- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.667
- Поени од реакции
- 7.536
Пробај подигни ја мозилата во сeјф мод без ADDons дали ке се конектира, жолтото копче/Help/Restart with Add-ons Disabled.Што може да е проблемот ? Преку друг прелистувач се си е во ред.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пробај подигни ја мозилата во сeјф мод без ADDons дали ке се конектира, жолтото копче/Help/Restart with Add-ons Disabled.Што може да е проблемот ? Преку друг прелистувач се си е во ред.
Пробај подигни ја мозилата во сeјф мод без ADDons дали ке се конектира, жолтото копче/Help/Restart with Add-ons Disabled.
Болдираното ќе да е. Сеа баш проверувам од лаптопот и иста е брзината. Само кај пингот има разлика ама пак даунлод е околу 0.5 мбпс.Види, тие ќе ти кажат се за да те убедат дека проблемот е кај тебе, а всушност е кај нив. Како можеш да го провериш ова ?
Многу едноставно, земи некој лаптоп или друг десктоп компјутер, поврзи го со лан кабелот и тестирај, ако пак ти извади <1Mbps, тресни им го од глава на тие што ти кажале дека проблемот е кај тебе.
Да ја тестираш мрежната картичка неможеш, затоа што тие (најчесто) се со брзини од 100Mbps односно 1Gbps, такво нешто со нивниот интернет нема шанси да тестираш. Еве, за секој случај, ако успее методот број1 т.е. проблемот навистина е кај тебе, тогаш прво апдејтирај ги драјверите на мрежната картичка, ако и тоа не помогне тогаш замени ја истата (максимум 500 денари е нова). Друг фактор што би можел да влијае на брзината е оддалеченоста на модемот/рутерот до твојот компјутер. Ако имаш долг мрежен кабел (>10-15 метри) тогаш може да се случи пад на брзината, но не до толкави размери какви што напиша ти.
Во врска со цифрите кај LAN, таму се сетира default ip адресата (за пристап до менито на рутерот и сл.), меѓутоа скоро кај сите модеми/рутери тоа го конфигурира DHCP серверот, така и да се празни тие полиња не е ништо страшно. Исто така таму се подесуваат и днс сервери (ако некои страни не ти ги отвара), но повторно ништо што би можело да доведе да има толкава загуба на брзината.
99% сум сигурен дека проблемот е од нивна страна (стара бакарна инфраструктура, поголема оддалеченост на твојот дом до централата итн), така да биди упорен, јавувај им се често за да пријавиш проблем. Тие немаат сервисни екипи, па нивната работа ја вршат екипи од Т-Хоме, а за нив сум 100% сигурен дека имаат уреди со кои може да ја измерат брзината кај телефонскиот приклучок (пред поврзувањето со сплитер и останатите уреди). Само така можеш да дознаеш која е реалната брзина што ти ја испорачуваат до твојот дом, затоа што нема логика тие во нивниот центар да гледаат брзина од 5-6 а ти да добиваш 1мб.
Здраво, имам еден проблем со Windows 7
Неможем да стартуем ниедна програма/апликација/игра, ми се појавуе:
Windows media center has stopped working.
Windows is checking for a solution to the problem..
..ќе се врти она зеленоно и не стартуе ништо, што може да му биде?
Не ја бива не ми се појавуе Run as Administrator, а обично преку Open несака да го отвори се појавуе истото... пробуем и msconfig.exe да отворим пак исто :\Пробај го ова:
Click the 'Start' button > in the search field type 'Command' > Right-click the Command Prompt and select 'Run as Administrator'
Once the command prompt is open in an elevated state, type the following hitting enter after each line.
regsvr32.exe atl.dll
C:\WINDOWS\eHome\ehSched /unregServer
C:\WINDOWS\eHome\ehSched /service
C:\WINDOWS\eHome\ehRecvr /unregServer
C:\WINDOWS\eHome\ehRecvr /service
C:\WINDOWS\eHome\ehRec.exe /unregServer
C:\WINDOWS\eHome\ehRec.exe /regserver
C:\WINDOWS\eHome\ehmsas.exe /unregServer
C:\WINDOWS\eHome\ehmsas.exe /regserver
На крај, рестартирај го компјутерот и види дали пак ќе се јавува проблемот.
Oхх пак јас...Во последно време т.е. од прееска кога отварам фејсбук или хотмеил ми излегува ова:
На мозилата:
![]()
Ухх јеботеОдговорот го имаш во втората слика:
YOUR COMPUTER'S CLOCK IS CURRENTLY SET TO TUESDAY, JULY 15, 2008, 11:41:49
затоа преку сите пребарувачи ти пишува дека сертификатот е изминат![]()