Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби не е за овде и на овој форум ,ама да прашам како да го активирам Sony vegas pro 11 ,пробав со најразни keyagen програмчиња ама не бива :mad: ,а баш сакам оваа програма да ја имам

Дали на Ipod од втора генерација може да му се инсталира iOS 5 ?
Иначе сега имат iOS 4.

Dobro sto K.. mu e na chrome i adobe flash pleerov? Kretensko lagiranje pa duri i pesnata se polni dole linijata a taa prekinuva na pola.Ke go batalam chrome samo radi ova.Eve simnav eden se vika slim browser ama niednas ne mi lagira youtube.

ќе ве молам за помош, не можам да го форматирам хардот на почеток ми го покажува ова .
11r7wv9.jpg

alex-st можам да влезам во биосот да ,наместено е цдто на прв бот ако мислиш на тоа

alex-st можам да влезам во биосот да ,наместено е цдто на прв бот ако мислиш на тоа

А компјутерот работи т.е. се подига ОС-от нормално ?
Инаку, влези во биосот и намести ги подесувањата на default, зачувај и рестартирај го компјутерот.

не ,не се подига виндоусот,сега ке го пробам тоа :)
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 21:05 ---
пробав,не мењава ништо тоа

Пробај со тоа, а пробај го и следново: извади ги sata/power каблите од дискот, направи clear cmos на батеријата (извади ја батеријата, држи ја така 10тина секунди и врати ја на истото место), потоа поврзи ги каблите на дискот, вклучи го компјутерот и повторно пробај со default settings во биосот. Ако ова не успее, има голема веројатност дека дискот е цркнат.

че пробам ,инаку дискот не е цркнат го извадив од друг пц на тој работеше
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 21:25 ---
пробав и тоа и ништо
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 21:32 ---
2ilbjfn.jpg

че пробам ,инаку дискот не е цркнат го извадив од друг пц на тој работеше
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 21:25 ---
пробав и тоа и ништо
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 21:32 ---

Имаш ли друг хдд како би го приклучил на компјутерот, и после од кога ќе се вчита setup менито, од таму да пробаш да го форматираш овој проблематичниот ?

ќе ве молам за помош, не можам да го форматирам хардот на почеток ми го покажува ова .
11r7wv9.jpg
Тука друже ништо страшно нема на сликава, СМАРТ знаеш што е ?
Си го заокружил као нешто јако опасно.... само влези у биосот во Advanced Settings e нагде подоле SMART enabled/disabled...само стај го на Enable и толку.
Со 512РАМ инсталираш XP така ?
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 21:59 ---
Имаш ли друг хдд како би го приклучил на компјутерот, и после од кога ќе се вчита setup менито, од таму да пробаш да го форматираш овој проблематичниот ?
По што заклучи па ти дека дискот е проблематичен ?

По што заклучи па ти дека дискот е проблематичен ?

Грешка се изразив, сигурно не е проблем во дискот штом работи на друг компјутер.

- Имаш ли друг хдд како би го приклучил на компјутерот и после од кога ќе се вчита setup менито, од таму да пробаш да го форматираш другиот за да пробаш да ја решиш проблематичнава ситуација.
Сега добро е :) ?

.... само влези у биосот во Advanced Settings e нагде подоле SMART enabled/disabled...само стај го на Enable и толку.
Со 512РАМ инсталираш XP така ?
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 21:59 ---

?

значи мора да биде enable за да го форматирам или , да со 512 мб

--- надополнето: 25 октомври 2012 во 21:05 ---
пробав,не мењава ништо тоа
Друже а проба ли ЦДто дали ти е бутабилно место хардот што го пробуваш? Се бутира ли од ЦДто ако викаш дека веке ти е наместено од ЦД да бутира а глеам ти стои F11 да стиснеш за боот мени.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 22:16 ---
значи мора да биде enable за да го форматирам или , да со 512 мб
СМАРТ у позадина прати колку е здрав дискот и ко е на enable во биос а дискот е пред умирачка биосот ке ти исфрли порака дека е време да си купиш нов, ете толку е.
Значи укључи го да видиш дали ке исфрли порака дека нечини дискот.
Али се кладам дека кај тебе проблемов е бр.1 или не ти е бутабилно ЦДто изрежано, или имаш ЦД без сата драјвери.
Све слики видовме само невидовме скриншот дека не ти го наоѓа хардот или дека неможе да се форматира, нити пак дека уопште се бутира од ЦДто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom