Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем и незнам како да го решам.
Тастатурава си беше се ок до пред некое време, еднаш на ПЕС дур играв почна да ми кочи. Значи било која буква да ја држам стегната ми го кочи компјутеров. Ми кочи и на кантер кога ке притискам WSAD. Пробав сменав тастатура ама пак кочи. Значи не е до тастатурата проблемот. Сеа нејкам да го форматирам и барам некое друго чаре. Помош anyone?
Само на игри ти кочи или на се?
Каква тастатура користиш.. стандардна, УСБ, безжична?

Само на игри ти кочи или на се?
Каква тастатура користиш.. стандардна, УСБ, безжична?

Standardna Genius.
Значи вчера чепкав нешто и има врска со delay, може некој вредности се измешани. Значи колку поќе го скратвам делајот толку помалце кочи ама сепак кочи а би требало да е обратно. Филтер кејс е исклучен исто
Гледав и други шо имале ваков проблем го решаваа со исклучвење на некој сервис од АТИ. Ама јас имам Нвидиа графичка. Кочењево не е само во игри туку општо и на гоогле да стегнам една буква и да ја држам пак ке кочи.

Јас пак имам проблеми со Гугл Хромов :/ имам еден линк уклучен и кога ќе отворам нов таб и прелистувам на новиот таб кога ќе го отворам стариот таб тој е блокиран визуелно и мора да го исклучам стариот таб и наново да го оотворам. Тоа се случува буквално со секоја страна освен со твитерот.
edit: тоа се случува само со Хромот. На Операта нема мака, Мозилата исто а со Хромов е хорор. Да напоменам дека ми е преинсталиран Хромот и пак истите маки. Ќе треба ли да се форматира компјутеров?

Јас пак имам проблеми со Гугл Хромов :/ имам еден линк уклучен и кога ќе отворам нов таб и прелистувам на новиот таб кога ќе го отворам стариот таб тој е блокиран визуелно и мора да го исклучам стариот таб и наново да го оотворам. Тоа се случува буквално со секоја страна освен со твитерот.
edit: тоа се случува само со Хромот. На Операта нема мака, Мозилата исто а со Хромов е хорор. Да напоменам дека ми е преинсталиран Хромот и пак истите маки. Ќе треба ли да се форматира компјутеров?

Де бре... за еден Хром формат!

Сигурно имаш некоја лоша верзија или има настаното некој куршлус додека се инсталирал, или си чепнал нешто у опциите или некој додаток те ебава.. Деинсталирај го, невидливите фајлови направи ги видливи, рачно испобриши се што има врска со гугл хром, исчисти регистрите, рестартирај и повторно инсталирај го.

Ако неќе ни така тогаш стално ти е на располагање некој друг интернет пребарувач.

imam problem nekako go staviv kom u safe mode pomos nekako da go vratam u normal probav nesto so stiskanje f8 nesto startuvanje u normal ovo ono ne pomagna avtomatcki mi se startuva vo safe mode ....POMOS!! pozdrav

Мислам дека ти треба Вистализатор за да го инсталираш на Стартер и MUI јазичен пак за Ултимејт 7ца.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 13:27 ---

20Гб ти треба за 7цата минимум за да ја инсталираш, значи имаш доволно простор на Ц, едино ако мислиш на Ц да ја оставиш и Вистата и плус 7ца да и бутнеш ама тоа е глупост каракаша ке добиеш, мора на различни партиции да ги инсталираш.

да ама како да ја форматирам партицијата Ц, не го сакам виста да го имам, сакам само нова копија од 7ца да ставам ама нема опција како на XP да се бутира од цд и да форматираш одма

да ама како да ја форматирам партицијата Ц, не го сакам виста да го имам, сакам само нова копија од 7ца да ставам ама нема опција како на XP да се бутира од цд и да форматираш одма
Е како немало, треба да имаш бутабилно ДВД со 7цата и све си има у графичка околина, глеј на видеово на 2:25 под Drive Options ко ке кликне што му искача.

Ај накратко вака имам пентиум 3 сакам да го направам да може да се користи бар за игри да не ме замарат на мојов :) сега симнав Windows 98 ама незнам кај ми се драјверите се свртев по нетов неможам да најдам драјвери за него . Дали може да му ставам Милениум ? Или ако некој има драјвери или пак соодветен антивирусен програм нека ми каже :)

Ај накратко вака имам пентиум 3 сакам да го направам да може да се користи бар за игри да не ме замарат на мојов :) сега симнав Windows 98 ама незнам кај ми се драјверите се свртев по нетов неможам да најдам драјвери за него . Дали може да му ставам Милениум ? Или ако некој има драјвери или пак соодветен антивирусен програм нека ми каже :)
Драјвер за што бараш бе друже ? За Петиум?
Сепак ке мораш на пошироко да опишеш, вака едино некој видовит ако те разбере, пиши за што бараш драјвери, звучна, графичка, мрежна итн иначе П3 со 512РАМ супер си работи, колку рам имаш?

untitled.png

Probuvam celo sabajle da najdam nacin da instaliram MSN,barav na internet nekoe resenie ama ne uspeav vie ste mi posledna nadez.:oops:

untitled.png

Probuvam celo sabajle da najdam nacin da instaliram MSN,barav na internet nekoe resenie ama ne uspeav vie ste mi posledna nadez.:oops:

- You cannot download windows live programs unless you are connected to the internet.
Конектирам си кога го стартуваш сетапот ? Најверојатно се работи за инсталационен пакет симнат од сајтот на мајкрософт, а со него доаѓаат и некои други работи па затоа мора да бидеш конектиран на интернет додека трае инсталацијата. Симни ја оваа верзија http://www.filehippo.com/download_msn_messenger/6208/ , мислам дека ќе се инсталира без проблем.

- You cannot download windows live programs unless you are connected to the internet.
Конектирам си кога го стартуваш сетапот ? Најверојатно се работи за инсталационен пакет симнат од сајтот на мајкрософт, а со него доаѓаат и некои други работи па затоа мора да бидеш конектиран на интернет додека трае инсталацијата. Симни ја оваа верзија http://www.filehippo.com/download_msn_messenger/6208/ , мислам дека ќе се инсталира без проблем.
Da preska i od tuka simnav no pak se pojavuva istoto konektiran sum na net,simnav i od poveke mesta i pak istoto

Ај некој ако знае нека ми кажи зошто цело време ми дава исти абдејти одкако ке го исклучам па повторно уклучам лаптопот, а пред то сум ги инсталирал.

Ај и од мене еден проблем. Значи вака: кога ќе прицнам Turn off ќе треба да чекам 2 минути за ти ми излези тоа за исклучување и да го исклучам. А кога е прицнам на она log off ми излегува брзо. Зошто е тоа така?(na xp sum)

Читав на нет дека при купувањето на лаптоп било од голема важност да се гледа и кеш меморијата. Сега сигурно би требало да биде поголема така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom