот BIOS за M2V-MX-SE верзија 0202, па сакав да го апдејтнам на најновиот... овде не е нагласен за Windows 7 па и околу тоа ми треба помош :) Иначе шо мислиш mountain со тоа дека неможе да го прифати биосот и значи смрт за компјутерот?

Па причината е всушност што го имам најстариот BIOS за M2V-MX-SE верзија 0202, па сакав да го апдејтнам на најновиот... овде не е нагласен за Windows 7 па и околу тоа ми треба помош :)

Земи го тој од Vista, не е битен оперативниот, ова е BIOS фајл.

Зошто сакаш да направиш update? Ти треба нов РС :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom